Tăriceanu – 5 partide&5 neveste, un nou atac la Iohannis: „A pus la cale o diversiune cu referendumul”

0
692

Liderul ALDE a declarat marţi, la Ploieşti, că referendumul este doar o „diversiune” prin care şeful statului, Klaus Iohannis, încearcă să „fure startul pentru campania de alegeri prezidenţiale”.

„Această atitudine a preşedintelui nu face decât să confirme ceea ce am spus în ultima perioadă, în ultimele zece zile aproximativ, legat de referendum. Şi anume că preşedintele şi-a abandonat rolul său de garant al Constituţiei şi de mediator în societate, între societate şi instituţiile statului şi cetăţeni, şi s-a transformat într-un fel de lider al opoziţiei, iar referendumul nu este decât o diversiune cu care încearcă să fure startul pentru campania de alegeri prezidenţiale, amestecându-se în această campanie care era dedicată şi ar trebui să rămână în continuare dedicată exclusiv, subliniez exclusiv, problemelor europene”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a afirmat că preşedintele Iohannis face „un joc de politică internă” care nu are „nicio legătură cu mandatul său şi nici cu interesele românilor”.

„Deci în loc să discutăm despre problemele care sunt de interes pentru români – ce fel de Europă vom construi, va fi o Europă cu o singură viteză cum ne dorim noi sau va fi o Europă cu mai multe viteze, în care vor fi state puternice, statele vechi membre ale Uniunii Europene şi statele noi, care vor trebui să urmeze numai ceea ce decid ceilalţi? Va fi o Europă în care vor continua politicile de solidaritate, va fi o Europă care va fi caracterizată, în continuare, de politicile de coeziune menite să reducă decalajele între ţările membre mai recent şi ţările vechi? Deci, în loc să discutăm despre aceste lucruri – cum şi ce va susţine România, care sunt punctele forte pe care noi trebuie să ne axăm în viitorul Parlamentul European, preşedintele face un joc de politică internă care nu are nicio legătură cu mandatul său şi, mai ales, nici cu interesele românilor în această perioadă faţă de instituţia care va trebui să fie nou aleasă, mă refer la Parlamentul european”, a adăugat liderul ALDE citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here