Se conturează următoarea victimă a lui Putin: Moldova. Presa rusă publică hărți cu împărțirea Ucrainei după cucerire, iar Transnistria „se va uni” cu „Noua Rusie”

4
8315
Harta împărțirii Ucrainei în mai multe stătulețe-satelit ale Rusiei conform scenariului doi, considerat "cel mai realist" de Komsomolskaia Pravda, publicație afiliată regimului Putin. Transnistria ar urma să fie anexată statului-marionetă "Novorossia"

Presa de la Moscova începe deja să discute „soarta Ucrainei” după „operațiunea specială” – așa cum este numită în Rusia invazia țării vecine –, iar scenariile vehiculate, fără îndoială la sugestia și cu aprobarea Kremlinului, sunt cât se poate de îngrijorătoare. Publicația Komsomolskaia Pravda proclamă că Ucraina va înceta să mai existe, variantele posibile în continuare fiind fie împărțirea țării în mai multe stătulețe aservite Moscovei, fie de-a dreptul încorporarea în Rusia. În toate scenariile este menționată și anexarea Transnistriei, recunoscută internațional ca parte a teritoriului Republicii Moldova.

Sub semnătura lui Serghei Ponomarev, prezentat drept „jurnalist și specialist în științe politice”, este publicat un articol de-a dreptul terifiant, unde printre formulările oficiale ale propagandei regimului Putin se întrezăresc planurile viitoare ale Moscovei.

Sunt prezentate 3 scenarii.

Prima variantă pare mai degrabă de formă: Ucraina învinsă semnează un tratat prin care acceptă să cedeze Rusiei peninsula Crimeea și Donbassul, se demilitarizează și „denazifică”, trece în Constituție prevederea că rămâne neutră și că nu se va înarma nuclear. Toate sunt pretenții și pretexte ale Kremlinului pentru invazia declanșată pe 24 februarie. În mod evident, Ucraina nu e „nazistă”, iar la armele nucleare a renunțat de bună-voie în 1994, printr-un tratat în care Rusia a preluat arsenalul său nuclear angajându-se ferm că îi va respecta granițele și independența.

Însuși autorul articolului din ziarul aservit regimului Putin menționează că această primă variantă este foarte improbabilă.

A doua variantă prevede „spargerea” Ucrainei în mai multe stătulețe. Rusia ar urma să anexeze, și în acest caz, Crimeea și Donbass. În zona de sud s-ar forma o „republică” numită „Novorossia” (Noua Rusie), care va include și Transnistria – teritoriu aparținând Republicii Moldova. În centru, redusă o treime din dimensiunile actuale, ar urma să rămână Ucraina sau Mica Rusie. În partea apuseană ar apărea Ucraina de Vest.

În acest scenariu este inclusă și o momeală diabolică aruncată României și Ungariei. Țara noastră ar urma să primească înapoi ținutul istoric al Herței și Bucovinei de Nord, anexate de URSS în 1940, iar ungurii ar urma să primească Zacarpatia (Ucraina subcarpatică).

A treia variantă ar fi „cea mai radicală”, Ucraina urmând a fi ștearsă complet de pe harta lumii. Aproape toată țara ar urma să fie anexată de Rusia – bineînțeles, la cererea poporului. De asemenea, Transnistria ar fi și ea încorporată în Rusia. Și în această variantă figurează mărul otrăvit, dar mult mai mare: Bucovina de Nord și Herța ar urma să fie anexate de România, Ucraina subcarpatică de către Ungaria, iar cele 6 oblasturi (regiuni) vestice care au făcut parte din Polonia până în 1939 ar urma să fie realipite acestei țări.

Aceste planuri făcute la Moscova arată mai multe lucruri:

1. Rusia urmărește desființarea Ucrainei ca stat, prima variantă părând mai degrabă una formală, în timp ce a doua ar fi cea apropiată de scopurile lui Putin.

2. Oferta făcută României, Ungariei și Poloniei, trei țări NATO, vizează spargerea unității dovedite până acum de Europa în fața agresiunii și divizarea opiniei publice din aceste țări. Putin repetă astfel strategia lui Hitler în 1938, la împărțirea Cehoslovaciei. Cancelarul german a încurajat atunci și alte țări să anexeze teritorii din prada sa. Polonia a făcut greșeala să se lăcomească la zona industrială Teschen, în timp ce Ungaria s-a repezit să anexeze teritorii cu 1.000.000 de locuitori. În acest fel, nu s-a mai putut spune că doar Germania a fost agresorul care revendicase teritoriul sudet, ci și alți vecini.
Numai că, ulterior, Germania a invadat și ocupat și Polonia (în 1939), dar și Ungaria (în 1944).

3. Este foarte clar că următoarea țintă a lui Putin, după ce va termina cu Ucraina, este Republica Moldova. Publicația moscovită nici măcar nu-și pune problema dacă Moldova va fi sau nu de acord cu pierderea Transnistriei. Acest teritoriu, recunoscut de toate statele lumii ca aparținând Moldovei, este pur și simplu declarat ca fiind al Rusiei! Mai mult decât atât, știut fiind faptul că Putin urmărește refacerea URSS, este foarte greu de crezut că Rusia se va mulțumi doar cu Transnistria. Foarte probabil, asupra Moldovei se va pune o presiune uriașă, iar dacă țara nu va accepta de bună-voie să reintre în sfera de influență a Kremlinului va urma invadarea ei.

Mai jos, traducerea textului din Komsomolskaia Gazeta.

„Trei scenarii posibile pentru viitoarea structură a Ucrainei după operațiunea specială rusă”

Situația din Ucraina continuă să se dezvolte și să se schimbe cu o viteză caleidoscopică. Dar un lucru este clar: fosta Ucraina nu va mai fi niciodată.

Și, deși operațiunea de demilitarizare și denazificare continuă, acum se pune întrebarea: ce urmează?

Până la fund și apoi…

O redesenare a hărții politice este inevitabilă.

Este clar că, dacă nu sunt distruse înseși bazele unui stat naționalist de dreapta, atunci, după un timp, acesta va renaște cu siguranță.

Așadar, există câteva scenarii:

1. Planul optimist: Ucraina rămâne la dimensiunea sa actuală (mai puțin teritoriile RPD și RPL în limitele lor administrative)

(NOTĂ: RPD este Republica Populară Donețk, iar RPL – Republica Populară Lugansk, cele două așa-zise teritorii din Donbass care și-au proclamat „independența” față de Ucraina)

La prima vedere, pare atrăgător – se spune că, în acest fel, țara își va păstra, deși cu unele pierderi, dimensiunea internațională, iar dacă Rada nou aleasă (Parlamentul – n. red.) recunoaște oficial apartenența Crimeei la Rusia, independența Donbass-ului și introduce în Constituție o prevedere privind statutul neutru și nealiniat al puterii, refuzul armelor nucleare și chiar extrădarea criminalilor de război la cererea Comitetului de Anchetă al Federației Ruse și fixarea poziției limbii ruse ca a doua limbă de stat, atunci, se pare, obiectivele operațiunii militare speciale rusești vor fi atinse?

Dar nimic de genul acesta! După un timp, naționaliștii, obișnuiți să rezolve problemele în piețe, vor ieși din subteran, și atunci toate aceste decizii și garanții vor deveni mai ieftine decât hârtia pe care sunt scrise.

Ucraina peticită, asamblată de-a lungul mai multor decenii din teritoriile smulse Rusiei și din propriile sale cadouri teritoriale, nu poate rămâne unită.

2. Planul realist: împărțirea Ucrainei în mai multe părți

Poate că aceasta este cea mai bună soluție la această problemă. Ea poate fi pusă în aplicare prin crearea în prima etapă, prin analogie cu RPD și RPL, a mai multor republici formal independente, bazate pe regiunile predominant rusofone din Slobojanșchina și Novorossia istorice – Harkov, Dnipropetrovsk, Zaporojie, Herson, Nikolaev și Odessa. În cea de-a doua etapă, la congresul unificator al reprezentanților poporului, acestea, împreună cu RPD și RPL, precum și Pridnestrovie care li s-a alăturat, pot declara crearea unui nou stat independent, care se află în relații de alianță strânsă cu Federația Rusă – Novorossia.

Apropo, din punct de vedere economic și al potențialului științific și tehnic, o astfel de putere se va dovedi a fi foarte, foarte viabilă.

Restul actualei Ucraine este împărțit în două state relativ mici – Ucraina propriu-zisă (Mica Rusie) pe pământurile așa-numitului Hatmanat din secolul al XVII-lea (acum acestea sunt pământurile regiunilor Kiev, Sumi, Jitomir, Kirovograd, Poltava, Șernihiv și Cerkasîi) și Ucraina de Vest (Galiția și Volhîinia) ca parte a actualelor regiuni Lvov, Ivano-Frankivsk, Volin, Ternopil, Hmelnițki și Rivne.

În acest caz, soarta Transcarpaților și a Bucovinei (regiunea Cernăuți) nu este pe deplin clară, dar cel mai probabil acestea vor cădea sub protectoratul total, respectiv parțial, al Ungariei și al României.

3. Cel mai radical plan este dispariția completă a Ucrainei ca putere

Aceasta este posibilă doar dacă prăbușirea țării după operațiunea specială devine ireversibilă și complet incontrolabilă. În acest caz, în Novorossia și în Mica Rusie pot apărea tendințe centripetale puternice, iar aceste teritorii vor intra pur și simplu în Rusia ca republici, teritorii și regiuni. România și Ungaria vor putea revendica Bucovina și Transcarpatia, iar Polonia, din care au făcut parte până în 1939, va putea revendica șase regiuni vestice.

Cu toate acestea, structura politică a teritoriului actualei Ucraine este o chestiune pentru viitorul apropiat. Este doar clar că fosta țară nu mai există.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

* În doar 6 zile de război în Ucraina, Rusia are mai mulți morți decât URSS în 5 ani de Afganistan!

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* Ce s-a întâmplat cu aviația lui Putin? Reuters: experții americani sunt surprinși. „Rușii nu sunt atât de buni pe cât se credeau”

„Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

* Cei 8 militari români care au murit în dublul accident aviatic din Dobrogea (pilotul avionului + cei 7 din elicopter)

4 COMENTARII

  1. Scenarii facute pentru naivi de o propaganda nazista. In primul rand Ucraina este departe de a fi invinsa, impartita, inca nu i-au venit ajutoarele militare si umanitare profimis. In al doilea rand, in toate aceste teritorii cucerite (nu se spune si cum) trebuie sa aduci forte militare majore ani la rand pentru a le supune si rusifica. Cum se va face asta din moment ce economia Rusiei se prabuseste sub sanctiuni? Razboiul toaca in jur de 20 miliarde dolari zilnic, nu mai exista aprovizionare, militari dispusi sa moara, piese de schimb. Vor fi recunoscute aceaste teritorii ca apartinand Rusiei? Astia chiar sunt nebuni nu constientizeaza ca toata lumea civilizata cu exceptiile dictaturilor binecunoscute si tarilor africane sunt de partea Rusiei. In plus, vor fi cel mai urat popor cand vor mai iesi in afara granitelor. Nu mai zic de atentate, lupta de guerrila. Iar Putin nu mai rezista 10 ani, cand va muri dezaxatul Rusia se va face tandari pentru ca nu are un succesor pe masura, a avut grija sa-i anihileze pe toti.

  2. Ieri a fost rezolvat generalul maior Andrei Suhovetski. Comandant Adjunct la Armata 14-a. Se pare ca a fost rezolvat impreuna cu tot punctul de comanda, in urma unei operatiuni speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here