Genocid rusesc în orașul asediat Mariupol: „Ne distrug ca naţiune. Ne distrug proviziile de alimente, ca în vechiul Leningrad. Nu avem electricitate, apă sau căldură. Nici răniții de pe străzi nu-i putem ridica”

0
2395
Mariupol, străveche colonie grecească la Marea Neagră, azi oraș ucrainean cu 500.000 de locuitori, este distrus sistematic, clădire cu clădire, de armata rusă de asediu

Frustrat să constate că Ucraina nu se predă, iar războiul-fulger preconizat de Rusia a eșuat, Vladimir Putin a ordonat armatei de invazie să treacă la distrugerea sistematică a țării vecine. La Mariupol, oraș cu 500.000 de locuitori cu o poziție strategică la Marea Neagră, rușii bombardează infrastructura vitală și cartierele, împingând rapid situația către o tragedie umanitară de proporții.

Vadim Boicenko, primarul orașului Mariupol, a relatat pentru Reuters: „Forțele inamice de invazie ale Federației Ruse au făcut totul pentru a bloca ieșirea civililor din oraș. Mariupol rămâne sub foc. Femeile, copiii și bătrânii suferă. Suntem distruși ca națiune. Acesta este un genocid al poporului ucrainean“.

Consiliul Local al orașului a emis un comunicat în care a anunțat că forțele rusești bombardează constant și deliberat infrastructura civilă vitală, lăsând orașul fără apă, încălzire și electricitate. Rușii împiedică orice evacuare a civililor. Asediul orașului Mariupol s-a transformat, astfel, într-un genocid.

Întrerup aprovizionarea cu alimente, ne pun o blocadă, ca în vechiul Leningrad„, a se anunță în comunicatul Consiliului Local din Mariupol. Referirea este la asediul prelungit al Germaniei naziste asupra orașului sovietic Sankt Petersburg din perioada 1941-1944, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Aproximativ 1,5 milioane de persoane au murit în timpul acelui asediu.

Acum, rușii repetă o rețetă exersată în Siria, în perioada 2014-2016, când au distrus orașele țării, forțând milioane de oameni să fugă. „În mod deliberat, de 7 zile încoace, ei au distrus infrastructura critică de susținere a vieții. Nu avem din nou lumină, apă sau căldură„, se mai scrie în comunicatul oficialităților.

Viceprimarul Serghei Orlov a declarat pentru BBC că un cartier din oraș, situat pe malul râului și în care locuiesc aproape 130.000 de oameni, a fost „aproape complet distrus. Nu putem număra victimele acolo, dar credem că cel puțin câteva sute de oameni sunt morți. Nu putem intra să recuperăm cadavrele. Nici măcar să ne ridicăm răniții de pe străzi. Armata rusă trage aici cu toate armele din dotare: artilerie, sisteme cu lansatoare multiple de rachete, avioane, rachete tactice. Încearcă să distrugă orașul”.

Rușii au încercuit Mariupol și, pentru că armata ucraineană le-a blocat accesul, încearcă să-l radă de pe fața pământului. Viceprimarul Orlov a relatat că „armata ucraineană este foarte curajoasă și va continua să apere orașul, dar stilul armatei ruse este unul pirateresc. Ei nu luptă cu armata ucraineană, ci distrug cartiere întregi de locuințe”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

* În doar 6 zile de război în Ucraina, Rusia are mai mulți morți decât URSS în 5 ani de Afganistan!

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* Ce s-a întâmplat cu aviația lui Putin? Reuters: experții americani sunt surprinși. „Rușii nu sunt atât de buni pe cât se credeau”

„Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

* Cei 8 militari români care au murit în dublul accident aviatic din Dobrogea (pilotul avionului + cei 7 din elicopter)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here