Mega-corupt în Poliție: cerea șpagă, insistent, 1.100.000 de euro într-un singur dosar!

2
7188
"Lex et honor" ("Lege și onoare") scrie pe emblema Poliției Române. Ofițerul Fleancu era plin de aceste virtuți

DNA a dat o lovitură spectaculoasă: l-a înhățat pe un polițist incredibil de corupt. Individul se numește Marius-Aurelian Fleancu și este ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Altfel spus, el lucra împreună cu procurorii pentru prinderea infractorilor. Dar marele infractor era chiar el!

Marius Fleancu este acuzat de luare de mită și trafic de influență. Procurorii DNA au documentat faptul că escrocul și-a folosit poziția de anchetator pentru a pretinde „în mod repetat”, unei persoane cercetate, suma de 1.100.000 euro.

Fleancu i-a transmis posibilului mituitor, prin intermediar, că banii nu sunt doar pentru el, ci îi împarte cu procurorul de caz și procurorul șef de secție.

În schimbul acestei șpăgi enorme, Fleancu i-a transmis asigurări persoanei cercetate că dosarul va fi instrumentat în așa fel încât să se ajungă la o soluție de clasare.

Marius Fleancu a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 mai 2020, a inculpatului FLEANCU MARIUS-AURELIAN, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitate de ofițer poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J), ar fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție. Banii ar fi fost pretinși prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofițerul fusese delegat să efectueze activități de urmărire penală, în schimbul promisiunii că:
– acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare
– acesta ar interveni la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 2 mai 2020, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „O persoană poate muri subit de Covid-19, fără să aibă febră”. Fumătorii nu sunt mai protejați, dimpotrivă!

VIDEO. Radu Moraru: „După ce a omorât atâția oameni”, Iohannis „mai vrea să omoare copii” / „Bă, mă piș pe notele tale!” / „Sperii părintele să-și ducă copilul în capcana morții”

2 COMENTARII

  1. Stați în casă!!… stați în casă!!!…casa de bani poate…și voi credeți că asta-i singurul ??… asta-i miliția , grup mafiot …oare câți milițieni a asta n-au luat șpagă în România??… uitați vă la ce mașini au,la casele, vilele, amantele lor!!!..și asta le niște mucoși de 30 de ani…ajungi să nu mai faci diferența între ei și interlopii țării…nu ști care pe care se apără…dar asta cu milionul e vax,pe lângă suta de milioane de euro a unui șef a lor.. gradul de corupție în MAI , a atins niveluri nemaiîntâlnite.. faceți voi o anchetă la o secție de miliție de unde vreți , să vedeți în ce case stau,ce mașini au ei și nevestele,la unii și amantele…din ce bani ??..din salariile de bugetari??…vorbim de plevușcă,dar aia mari?..au case câte vor mușchii lor,la munte, la mare,..hai va e frică,să faceți dezvăluiri despre acest subiect??…

  2. Haoleo, praleo – ce mega rusine! Sa va luati de meletienii mafioti! Pai ei „e” in prima linie – ne „hapara” de covidu’! N-are voie sa mance si gura lui de bugetar jegos niste meleoane euroi – sa aiba si el 10 vile, 10 curve (pe langa nevasta curva sefa) si 10 gipane? Ca platesc sclavii aia prosti de la privat, da-i dreaq! Buey, ar tb sa-i dublati leafa aia uriasa si nemuncita si pensia aia de serviciu, cica! Si sa fie si decorat de presedinte! Ca e in prima linie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.