Discuție telefonică între Bill Gates și premierul Italiei. Obiectivul: vaccinul pentru coronavirus

2
11383

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, l-a sunat pe premierul Italiei, Giuseppe Conte, pentru a-l asigura de sprijinul său total pentru cercetările care au ca scop găsirea și producerea vaccinului împotriva Covid-19, virusul care îngenuncheat planeta.

Conform Fanpage.it, Gates și Conte au vorbit despre finanțarea pentru cercetarea științifică, una dintre temele cele mai dragi magnatului și filantropului american.

Prin fundația sa, Bill Gates este deja implicat în susținerea descoperirii unui vaccin pentru coronavirus. Acesta a donat deja 250 de milioane de dolari zilele trecute. Mai mult, a dat asigurări că este gata să plătească pentru producerea în masă a vaccinului care va salva omenirea, în cazul în care acesta va fi găsit și i se va dovedi eficacitatea.

Un alt subiect pe care l-au discutat cei doi a fost cooperarea globală pentru lupta împotriva virusului, primul pas fiind conferința „Pledging Conference”, care va avea loc pe 4 mai, sub patronajul Comisiei Europene.

Bill Gates i-a cerut premierului italian să ia în considerare și ajutarea țărilor în curs de dezvoltare, în cazul în care pandemia va ajunge și acolo. Aceste țări sunt mai puțin pregătite să facă față – atât finaciar, cât și din punct de vedere al dotării cadrelor și aparaturii medicale.

Conte l-a asigurat pe Bill Gates că are intenția de a pune acest obiectiv printre prioritățile Italiei pe agenda G20 de anul viitor, când va asigura președinția acestui organism.

Cei doi s-au despărțit luându-și angajamentul de a rămâne în strânsă legătură în următoarele săptămâni. Conte l-a invitat pe magnatul american să vină într-o vizită la Roma, când condițiile o vor permite, pentru a vorbi față în față despre aceste probleme.

În urmă cu câteva zile, Bill Gates a promis că, în cazul în care va fi găsit un vaccin pentru coronavirus, el va lua legătura cu alți oameni de afaceri și cu organizații și guverne pentru a produce și distribui gratis vaccinul tuturor locuitorilor planetei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „O persoană poate muri subit de Covid-19, fără să aibă febră”. Fumătorii nu sunt mai protejați, dimpotrivă!

2 COMENTARII

  1. pe noi nu ne suna ,pentru ca omul e in dilema !!..nu stie unde sa sune !!!..l-a sunt pe orban de la budapesta,omul i-a spus ca a gresit,…inca nu sunt prim ministrul romaniei!!!..incercati la ONU sa va dea codul de tara !!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here