Coronavirus: fumătorii au șanse duble să ajungă în terapie intensivă

1
1553

Institutul Superior al Sănătății din Italia (ISS) a comunicat că fumătorii au o probabilitate de peste două ori mai mare de a ajunge în terapie intensivă, față de persoanele care nu fumează, în cazul infectării de Covid-19. Altfel spus, persoanele care fumează sunt mult mai mult expuși riscului de a avea nevoie de ventilație mecanică, din cauza acestui viciu.

Site-ul italian Fanpage.it avertizează că persoanele care fumează sunt mult mai expuse riscului de a ajunge în secția de terapie intensivă decât cele nefumătoare, în cazul în care ajung să fie infectate cu coronavirus. Practic, șansele fumătorilor de a avea nevoie de ventilație mecanică sunt mai mult decât duble față de persoanele care nu fumează.

Conform unui studiu efectuat în China, circa 10% dintre persoanele infectate cu Covid-19 au nevoie să fie internate în secția de terapie intensivă; pentru cei care fumează, acest procent se dublează, ca și riscul de a avea nevoie de ventilație mecanică. Acest semnal de alarmă îl trage Institutul Superior al Sănătății din Italia, care citează surse chineze.

„Nu este de mirare că aceste analize recente au evidențiat un risc mai mare pentru fumători. O treime în plus dintre fumătorii pozitivi de coronavirus prezentau un cadru clinic mai grav decât cei nefumători”, arată comunicatul ISS.

Fumatul este considerat principalul inamic ai plămânilor, atât referitor la boala de Covid-19, cât și la incidența asupra numărului de persoane bolnave ce cancer. În Italia mor de cancer pulmonar, în medie, 80 de persoane pe zi.

Un studiu făcut în China a demonstrat că, în ceea ce privește infectația de coronavirus, mortalitatea în rândul bărbaților este de 4,7%, aproape dublă față de cea la femei (2,8%). Datele sunt semnificative, deoarece în China fumează peste 50% dintre bărbați, în timp ce procentul femeilor care fumează este de infim, de 3%.

În baza acestor date, precizează Institutul Superior al Sănătății, „este extrem de important să evităm consumarea oricărei forme de tutun”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „O persoană poate muri subit de Covid-19, fără să aibă febră”. Fumătorii nu sunt mai protejați, dimpotrivă!

VIDEO. Radu Moraru: „După ce a omorât atâția oameni”, Iohannis „mai vrea să omoare copii” / „Bă, mă piș pe notele tale!” / „Sperii părintele să-și ducă copilul în capcana morții”

1 COMENTARIU

  1. S-o luăm pe rând ..din data de 26 februarie.. avem primul infectat.. avem totul sub control zicea cineva,..mai târziu s-a văzut ..au apărut ordonanțele …a intrat în vigoare sechestrarea populație .nu mai puteți să ieșit decât dacă vreți să contribuiți la fondul lui Vela …nu consumați decât produse românești ,nu beți apă decât cu clor, spălați va pe mâini,gel , stați în camere separate și folosiți prezervativele Durex,acum vin cu țigările, mâine nu te mai poți căca decât cu ordonanță ,am uitat de stigmatizarea bătrânilor, țiganilor, copiilor…acum faceți comparație cu un stat normal din west??..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.