Propaganda lui Putin, respinsă la o conferinţă privind libertatea presei. Motivul? Minte şi produce „fake news”

0
901
Judecătoarea Dana Garbovan, promovată de Sputnik pentru atacul antiamerican în cazul Sorina

RT și Sputnik nu vor putea participa la o conferință internațională privind libertatea presei organizată la Londra din cauza „rolului activ în difuzarea de dezinformări”, a anunțat luni guvernul britanic, citat de AFP.

Mai mulți miniștri și o mie de ziariști și reprezentanți ai societății civile urmează să participe la această conferință organizată împreună cu Canada, și care are loc miercuri și joi în capitala britanică.

Dar „nu am acreditat RT și Sputnik din cauza rolului lor activ în difuzarea de dezinformări”, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului britanic al Afacerilor Externe.

Comentând cazul RT, ambasada Rusiei la Londra a acuzat o „discriminare politică”.

În decembrie, arbitrul britanic al audio-vizualului, Ofcom, a afirmat că RT a încălcat regulile privind imparțialitatea în modul în care a relatat otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal la Salisbury, în sud-vestul Angliei, în martie 2018.

„Conferința internațională privind libertatea presei” vizează întărirea cooperării internaționale în chestiuni legate de libertatea mass-media și fenomenul „fake news”.

 

Sputnik, organul oficial de propagandă media al Kremlinului, intervine de fiecare dată când societatea românească este sfâşiată de scandaluri. Nu o face la întâmplare, ci cu „dedicaţie”, promovându-i pe acei actori din opinia publică al căror discurs este pe gustul Rusiei. Ideal e să fie un discurs împotriva SUA, a UE sau a justiţiei anticorupţie.

Au fost intens susţinuţi, de-a lungul ultimelor luni, toţi cei care au încercat să întoarcă România din drumul ei pro-european sau au avut public un limbaj antioccidental: Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Tudorel Toader, Liviu Pleşoianu, Viorica Dăncilă.

Scandalul fetiţei din Baia de Aramă a permis Sputnik să-şi aleagă din nou favoriţii. Unul dintre ei este judecătoarea Dana Gârbovan, o judecîtoare combinatoare din „filmul Lia Savonea”, abonată la televiziunile „Ciumei Roşii”, care a intervenit public împotriva familiei de americani, părinţii legali ai Sorinei.

Sputnik îi promovează intens sabotorii democraţiei europene

Bineînţeles că, fie doar şi din acest motiv, Sputnik nu putea rata ocazia s-o „ia în braţe” pe judecătoarea care nu a învăţat nici până azi ce înseamnă o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Prin urmare, publicaţia oficială de propagandă a Moscovei, i-a dat tribună Danei Gârbovan pentru bălmăjeala ei semidioctă din cazul Sorina. Iată „periajul”:

  • Cunoscuta președintă a Uniunii Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, se implică în cazul fetiței Sorina – care, spune judecătoarea, ”a făcut ocolul internetului”, impactul emoțional al imaginilor ”fiind unul extrem de puternic”.
  • Judecătoarea comentează profesionist, punctând exact aspectele acestei situații. Analiza Danei Gîrbovan fiind amplă dar foarte clară, merită citită integral – de aceea în știrea de față vom reda numai câteva pasaje edificatoare.

Sputnik dă mereu tribună acelor voci din justiţie ale căror „şopârle” verbale pun la îndoială lupta anticorupţie şi valoarea justiţiei independente. Nu întâmplător personaje ca Dana Gârbovan, Lia Savonea, Simona Marcu sunt adorate de propaganda rusă, iar Laura Codruţa Kovesi, Cristina Tarcea sau Cristi Danileţ sunt demonizate.

Donați AICI pentru susținerea proiectului ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

Udrea se plimbă cu „agenţia de voiaj CCR”. A plecat din Costa Rica şi a fost surprinsă în avion. Deciziile Curţii Constituţionale i-au permis să călătorească

Halep, în sferturi la Wimbledon după ce-a învins-o pe puştoaica-minune a Americii

Din cauza „furajaţilor” ca el plătim facturi tot mai scumpe! Cazul Neacşu-ANRE sau cum să iei 10.000 de euro pe lună fără să ai vreo legătură cu meseria

Cazul Sorina. Abuz incredibil al „SS-Gestapo”, girat de procurorul general Bogdan Licu!

IPOCRITUL. Bogdan Licu se leapădă voalat de „SS-Gestapo”, dar girează acest monstru anti-justiţie în cazul Sorina

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Ioana Ene Dogioiu: Sorina, abuzată de „SS”

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Camelia Bogdan: „Dan Voiculescu a dirijat banii Securității fără ca autoritățile române să-l deranjeze”

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă, ce profitoare! Şi-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi. Meritul beizadelei? Mama-i şefă la PSD!

*Dăncilă – „un produs de slabă calitate, aproape un rebut”

Asfalt turnat direct pe pământ pe „moşia” clanului Manda-Olguţa. Sursa: „Programul Naţional Dragnea Liviu”, din banii noştri

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here