VIDEO. La 78 de ani, bunicul Vasili a aruncat în aer mai multe camioane rusești Ural, pe care erau montate lansatoare de rachete

0
5687
Bunicul Vasili

Întâmplare de poveste în regiunea Nikolaev, puternic afectată de bombardamentele rușilor. Un pensionar ucrainean în vârstă de 78 de ani și-a luat inima-n dinți și s-a dus pe front, decis să lichideze cât mai mulți invadatori.

Aflat în orașul Baștanka, bunicul Vasili – așa cum este cunoscut printre localnici – a avut curajul să iasă din adăpost și să arunce cu un cocktail Molotov într-un camion Ural de proveniență sovietică, pe care era montat un lansator multiplu de rachete de 122 de milimetri.

În urma acestui gest eroic, GRAD-ul a luat foc, sărind în aer. Ulterior, alte vehicule militare Ural din coloană s-au făcut scrum.

Isprava bravului pensionar ucrainean a ajuns subiect de presă, după ce primarul din Baștanka, Aleksandr Beregovoi, a pomenit despre gestul lui exemplar, salvator, într-un comentariu făcut pentru canalul de YouTube a jurnalistului Iuri Butusov, editorul-șef al publicației Censor.net.

„Apărătorii orașului l-au eliminat pe șoferul «Ural»-ului care stătea la bifurcație, iar coloana s-a oprit. Apoi, bunicul Vasili a aruncat cu cocktail Molotov în inamicul GRAD” 

Inițial, bătrânul le-a cerut insistent militarilor ucraineni să-i dea dreptul să se alăture apărării împotriva teroriștilor „putiniști”, dar a fost refuzat din cauza vârstei sale înaintate, dezvăluie site-ul Obozrevatel.com. Atunci, simțindu-se jignit, acesta le-a răspuns tranșant: „Dacă nu mă luați, vin de unul singur”. Și s-a ținut de cuvânt.

VIDEO: Bunicul Vasili și camarazii săi

Primarul din Baștanka povestește: „Când a început prima bătălie cu inamicul în Baștanka, bunicul Vasili a venit în ajutorul luptătorilor din apărarea antiteroristă. Fasciștii ruși s-au apropiat de oraș într-o coloană mare – aproximativ 700 de echipamente. S-au despărțit. O parte a mers la Marievka, iar cealaltă a început să treacă prin Baștanka. Apărătorii orașului l-au eliminat pe șoferul «Ural»-ului care stătea la bifurcație, iar coloana s-a oprit. Apoi, bunicul Vasili a aruncat cu cocktail Molotov în inamicul GRAD. Când sistemul de rachete cu lansare multiplă a luat foc și a început să explodeze, resturile au deteriorat alte echipamente ale ocupanților. Apoi, luptătorii Terrodefense au contactat Forțele Armate ale Ucrainei și au concentrat focul asupra inamicului, care stătea în centrul orașului”.

Edilul urbei a recunoscut că, datorită rezistenței curajoase a pensionarului și a celorlalți locuitori, cotropitorii lui Putin s-au temut să mai înainteze prin Baștanka. S-au retras și au ocolit întreaga zonă.

„Se pare că, din această cauză, le-a fost frică să se deplaseze prin orașul nostru. Au mers pe alte cărări, pe grinzi, au pus acolo treceri de pontoane. Au târât totul timp de două zile”, a spus primarul Aleksandr Beregovoi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Au dispărut!” Toți șefii serviciilor secrete rusești, ministrul Șoigu (Apărare) și generalul Gherasimov (Statul Major General) s-au „evaporat”

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* VIDEO. Ucrainenii au distrus o uriașă navă de desant a rușilor, a cărei poziție fusese divulgată într-un film de propagandă al Moscovei

Trădare abominabilă: generalul rus Zusko, crescut în Ucraina, s-a întors să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Zusko, care a rămas să lupte pentru țara sa. „Ăsta nu e om! Îl blestemă tot satul!”

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

Strâmba rezolvare a „problemei SIIJ”, criticată de Comisia de la Veneția. USR cere demisia ministrului Cătălin Predoiu și explicații de la Klaus Iohannis

* Condamnări pentru corupție: Vlădescu – 8 ani și 6 luni; cumnatul lui Geoană – 7 ani; Boureanu – 4 ani și 3 luni. Șpăgi de 20 de milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here