Elena Udrea va fi extrădată! Nu i-a impresionat pe judecătorii bulgari nici cu lacrimile sale, nici cu minciuna că în România ar putea fi omorâtă

2
5090
Elena Udrea la Tribunalul din Sofia

Elena Udrea va fi extrădată în România, a decis – în primă instanță – Tribunalul din Sofia. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile.

Tribunalul din Sofia a judecat marți procesul pentru extrădarea Elenei Udrea în România. Decizia instanței bulgare: fostul demnitar poate fi predat autorităților române.

Udrea mai are însă dreptul la o încercare de a nu fi adusă în țară și încarcerată: apelul pe care-l poate introduce în termen de 5 zile la decizia de astăzi. Verdictul final îl va da Curtea de Apel din Sofia, probabil săptămâna viitoare.

Aflăat în arest preventiv în Bulgaria, Elena Udrea a cerut Tribunalului din Sofia să nu accepte cererea de extrădare formulată de autoritățile române. Ea a invocat condițiile „inumane” din închisorile românești, ba chiar și faptul că ar putea fi omorâtă dacă va fi trimisă în țara din care a fugit pe 7 aprilie. Aceeași țară care, cu ani în urmă, a onorat-o cu înalte demnități: ministru, parlamentar, șeful Administrației Prezidențiale, președinte de partid (PMP).

Pentru procesul de astăzi, autoritățile române au furnizat Bulgariei datele cerute despre sistemul penitenciar. Datele s-au dovedit a fi convingătoare pentru acceptarea extrădării. Udrea spune însă că statul român a furnizat „informații mincinoase”.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv, în urmă cu 12 zile, la 6 ani de închisoare, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul de corupție legat de organizarea Galei Bute. Ea a părăsit România, prin vama Giurgiu, înainte de pronunțarea sentinței. A fost prinsă de poliția bulgară în apropiere de granița cu Grecia și plasată în arest preventiv.

Este a doua fugă a Elenei Udrea după cea din 2018, când a trecut tot pe la vama Giurgiu, a traversat Bulgaria și a ajuns în Grecia, iar de acolo a zburat spre Costa Rica.

Trucurile Elenei Udrea

Fostul ministru a apelat la multe trucuri în „sejurul” forțat de 12 zile din Bulgaria, în încercarea de a-i impresiona pe magistrații bulgari. Atât la Judecătoria din Blagoevgrad, cât și la Tribunalul din Sofia, ea a plâns, a invocat statutul său de mamă care trebuie să stea alături de fetița ei de 3 ani și jumătate, ba chiar s-a prezentat ca având „grave probleme de sănătate”.

Udrea a încercat să obțină chiar și azil politic în Grecia, unde a închiriat o locuință, dar magistrații bulgari nici n-au luat în seamă această solicitare.

Văzând că nu izbutește să scape din „colivia” în care a fost pusă, Elena Udrea a apelat la argumentul suprem: dacă va fi extrădată în România, va fi omorâtă! N-a spus cine-i vrea sfârșitul, dar nici n-a convins pe nimeni cu basmele sale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Armata lui Zelenski i-a lichidat pe militarii ucraineni care au trădat în 2014, predând Crimeea și trecând în tabăra lui Putin pentru a întări flota rusă din Marea Neagră

* Răspuns unei „savante” îndrăgostite de Putin

* VIDEO. Rusia a interzis un desen animat sovietic din 1973, în care „Z” e considerat simbol fascist

* VIDEO. Primele imagini cu nava-amiral a flotei ruse după ce a fost lovită de rachetele ucrainene. Supraviețuitorii de pe crucișătorul “Moscova” au fost salvați de turci

* Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

* Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

* CTP despre Putin și Al Treilea Război Mondial: „Cimpanzeul sângeros e capabil de orice”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

* Ambasadorul României în SUA despre standul horror din New York: „E scandalos și rușinos! Nu am văzut nicio demisie și nicio asumare”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here