Ambasadorul României în SUA despre standul horror de la New York: „E scandalos și rușinos! Nu am văzut nicio demisie și nicio asumare”

3
1219
Celebra poză cu care s-au mândrit sinecuriștii de la Consulatul General al României din New York

Infinită rușine produsă României de niște sinecuriști bine plătiți (6.000 – 12.000 de euro pe lună) de la Consulatul General din New York! Până și ambasadorul țării noastre în SUA, Andrei Muraru, s-a scandalizat după mizeria de stand românesc de la Târgul de turism din New York.

​Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a reacționat vehement după ce imaginea cu standul țării noastre la Târgul de turism din New York a devenit virală, stârnind critici devastatoare.

​”Este scandalos și rușinos. N-am văzut nicio demisie și nicio asumare a răspunderii. Nu este posibil ca lucrurile să rămână așa. Cine a organizat participarea la Târg trebuie să răspundă la întrebarea «cine se face vinovat?» și să ia măsuri. Altfel, astfel de situații se pot repeta”, a declarat Andrei Muraru pentru HotNews.ro.

Totul a pornit de la o prostie: fotografia postată cu mândrie de Consulatul din New York. Ulterior, poza a fost ștearsă

​​O imagine postată de Consulatul României la New York a devenit virală pe Facebook, chiar dacă ulterior a fost ștearsă.

Consulatul a publicat o fotografie cu standul României de la un târg de turism de la New York, lăudându-se cu „diseminarea informațiilor exclusive” și ofertele de turism. Imaginea arată însă cum era standul. Pe o pânză neagră erau prinse, din loc în loc, câteva fotografii în format A4 cu atracții turistice din România.

„Reprezentanții țării noastre au beneficiat, pe toată perioada desfășurării evenimentului, de suportul și sprijinul logistic al conducerii Consulatului General al României la New York și al Biroului de Promovare Comercială și economică”, se arată în postare.

Reacțiile critice au fost vehemente, iar postarea a fost ștearsă. Imaginea s-a viralizat însă.

Ministerul Turismului a plătit 8.000 de dolari pe acest stand. Ministrul Cadariu dă vina pe expozanți

Participarea Românie la Târgul de turism de la New York, cu pachet de bază, a fost inclusă în lista manifestărilor expoziționale internaționale pentru anul curent, în agenda Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Documentul a fost întocmit și agreat în cadrul consultărilor desfășurate la sediul instituției cu reprezentanții asociațiilor, federațiilor și patronatelor de profil, iar ulterior aprobat prin ordinul de ministru nr. 80/27.01.2022.

Ministrul Constantin Daniel Cadariu a declarat că nu este mulţumit de modul în care a fost reprezentată ţara noastră, însă a dat vina pe expozanți.

„Era, cumva, de datoria expozanţilor care au solicitat participarea la acest târg să asigure reprezentarea în condiţii demne”, a declarat ministrul Cadariu, aplicând strămoșeasca tactică a aruncării pisicii în curtea altuia.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a precizat că amenajarea standului României de la Târgul de Turism de la New York a fost una standard, oferită de organizator. Explicațiile au derapat în ridicol: cică „decorul format din pânză de culoare neagră este specific manifestării expoziționale de mai bine de 20 de ani”.

Mai mult: „Din 200 de expozanți, peste 90% au optat pentru organizarea standului în formatul precizat anterior, pus la dispoziție de organizator”. Afirmația este perfect mincinoasă: majoritatea standurilor au fost mult mai bine organizate, cu imagini uriașe proiectate electronic pe fundal, rotindu-se între ele, nu cu fotografii A4 prinse cu cleme pe pânza din spate, fotografii din care nu se distingea nimic de la câțiva metri distanță!

Pentru acest tip de amenajare demn de comuna primitivă, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a plătit 7.990 de dolari.

Reacții după postarea Consulatului

Claudiu Năsui (deputat USR, fost ministru): „Cei din New York, care au organizat acest stand extraordinar cu foi A4 tipărite, sunt cea mai mare sinecură a ministerului. Se numește «rețeaua externă». Oameni plătiți de câteva ori mai bine decât ministrul să nu facă mare lucru pe bani mulți. Ca să știți: cel mai mic salariu era de 6.000 de euro pe lună, cel mai mare de 12.000 de euro pe lună”.

Răzvan Pascu (consultant turism): „Decat să semnez un deviz pentru o astfel de participare a țării mele la un târg de turism internațional, mai bine mi-aș tăia mâna. Să mai fac și poză și să mă postez pe Facebook cu o așa mizerie, asta ar însemna că mai sunt și tare prost. Nu doar incompetent, dar și prost. Mi-ar fi rușine să ridic ochii din pământ”.

Cristian Preda (profesor universitar, fost europarlamentar) – ironic: „Dacă ICR numește în ultima vreme în filialele sale externe doar «experți în diplomație culturală de înaltă clasă», responsabilii din turism nu puteau rămâne mai prejos. La un târg organizat în New York, ei au convins milioane de americani să ne viziteze țara folosind 10 poze prinse de o perdea neagră. Pur și simplu genial!”

Cristi Dimitriu (expert comunicare): „Deci, o pânză neagră cu fotografii scoase la imprimantă în format A4 și prinse cu cleme, ca fundal pentru cei care au oferit «sprijin logistic» pentru «o astfel de prezentare» cum nu găsești «nicăieri altundeva». Până și virgula din text se simte stingheră și nu stă lângă România. Un elev de școală generală ar fi făcut un panou mult mai bun. Chiar ar fi interesant cine au fost «reprezentanții» României și cum a arătat tot standul de la târg. De limbajul de lemn de esența comunistă în care e scrisă postarea și de persoanele din fotografie nu mai scriu, că au început să comenteze la greu românii direct la postare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Răspuns unei „savante” îndrăgostite de Putin

* VIDEO. Rusia a interzis un desen animat sovietic din 1973, în care „Z” e considerat simbol fascist

* VIDEO. Primele imagini cu nava-amiral a flotei ruse după ce a fost lovită de rachetele ucrainene. Supraviețuitorii de pe crucișătorul “Moscova” au fost salvați de turci

* Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

* Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

* CTP despre Putin și Al Treilea Război Mondial: „Cimpanzeul sângeros e capabil de orice”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

3 COMENTARII

  1. Parca si-au propus sa sugereze cum va arata Romania dupa ce a devenit gubernie ruseasca, la margine de imperiu…Sau, ca o ironie la prezenta in NATO? Ceva de genul asta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here