Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

9
62543
Klaus Iohannis patronează cea mai violentă restaurație de după 1990 a sistemului autoritar în România, la care PSD-ul lui Marcel Ciolacu e "partener strategic"

Cel de-al doilea mandat de președinte al lui Klaus Iohannis se dovedește a fi, până acum, unul al prăbușirii României, ca țară, din toate punctele de vedere. Raportul Departamentului de Stat al SUA pe anul 2021 despre țara noastră consemnează corupția generalizată care sufocă România, triumful bandelor mafiote care nu se sfiesc să atace ziua-n amiaza mare, cârdășia politicienilor cu tâlharii, controlul și cumpărarea presei de către partidele politice, intimidările la adresa jurnaliștilor și – lucru până acum absent – acte de antisemitism în Parlament.

Masivul regres este legat, în totalitate, de președintele statului român. Klaus Iohannis a blocat, în 2021, reforma Justiției pe care a încercat s-o facă USR, iar în final președintele a dat afară de la guvernare partidul reformist pentru a aduce în loc PSD-ul, gruparea împotriva căreia promisese că va lupta pe viață și pe moarte.

Raportul întocmit de americani se învârte în jurul libertății de exprimare și al independenței presei din România, scrie G4Media.ro. Au reapărut cazurile de jurnaliști bătuți când se documentau, iar cazul primarului Daniel Băluță (PSD-DanVoiculescu), de la Sectorul 4, care l-a hărțuit pe Cătălin Tolontan, și amenințările primite de Emilia Șercan de la însuși decanul Academiei de Poliție sunt menționate în document.

„Practicile de corupție au rămas larg răspândite, în ciuda mai multor urmăriri penale de profil înalt. În cursul anului au existat numeroase rapoarte privind corupția guvernamentală, uneori în condiții de impunitate. Corupția și utilizarea abuzivă a fondurilor publice au fost larg răspândite”, scrie în raport.

Guvernul se pretează la tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante, corupția oficială la nivel înalt este gravă și generalizată, poliția și procurorii ignoră cazurile de violență bazată pe gen nu doar cânt vine vorba de violență domestică și a partenerului de viață, ci și când e vorba de violență sexuală. În România, persoanele cu handicap din instituțiile publice sunt în continuare abuzate.

Un element nou care arată degradarea situației din România este apariția antisemitismului la cel mai înalt nivel, adică tocmai în Parlament. Sunt prezentate discursurile antisemite ținute de la tribuna Legislativului, în 2021, de Sorin Lavric (AUR) și Daniel Gheorghe (PNL).
Atacurile la adresa judecătorilor care au susținut reformele nu sunt nici ele trecute cu vederea, iar cazul magistratului Cristi Danileț hăituit și exclus de Consiliul Superior al Magistraturii este amintit cu prioritate. S-a observat însă o anumită repetitivitate a acțiunilor pe care Inspecția Judiciară le desfășoară împotriva judecătorilor și procurorilor care au sesizat public existența corupției și au luptat împotriva acesteia.

Justiția a fost și a rămas în „parohia” directă a lui Klaus Iohannis, care a luptat pentru păstrarea controlului asupra acestui domeniu și a blocat personal încercările de reformă propuse de fostul ministru USR al Justiției, Stelian Ion.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ucrainenii l-au capturat pe finul ucrainean al lui Putin, într-o operațiune specială. Oligarhul pro-rus se deghizase în militar

* VIDEO. Putin amenință și Finlanda! Armament greu și rachete trimise de ruși la granița acesteia, ca răspuns la intenția de a adera la NATO

* La Mariupol, Rusia „a atacat cu arme chimice“, împrăștiate cu dronele. Un lider separatist ceruse „să afumăm cârtițele ucrainene” care rezistă în oraș

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Finala Macron – Le Pen începe de la +4,5% pentru actualul președinte francez. În 2017, diferența a fost mai mică (2,7%), dar Macron a spulberat-o în turul 2 pe candidata extremei drepte

* Trucurile Elenei Udrea în instanță: s-a smiorcăit, a amintit că e mamă, a invocat „grave probleme de sănătate”, a cerut azil politic în Grecia. Va fi extrădată în România, dar după cel puțin 7 zile în arestul bulgar

* Inflația în România a trecut de 10% pentru prima oară în ultimii 18 ani! Avem a treia inflație din UE, prețurile la alimente s-au mărit și cu 30-35%

* Alegeri FRF. Unanimitate în alegerea unanimă a unanimului candidat, Răzvan Burleanu! Reportaj în unanimitate Fanatik

9 COMENTARII

  1. avocata lor laureta vicol & CO AU INITIAT O LEGE PRIN CARE LACUSTELE DE PARTID PRIMESC TRAGERI DE 5000000 lei ACHIZITII FARA LICITATII, FARA CONTROALE !

    INTAI AU IESIT SA ANUNTE „pachetul” PENTRU populatia generala.

    ACUM URMEAZA ADEVARATUL PACHET, CEL PENTRU EI !

  2. …problema e ca in Romania nu sunt doar jurnalisti,guvernanti si politicieni, mai sunt si oameni normali care trebuie sa plateasca coruptii, care trebuie sa afle cat „mai este spaga”, care trebuie sa-i hraneasca pe hrapareti(inclusi ziaristi care scriu in functie de cum bate vantul-care prezinta doar „interesul…”,-lumea si stirile pe care ar trebui sa le primim-nu se rezuma doar la o parte a tarii sau a lumii-mai exista suferinta,bucurie, esecuri, succese,-lucruri si fapte pe care nu le vedem(stim de ele, dar nu se reflecta in ceea ce ni se prezinta); am devenit o masa amorfa usor de manipulat.Nu cred in nici un raport facut de SUA-acolo coruptia are costuri mult mai mari si daca la noi e generalizata la ei e o cangrena-pentru ei exista doar profitul-nu exista umanitate in nici una din actiunile lor.Noi romanii am dat o lectie de umanitate intregii populatii de pe glob despre mila, empatie, solidaritate si compasiune privind spre cele ce se intampla in Ucraina(daca privim in urma am constata ca ucrainienii alaturi de rusi in ultimele trei sute de ani nu prea au avut la inima romanii)…Cat am platit americanilor pentru faptul ca suntem in NATO-cat sange romanesc a curs de cand suntem in NATO(credeti vreodata ca punctul 5 se va activa in caza ca Romania este atacata de cineva din exterior?Povesti-un presedinte babalac cu interese uriase si meschine in Ucraina – o armata de carton (vezi Vietnam, Serbia,Afganistan,Irak etc.) care la primul iures va fugi ca un copil speriat…mi-e mila de copiii ce nu-si traiesc copilaria, de mamele ce nu-si pot creste copiii, de profesoriii ce nu-si pot educa elevii…un Soros, un Bil Gates, sau alti”baroni occidentali”ce si-au cladit imperiile financiare calcand pe „cadvre” si ungand la nivel foarte inalt nu pot sa dea lectii de buna conduita…Vorba unui vlah”Multi da PROSTI- prosti da MULTI”…de gandit pentru atunci cand cei multi se vor destepta …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here