Iar a fugit Elena Udrea! De data asta ar fi ieșit prin Bulgaria, cu direcția Italia, unde o așteaptă Alina Bica (la fel ca-n Costa Rica)

4
10562
Elena Udrea

Elena Udrea (48 de ani) nu s-a predat după condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, iar primele încercări ale polițiștilor de a o ridica de acasă au eșuat, pentru că fostul ministru nu era acolo. Sunt indicii că Udrea a fugit din nou din țară înaintea condamnării definitive, așa cum a făcut și în 2018. Atunci a plecat în Grecia și de acolo în Costa Rica; de această dată, ar fi ieșit din țară către Bulgaria, prin vama Giurgiu.

Polițiștii nu au găsit-o acasă pe Elena Udrea, la casa din Corbeanca, unde s-au deplasat în cursul după-amiezei de joi pentru a pune în executare sentința definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ): 6 ani închisoare cu executare, în dosarul „Gala Bute”.

Surse polițienești au declarat pentru mai multe canale media că, la momentul pronunțării sentinței, Elena Udrea nu se mai afla în țară. Ea ar fi părăsit România joi dimineață, prin vama Giurgiu, trecând în Bulgaria.

În acest caz, e foarte probabil ca ea să încerce să ajungă în Italia, acolo unde fugarii români sunt bine protejați de autoritățile judiciare. Printre ei, Alina Bica (tovarășa de haiducii a Elenei Udrea, inclusiv la fuga în Costa Rica), Daniel Dragomir, Dragoș Săvulescu, Sorin Strutinsky, Mario Iorgulescu etc.

Imediat după pronunțarea condamnării, avocatul Elenei Udrea a declarat că Elena Udrea se află în țară și nu are de gând să se sustragă executării pedepsei. Se pare că a fost o declarație de acoperire, „la derută”.

Elena Udrea a fost condamnată joi de Înalta Curte de Casație la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Gala Bute”. Decizia e definitivă. Instanța a respins constestația în anulare și a menținut sentința de 6 ani închisoare, pronunțată în 2018.

În același lot, au mai fost condamnați la pedepse cu executare Rudel Obreja (5 ani) și Tudor Breazu (3 ani). Alți patru inculpați din dosar au primit condamnări cu suspendare.

Pedepsele definitive în dosarul Gala Bute, pronunțate în iunie 2018 și menținute după judecarea contestațiilor în anulare:

 • Elena Udrea – 6 ani de închisoare (luare de mită şi abuz în serviciu);
 • Rudel Obreja – 5 ani de închisoare cu executare (președintele Federației Române de Box);
 • Tudor Breazu – 3 ani de închisoare cu executare (administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea);
 • Gheorghe Nastasia – 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului);
 • Ana Maria Topoliceanu – 3 ani de închisoare cu suspendare (fost director al Companiei Naţionale de Investiţii);
 • Dragoş Marius Botoroagă – 2 ani şi 6 luni cu suspendare (administratorul unei firme);
 • Ştefan Lungu – 1 an şi 6 luni cu suspendare (fost consilier al Elenei Udrea);
 • Ion Ariton – achitat (fost ministru al Economiei, acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite).

Instanța a mai stabilit că Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro și 8.116.800 de lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism, şi să achite 600.000 de euro către martorul Corin Boian şi 300.000 de euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului, de la Elena Udrea, a sumelor de 695.367 de lei şi 296.076 lei.

În total, Elena Udrea pierde prin această sentință (despăgubiri + confiscări) 3.900.000 de euro + 9.108.243 de lei, adică echivalentul sumei totale de 5.740.000 de euro.

Și Rudel Obreja trebuie să plătească, în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Euro Box Promotion SRL (fostă SC Europlus Computers SRL), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 de lei cu titlu de despăgubiri civile. Totodată, i se confiscă suma de 3.000.000 lei. Așadar, paguba lui Obreja e de 3.737.507 lei, echivalentul a 755.000 de euro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fugara Udrea a fost prinsă în Bulgaria! Va fi adusă „pe sus” și închisă la Rahova. A fost arestată până acum în 3 țări: România, Costa Rica și Bulgaria

* Elena Udrea, de la Costa Rica la Costa Rahova: 6 ani de închisoare, definitiv, în dosarul „Gala Bute”. Pierde și 5,7 milioane de euro

* Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, trosnit de vechea DNA a Codruței Kovesi: 8 ani și 4 luni de închisoare, pentru o șpagă de 100.000 de euro!

* Pedofilul Drăghici a ales să se sinucidă izbindu-se cu mașina de gardul Ambasadei Rusiei. Condamnat la 15 ani de pușcărie pentru corupere de minori cu doar o zi înainte, șoferul s-a autoincendiat

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* Într-un târziu, intră și România în rândul lumii: expulzează 10 spioni ruși de la Ambasada lui Kuzmin

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Cele mai bizare afirmații ale lui Donald Trump despre Rusia. Cum încearcă să modifice adevărul în contextul crizei din Ucraina

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

4 COMENTARII

 1. Daca tot avea antecedente privind fuga de executarea pedepsei, de ce nu s-au luat masuri asiguratorii de catre institutiile Statului Roman? Este evident ca platim regeste atatia bugetari degeaba. Udrea nu va face niciodata puscarie in Romania. A furat atatia bani incat pot trai 10 generatii fara sa munceasca.

 2. O să facă asta pușcărie când o candida Pustalin la președinția Statelor Unite…
  Felicitări multpreaumflatei și multipreaincompetentei Poliții Române, care omoară oameni pe trecerea de pietoni și cam atât… că de altceva nu prea-i în stare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here