Trucurile Elenei Udrea în instanță: s-a smiorcăit, a amintit că e mamă, a invocat „grave probleme de sănătate”, a cerut azil politic în Grecia. Va fi extrădată în România, dar după cel puțin 7 zile în arestul bulgar

2
3020
Elena Udrea a probat cătușele în trei țări: Româna, Costa Rica, Bulgaria

Elena Udrea a recurs la un întreg arsenal de trucuri, sâmbătă, la Judecătoria din Blagoevgrad, unde a fost audiată în legătură cu cererea de extrădare depusă de autoritățile române. Extrădarea a fost acceptată de instanță, care a decis însă ca românca fugară să rămână în arest până joi, 14 aprilie, când Curtea de Apel din Sofia va judeca apelul formulat de avocat bulgară angajată de Udrea.

Magistrații bulgari din Blagoevgrad (oraș din sud-vestul Bulgariei) s-au pronunțat în legătură cu solicitarea autorităților române de extrădare a Elenei Udrea.

Instanța a decis ca Udrea să rămână în arest până joi, 14 aprilie, când Curtea de Apel din Sofia va judeca recursul formulat de avocata bulgară angajată de Elena Udrea și se va decide definitiv atunci dacă fosta politiciană va fi extrădată în România.

Există și varianta ca extrădarea să fie amânată de încercarea Elenei Udrea de a obține azil politic în Grecia, fapt ce ar putea prelungi procedurile judiciare (inclusiv în cazul unui refuz al autorităților de la Atena).

De fapt, solicitarea de azil politic în Grecia, făcută de pe teritoriul Bulgariei, pare mai degrabă un nou truc al Elenei Udrea, care încearcă să tragă de timp, pentru a amâna cât ma mult executarea pedepsei de 6 ani.

Fostul ministru a apelat și la alte trucuri la Judecătoria din Blagoevgrad, în încercarea de a-i impresiona pe magistrații bulgari. Ea a plâns, a invocat statutul său de mamă care trebuie să stea alături de fetița ei de 3 ani și jumătate, ba chiar s-a prezentat ca având „grave probleme de sănătate”.

Vrea să obțină azil politic în Grecia, unde a închiriat o locuință

Reținută joi, 7 aprilie, la granița dintre Bulgaria și Grecia, Elena Udrea și-a asigurat 7 zile de arest preventiv în țara de la sud de Dunăre. Joia viitoare, ea va afla dacă va fi extrădată în România sau nu. Udrea a spus, în fața judecătorilor, că dacă nu va va fi „repatriată”, atunci va încerca să obțină azil politic în Grecia, unde a închiriat o locuință și ar putea să stea, pentru că are „grave probleme de sănătate”.

În timpul judecării cererii de extrădare, Elena Udrea a spus că dorește să se țină cont de faptul că este mamă. Ea le-a solicitat apoi magistraților să fie extrădată, pentru că vrea să-și ispășească pedeapsa într-o închisoare din România.

A existat și multă confuzie în solicitările Elenei Udrea: pe de o parte, a fugit din România pentru a nu fi întemnițată; pe de altă parte, cere să fie extrădată, dar în același timp solicită azil politic în Grecia! Greu de înțeles acest comportament haotic, în spatele căruia poate fi detectată dorința fostei „blonde de la Cotroceni” de a evita întemnițarea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ambasada Rusiei, comunicat delirant după ce pedofilul Drăghici s-a sinucis la poarta sa: „O explozie de isterie anti-rusă“

* Flota rusă nu mai poate bombarda Odessa fără „s-o ia în freză”: britanicii trimit în Ucraina celebrele rachete antinavale Harpoon

* VIDEO. Carnagiu înfiorător: rușii au bombardat cu rachete gara din Kramatorsk, unde se aflau peste 1.000 de refugiați. Au fost uciși zeci de copii, femei și bătrâni

* Radioul putinist al lui Cozmin Gușă, cocoșat de amenzi: după 50.000 de lei, încă 110.000! Minciuni infernale lansate la microfonul Gold FM

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Cele mai bizare afirmații ale lui Donald Trump despre Rusia. Cum încearcă să modifice adevărul în contextul crizei din Ucraina

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

* Elena Udrea, de la Costa Rica la Costa Rahova: 6 ani de închisoare, definitiv, în dosarul „Gala Bute”. Pierde și 5,7 milioane de euro

* Prima noapte a Elenei Udrea în arestul Poliției de Frontieră din Petrici (Bulgaria). Fugara a fost prinsă când încerca să treacă în Grecia

* Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, trosnit de vechea DNA a Codruței Kovesi: 8 ani și 4 luni de închisoare, pentru o șpagă de 100.000 de euro!

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here