marți, martie 5, 2024
AcasăMainCiolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu...

Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

-

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au mințit cu nerușinare, săptămâni la rând, milioane de români: țara noastră n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea din bani europeni a ajutoarelor de 50 de euro pentru familiile defavorizate! În realitate, banii promiși de Guvernul PSD-PNL nu există și pentru acoperirea lor ar fi nevoie de un nou împrumut extern, de circa 1 miliard de euro, în condiții foarte dezavantajoase (dobânzi enorme) pentru statul român.

Problema voucherelor de 50 de euro, pe care Guvernul a anunțat că le va da populației vulnerabile la fiecare două luni, până la sfârșitul lui 2022, a fost semnalată de Ziaristii.com în cel puțin două rânduri, pe 11 și 12 aprilie. În două articole separate consacrate deteriorării situației economice din țară simultan cu scăparea de sub control a inflației și deciziile total contraindicate ale Guvernului, Ziaristii.com a scris că este imposibil ca UE să finanțeze ajutoare sociale, pomeni, vouchere etc – pentru că Bruxelles-ul n-a făcut niciodată asta.

Publicația noastră a fost printre foarte puținele care au atras atenția asupra minciunii, în timp ce televiziunile și numeroase alte publicații difuzau, de dimineață până seara, „informația” că voucherele vor fi finanțate cu bani de la UE rămași necheltuiți de România din exercițiul financiar anterior.

Soluția lui Ciolacu și Ciucă pentru a acoperi miliardul de euro necesar voucherelor: un împrumut extern la dobândă uriașă, pe care românii îl vor plăti din greu anii viitori

Se știe de multă vreme că banii europeni pe care, de exemplu, țara noastră n-a fost în stare să-i atragă pentru construirea de autostrăzi sau pentru igienizarea și ecologizarea râurilor nu se pot duce pur și simplu, schimbându-le destinația, în asistență socială. Cu toate acestea, iluzia a fost vândută. În exercițiul 2014-2020, România a cheltuit doar 12 din cele 22 de miliarde de euro puse la dispoziție de Uniunea Europeană pentru modernizarea și dezvoltarea țării.

- Advertisement -

Publicația Europa Liberă a stat de vorbă cu reputatul analist economic Adrian Bența, care a confirmat: banii pentru pachetul de asistență socială nu există, de fapt, iar România este deja într-un deficit bugetar major. Soluția pentru a acoperi aceste vouchere este împrumutul extern, dar care se poate face doar la dobânzi absolut dezavantajoase pentru statul român. În general, împrumuturile pentru a acoperi pensii, salariile bugetarilor sau ajutoarele sociale sunt considerate de-a dreptul „bombe cu ceas” pentru statele care recurg la așa ceva. Grecia a practicat acest gen de împrumuturi, finanțând creșteri nesustenabile de pensii și salarii, iar în final a dat faliment, în 2012.

Analistul Adrian Bența a mai constatat că inflația a scăpat de sub control – alt semnal foarte periculos pentru România.

Chiar și fostul ministru al Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu (PNL), a declarat că voucherele de 50 de euro promise persoanelor vulnerabile nu se pot deconta din bani europeni.

- Advertisement -

Picioarele scurte ale minciunii lui Ciolacu: miniștri și analiști politici confirmă că România n-are niciun acord cu UE ca să finanțeze asistența socială din banii alocați inițial dezvoltării

În ciuda tuturor acestor lucruri care se știau foarte bine și la nivelul Guvernului și al partidelor, Marcel Ciolacu (președintele PSD) și Nicolae Ciucă (premier și președintele PNL) au ieșit luni, alături de Kelemen Hunor (vicepremier și președintele UDMR), într-o conferință de presă, să anunțe public și oficial că se vor da voucherele, care „urmează să fie plătite din fondurile europene rămase neconsumate din exercițiul financiar 2014-2020”.

Liderul PSD n-a fost capabil, în discuțiile cu presa, să arate niciun document semnat și nici să indice vreo înțelegere cu Comisia Europeană, invocând doar discuții informale pe care le-ar fi purtat el cu oficiali de la Bruxelles atunci când aceștia au venit la București.

Promisiunea PSD-PNL este că se vor da vouchere pentru alimente de bază care au valoarea de 50 de euro și se distribuie o dată la două luni. Întâi s-a spus că aceste vouchere se vor da începând cu 1 mai, apoi s-a amânat operațiunea pentru 1 iunie – tocmai pentru că, de fapt, nu există banii promiși.

Strâns cu ușa după anunțul de luni, Marcel Ciolacu a mințit încă o dată, cu aceeași nerușinare, afirmând: „Tocmai de aceea am anunțat că va fi sursă de finanțare mixtă, fonduri proprii și fonduri UE. Până vin banii europeni, plătim de la buget”.

În acest timp, ministrul actual al Proiectelor Europene, PNL-istul Marcel Boloș, spunea clar că „nu avem un acord cu Comisia Europeană pentru vouchere“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministrul ucrainean al Apărării râde de ruși, după scufundarea crucișătorului Moscova: „Mai avem un loc pentru scuba diving în Marea Neagră”

* Rusia amenință Finlanda și Suedia cu arme nucleare dacă nu renunță la NATO! “Trebuie să restabilim echilibrul. Să sperăm că bunul-simț al vecinilor noștri nordici va învinge”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

Joc periculos: Zelenski l-a respins pe președintele german Steinmeier pentru îngăduința față de Putin, iar acum e refuzat de cancelarul Scholz, care se declară „iritat”

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB după ce Gigi Becali a făcut declarații bezmetice, pro-ruse: „Pe Zelenski l-a pus un miliardar care a făcut batalionul Azov. Ăia sunt naziști, știu eu!”

Finala Macron – Le Pen începe de la +4,5% pentru actualul președinte francez. În 2017, diferența a fost mai mică (2,7%), dar Macron a spulberat-o în turul 2 pe candidata extremei drepte

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. ODĂ PROŞTILOR( din organizaţia infracţională teroristă PeeSeeDee ionopot kivano-trădătorii naţiei PeNaLii- tembelii legionari hAUR-iredentiştii din UDMR-misticul BOR-PMP Petrov)
  de Ion Pribeagu ( pseudonimul literar al lui Isac Lazarovici. n. 27 octombrie 1887 Sulița, județul Botoșani, poet și umorist român)
  Cu prostul care n-are şcoală
  Te lupţi puţin şi-ai câştigat.
  Dar duci o luptă colosală
  Cu prostul care are şcoală!
  De-ar fi să-i luăm pe toţi la rând,
  Şi actualii, dar şi foştii,
  Cei mai deştepţi de pe Pământ
  Au fost întotdeauna… PROŞTII.( din organizaţia infracţională teroristă PeeSeeDee ionopot kivano-trădătorii naţiei PeNaLii- tembelii legionari hAUR-iredentiştii din UDMR-misticul BOR-PMP Petrov)
  Nu te ruga la ursitoare
  Să-ţi facă-n viaţa ta vreun rost,
  Mai bine urlă-n gura mare :
  “Iubite Doamne, fă-mă… PROST!”
  De ce să tragi ca la galeră,
  Să-nveţi atâtea fără rost,
  De vrei să faci o carieră,
  Ajunge numai să fii… PROST.
  În lumea asta cu de toate,
  Unde se-nvaţă contra cost,
  Păcat că nici o facultate
  Nu dă şi diploma de… PROST.
  Avem impozite cu carul,
  Dar înotăm în sărăcie
  Si ce buget ar avea statul
  Dintr-un impozit pe… PROSTIE…
  Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
  Să nu-i jigneşti, să nu-i împroşti !
  O, Doamne, de ne-ar creşte grâul
  Cum cresc recoltele de… PROŞTI.( din organizaţia infracţională teroristă PeeSeeDee ionopot kivano-trădătorii naţiei PeNaLii- tembelii legionari hAUR-iredentiştii din UDMR-misticul BOR-PMP Petrov)
  Si-n lumea asta răsturnată,
  Unde cei strâmbi sunt cei mai drepţi,
  Savanţii noştri mor de foame
  Si numai PROŞTII sunt deştepţi.”( din organizaţia infracţională teroristă PeeSeeDee ionopot kivano-trădătorii naţiei PeNaLii- tembelii legionari hAUR-iredentiştii din UDMR-misticul BOR-PMP Petrov)
  Această ODĂ se referă direct şi la faraonul imbecil al României şi posibil penal KW Iohannis, ales de un electorat naiv care a crezut în minciunile lui frumoase, s-a apucat de promovarea unei politici imbecile folosindu-se de toate scursurile politice de infractori ca să ridice politica corupţiei la rang de de politică de stat. Criminalul Revoluţiei din 1989 Iliescu Ilici-Cioabă Ion şi puşcăriaşul Voiculescu Dan „GRIVCO” sunt mentorii de neconterstat al posibilului penal faraonul imbecil KW Iohanis care vrea să instaureze în România dictatura corupţilor şi a infractorilor. În imbecilismul lui de preamărire faraonică KW Iohannis a uitat că România e năpădită de o pandemie COVID-19 şi că mor zilnic peste 500 de cetăţeni români şi că o criză socio-economică bântuie România putând fi acuzat pe bunădreptate responsabil de genocid făcut cu bună ştiinţă şi rea credinţă. Ce e şi mai dureros este faptul că faraonul imbecil al României şi posibil penal KW Iohannis se foloseşte de organizaţia infracţională teroristă PeeSeeDee ionopot kivano-trădătorii naţiei PeNaLii- tembelii legionari hAUR-iredentiştii din UDMR-misticul BOR-PMP Petrov pentru a distruge pur şi simplu naţia română, că de, el e săsălău şi-l doare în.. cot de naţia română. Un popor este siderat de ce i se întâmplă şi parcă nu mai are vlagă să-i răspundă printr-o reacţie viguroasă acestui faraon nesimmţit şi trădător al ţării. OARE!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -