duminică, aprilie 21, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaPutin, exact ca Stalin: aproape 100.000 de ucraineni din Donbass au fost...

Putin, exact ca Stalin: aproape 100.000 de ucraineni din Donbass au fost deportați în Siberia și la Cercul Polar

-

Rusia revine în forță la metodele folosite în vremea țarilor și a lui Stalin: deportarea unor populații întregi în Extremul Orient și la Cercul Polar. Documente văzute de reporterii publicației britanice „The Independent” și citate de Sky News atestă că Vladimir Putin a început epurarea etnică a regiunilor separatiste Donețk și Lugansk, populația ucraineană fiind deportată la mii de kilometri de casă.

Doar în cursul lunii martie au fost deportați, la ordinul Kremlinului, 95.739 de civili care locuiau în regiunile separatiste Donețk și Lugansk. Guvernul de la Moscova a emis un decret prin care „aproba distribuirea” cetățenilor ucraineni. Se realizează astfel purificarea etnică a regiunilor ocupate de armata invadatoare, unde trebuie să rămână doar populație rusească.

Oamenii au fost „reinstalați” în zone din Siberia și la Cercul Polar de Nord.

Pe lângă acești oameni duși în Siberia, Guvernul Ucrainei reclamă că aproximativ 121.000 de copii ucraineni din regiunile care au fost sau încă sunt ocupate de ruși au fost „îndepărtați ilegal” și duși în Rusia, scrie Business Insider. Legislația internațională definește acest lucru drept „genocid”.

- Advertisement -

Epurările pe criterii etnice au fost practicate pe larg de regimul țarist și mai ales de Stalin. S-a urmărit schimbarea majorității etnice în diverse regiuni și eliminarea populațiilor „neloiale”

Începute de regimul țarist, epurările pe criterii etnice au fost transformate în fenomen de masă după 1918 de comuniști. Stalin a făcut o adevărată inginerie socială, inserând comunități rusești în țările ocupate și deportând populații întregi din grupuri etnice considerate „ostile”. Așa a fost schimbată balanța etnică în Crimeea, unde până în 1944 tătarii erau majoritari. Aceștia au fost însă luați într-o noapte de trupele NKVD, încărcați în vagoane de vite și deportați în Siberia.

La fel s-a întâmplat cu populații din Ingușetia, Daghestan și zonele locuite de cazaci pe Don. Fenomenul a avut loc sistematic, în anii 1940-1941, apoi după 1945, și în Basarabia și Bucovina, unde zeci de mii de români au fost luați fără nimic la ei, urcați în trenuri și trimiși, de asemenea, în Siberia, la mii de kilometri depărtare.

În timp ce operațiunile de purificare etnică a estului Ucrainei continuă, președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că „operațiunea militară specială“ a Moscovei în Ucraina își va atinge „fără îndoială“ obiectivele sale „nobile”. Afirmațiile au fost făcute la o ceremonie de înmânare a premiilor la cosmodromul Vostoceni din Rusia, cu ocazia „Zilei Cosmonautului” – aniversarea datei la care, în 1961, Iuri Gagarin a făcut primul zbor al unui om în spațiul cosmic.

- Advertisement -

Puțin a spus, citat de agențiile de presă rusești, că Moscova nu are „altă opțiune” decât să lanseze o operațiune militară pentru a proteja Rusia. El a continuat spunând că nu există „nicio îndoială” că operațiunea militară a Kremlinului în Ucraina „își va atinge obiectivele”, adăugând că o ciocnire cu forțele „antirusești“ din Ucraina este „inevitabilă”.

Dictatorul rus, care luni a trecut la o masivă operațiune de epurare a serviciilor de informații, arestând 150 de ofițeri, a afirmat marți că forțele armate ale țării sale acționează „cu curaj și eficiență” și folosesc cele mai moderne arme, a relatat agenția de știri TASS. Liderul rus a mai proclamat că țara sa „nu poate fi izolată”, potrivit agenției de știri RIA Novosti.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Flota rusă nu mai poate bombarda Odessa fără „s-o ia în freză”: britanicii trimit în Ucraina celebrele rachete antinavale Harpoon

* VIDEO. Carnagiu înfiorător: rușii au bombardat cu rachete gara din Kramatorsk, unde se aflau peste 1.000 de refugiați. Au fost uciși zeci de copii, femei și bătrâni

* Ambasada Rusiei, comunicat delirant după ce pedofilul Drăghici s-a sinucis la poarta sa: „O explozie de isterie anti-rusă“

* Radioul putinist al lui Cozmin Gușă, cocoșat de amenzi: după 50.000 de lei, încă 110.000! Minciuni infernale lansate la microfonul Gold FM

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Cele mai bizare afirmații ale lui Donald Trump despre Rusia. Cum încearcă să modifice adevărul în contextul crizei din Ucraina

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

* Finala Macron – Le Pen începe de la +4,5% pentru actualul președinte francez. În 2017, diferența a fost mai mică (2,7%), dar Macron a spulberat-o în turul 2 pe candidata extremei drepte

* Trucurile Elenei Udrea în instanță: s-a smiorcăit, a amintit că e mamă, a invocat „grave probleme de sănătate”, a cerut azil politic în Grecia. Va fi extrădată în România, dar după cel puțin 7 zile în arestul bulgar

* Economia României are mari probleme. Datoriile urcă amețitor: deficit comercial de 4,58 miliarde euro în doar două luni. Creșterea economică pică de la 4,3% la 1,9%

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -