Armata lui Zelenski i-a lichidat pe militarii ucraineni care au trădat în 2014, predând Crimeea și trecând în tabăra lui Putin pentru a întări flota rusă din Marea Neagră

0
34756

Statul Major al Forțelor Armate de la Kiev, citat de postul de televiziune Canal 24, anunță, printr-un comunicat publicat pe 19 aprilie, că Flota Rusiei de la Marea Neagră suferă pierderi considerabile în războiul împotriva Ucrainei nu numai pe mare, ci și pe uscat. Apărătorii lui Zelenski distrug atât brigăzile de pază de coastă, cât și marinarii inamici.

Militari ruși din cel puțin două brigăzi ale Flotei Mării Negre au scris rapoarte prin care refuză să mai participe la așa-numita „operațiune specială” declanșată pe 24 februarie de dictatorul criminal Vladimir Putin. Motivul este strâns legat de numărul de morți tot mai mare înregistrat în tabăra invadatoare.

Una dintre unități este Brigada 810 Marină Separată. În cadrul ei s-au înregistrat 158 de decese. Alți 500 de luptători sunt răniți, iar 70 au fost dați dispăruți. Ei au luat parte la încercuirea Mariupolului. Ucrainenii au distrus complet două batalioane de grupuri tactice. În plus, la sfârșitul lunii martie, aceștia l-au lichidat lângă Mariupol pe comandantul brigăzii, colonelul Oleksii Șarov.

Cea de-a doua – Brigada 126 Gardă de Coastă – e aproape de desființare. „A suferit pierderi de până la 75% din personal. Această brigadă din Crimeea a fost formată pe baza Brigăzii a 36-a Gardă de Coastă a Ucrainei, ai cărei luptători și-au trădat jurământul în 2014 și s-au alăturat Rusiei”, informează oficialii ucraineni.

Statul Major al Ucrainei: „Ocupanții din această brigadă au bombardat orașul Voznesensk din regiunea Nikolaev, unde, în urma luptei cu ucrainenii, au fost înfrânți. Unii dintre ei au fost luați prizonieri. Ulterior au participat la o conferință de presă la Kiev, unde s-au plâns de atitudinea rușilor față de ei după depunerea jurământului față de Moscova”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Răspuns unei „savante” îndrăgostite de Putin

* VIDEO. Rusia a interzis un desen animat sovietic din 1973, în care „Z” e considerat simbol fascist

* VIDEO. Primele imagini cu nava-amiral a flotei ruse după ce a fost lovită de rachetele ucrainene. Supraviețuitorii de pe crucișătorul “Moscova” au fost salvați de turci

* Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

* Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

* CTP despre Putin și Al Treilea Război Mondial: „Cimpanzeul sângeros e capabil de orice”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

* Ambasadorul României în SUA despre standul horror din New York: „E scandalos și rușinos! Nu am văzut nicio demisie și nicio asumare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here