CTP despre Putin și Al Treilea Război Mondial: „Cimpanzeul sângeros e capabil de orice”

5
2191

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (65 de ani) spune că amenințările cu al Treilea Război Mondial, venite dinspre Putin și camarila sa, sunt „o gargară de uz intern” și „o formă de propagandă primitivă”. Totuși, el nu exclude pericolul nuclear, câtă vreme sceleratul de la Kremlin are acces la butonul nuclear: „Cimpanzeul sângeros e capabil de orice”.

CTP crede că războiul din Ucraina s-ar putea transforma într-unul de durată, pentru că Putin e imprevizibil și iresponsabil. Gazetarul și-a expus părerile în ”emisiunea Cap limpede” de la Digi 24, în dialog cu Claudiu Pândaru.

”NATO să nu mai țină seama de amenințările nucleare ale Rusiei”

Cristian Tudor Popescu susține că,după evenimentele din ultimele zile, NATO nu trebuie să ia în seamă amenințările venite din Rusia.

„Apare această întrebare destul de frecvent: «Ce-i cu al Treilea Război Mondial? Ce fac rușii cu asta?». Pot să spun destul de liniștit, în momentul ăsta – în momentul acesta, nu în general –, că e o fanfaronadă. Au simțit nevoia să scoată vorbe pe gură, să zică ceva, pentru că s-a scufundat «Moskva». (…) Dar în clipa de față, cred că NATO și Uniunea Europeană nu trebuie să mai țină seama de gargara asta cu al Treilea Război Mondial și cu amenințările nucleare ale Rusiei. Nu, pentru că în ele este multă fanfaronadă în clipa asta. Bat în tingiri. V-am povestit de chinezii ăia care care băteau în tingiri să omoare rândunica de copac”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul susține că șansele ca războiul să nu se încheie prea curând sunt destul de mari, în condițiile în care rușii plănuiesc un război de uzură.

”Cred că va fi un război mai mult sau mai puțin înghețat. Adică poate să fie și fierbinte, cu recăderi, cu perioade de acalmie, dar asta este probabilitatea cea mai mare: să se prelungească războiul – nu știe nimeni cât, în acest moment – sub diverse forme, pentru că blocajul este evident.

Ați văzut cum urla ăla, moșulică ăla (deputatul rus Vladimir Bortko – n. red.), care altfel ar părea simpatic bunicuțul: «Avem nevoie de victorie oricât ne-ar costa!». Și cu lacrimi în ochi! Lacrimi pentru ce? Pentru fierotania aia care s-a scufundat.

Nu vorbesc de ucrainieni, ăia sunt suboameni pentru ruși, dar pentru zecile de mii de ruși care au murit și vor mai muri acolo. Nu, nu, ăla vărsa lacrimi pentru crucișător și «să bombardăm Kievul!»”

Cristian Tudor Popescu consideră însă că Vladimir Putin rămâne un pericol, fiind capabil să sacrifice oricâte vieți pentru propriul lui orgoliu.

”Rămân la ce am spus: cimpanzeul sângeros este capabil de orice. Asta am spus-o în prima secundă a războiului și rămân la această părere: e capabil de orice”, a punctat CTP.

Gazetarul spune că NATO și UE nu trebuie să se împiedice de Rusia lui Putin, atunci când ia marile decizii. „De pildă, dacă Suedia și Finlanda acum cer intrarea în NATO, să intre în NATO fără niciun fel de ezitare! Dacă se va hotărî ca Ucraina să intre în Uniunea Europeană, atunci să intre!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

* Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

* Fost maior KGB, mesaj pentru ruși: „A încerca să intri în Harkov înseamnă că ești un cadavru, din tine vor rămâne doar pantofii” / „25 de kilometri – sute de tancuri distruse. Au numărat 800 de cadavre”

* Ministrul ucrainean al Apărării râde de ruși, după scufundarea crucișătorului Moscova: „Mai avem un loc pentru scuba diving în Marea Neagră”

* Rusia amenință Finlanda și Suedia cu arme nucleare dacă nu renunță la NATO! “Trebuie să restabilim echilibrul. Să sperăm că bunul-simț al vecinilor noștri nordici va învinge”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB după ce Gigi Becali a făcut declarații bezmetice, pro-ruse: „Pe Zelenski l-a pus un miliardar care a făcut batalionul Azov. Ăia sunt naziști, știu eu!”

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

5 COMENTARII

  1. Ucraina riscă să-și epuizeze și ea rezervele de război acumulate după 2014. Deocamdată, NATO înseamnă Biden și Johnson. Germania, Franța, Olanda și alte țări importante se comportă ezitant, dat fiind jocul oamenilor de afaceri. Miza e însă uriașă: căderea Ucrainei ar fi un alt fel de sfârșit al istoriei decât se credea în 1989-1991

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here