Deputatul Ungureanu (USR-PLUS) dinamitează coaliția cu PNL: „E război! Un război cu structuri de tip mafiot”

2
3901
Emanuel Ungureanu - Emil Boc

Coaliția de guvernare este zgâlțâită de cel mai dur atac lansat dinspre USR-PLUS în direcția PNL, de când cele două formațiuni politice sunt partenere la Palatul Victoria și în majoritatea parlamentară. Autorul atacului: deputatul Emanuel Ungureanu, cel care și în campania electorală a aruncat cuvinte grele spre PNL.

Emanuel Ungureanu nu mai e deputat de Cluj (ca în leigislatura 2016-2020), ci de Buzău. Organizația USR-PLUS din județul Cluj nu l-a mai vrut pe liste, pe o poziție eligibilă, iar el s-a refugiat la Buzău, unde a fost acceptat.

Și totuși, prima lovitură pe care o dă Ungureanu, în prima lună de guvernare, e la Cluj: schimbarea directorului Spitalului Județean Cluj, Petrică Șușca, prin decizia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-PLUS). A fost și primul manager de spital, din rețeaua gestionată de Ministerul Sănătății, demis de Voiculescu.

Decizia l-a înfuriat pe primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc (PNL), care a lansat, la rându-i, acuzații aspre la adresa ministrului Sănătății, pe tema finanțării campaniei de vaccinare.

Acesta este tabloul obiectiv. Vine însă deputatul Ungureanu și aruncă totul în aer, cu acuzații extrem de grave (fără dovezi, deocamdată) și cu vorbe grele, de plumb.

Ungureanu decretează din start că „e război”, iar spre final reiterează: „E război. Un război cu structuri de tip mafiot”.

Iar când pune asta, deputatul USR-PLUS înșiră câteva nume:

  • Emil Boc (PNL) – primar Cluj-Napoca, fost prim-ministru
  • Vasile-Florin Stamatian (PNL) – medic renumit, deputat de Cluj în mandatul 2016-2020
  • Daniel Buda (PNL) – europarlamentar
  • Radu-Marin Moisin (PNL) – deputat de Cluj
  • Ioan Rus (PSD) – fost ministru în câteva guverne.

Atacul lui Emanuel Ungureanu la adresa PNL

„E război!

De ce este atât de supărat domnul Emil Boc pe ministrul Vlad Voiculescu?

4 zile consecutiv l-a atacat primarul Clujului pe domnul Voiculescu.

Motivul real.

După 7 ani de abuzuri groase, 3 rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, Petrică Șușca a fost schimbat din fruntea Spitalului Județean Cluj.

Șușca este protejat de Boc și de locotenenții lui: Stamatian, Buda, Rus și mai nou, deputatul Moisin.

Deputatul Moisin l-a interpelat cu tupeu pe Vlad Voiculescu în legătură cu schimbarea lui Șușca, deși Șușca a fost schimbat în iulie timp de 3 ore de către fostul ministru PNL-ist Tătaru; apoi, șeful lui Moisin l-a sunat pe Tătaru și l-a pus cu pixul înapoi pe Șușca, în aceeași zi, cu tupeu…

Pretextul atacului a fost găsit.

Boc, deși este jurist, minte gros cum că autoritățile locale nu ar avea bază legală să se implice financiar în vaccinare.

Iată baza legală: Legea 95/2006, adică Legea Sănătății Publice – citiți în foto 2, articolul 2, alineatele 7 și 8.

În alineatul 8 scrie clar, chiar și pentru domnul Boc, care, după ce a patronat jaful țării în guvernarea neagră PDL, se preface preocupat de lege și ordine:

„Asistența de sănătate publică este garantată de stat și finanțată de la bugetul stat, bugetele locale, bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate sau din alte surse, după caz, potrivit legii”.

Deci, domnul Boc are legea de partea lui și resursele necesare să contribuie din bugetul bogat al Clujului la efortul de vaccinare.

Poate să mai taie domnul Boc din banii dedicați unor firme de casă și face ușor rost de 30.000 de euro, poate să mai dea afară din primăria Cluj neamurile și lipitorii de afișe de la partid sau poate suna la prietenii cărora le-a eliberat autorizații de construire pentru blocuri între case să facă o mică sponsorizare.

Dacă mă enervez, dar nu îmi permit, îmi amintesc cum i-a făcut cadou Boc lui Lucan, în centrul Clujului, un teren de 1.000 de metri pătrați, pe bani de înghețată, pentru afacerea Lukmed. Afacere cercetată de procurorii leneși de la DIICOT de vreo trei ani.

Mâine vă arăt cu documente de ce îl atacă Rareș Bogdan pe Vlad Voiculescu și contractele de publicitate ale firmei Trendcommunication, controlată până mai ieri de Rareș Bogdan, cu Spitalul Județean Cluj-Napoca, condus până în 6 ianuarie de protejatul lui Boc, Petrică Șușca.

E război. Un război cu structuri de tip mafiot.

Motivul pentru care am intrat în politică.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. exact cum ma asteptam,mascariciul de boc a fost deranjat la cascaval,usr are viata grea in aceasta guvernare cu un pnl plin de psd-isti dar si pdl-isti de fapt mafia fsn-psd kameleonizata

  2. aliosa intrebat de invataoare :–care-i cel mai mare pitic din lume!!..bula ;-piticul sovietic!!…asa si cu cacatul asta din cluj..dupa ce a distrus tara in timpul domniei celui maia mare infractor in viata basescu,vine acum cu critici la adresa unor ministri !,,..culmea din usr si udmr!!…pai ba nenorocitule dar cand ati pus o coada de matura la munca ,sau un contrasens la militie n-ai sarit in sus??>..porcule,jogodie ..ce-ar fi daca curtea d e conturi ar face o ancheta la tine in primarie ??..ai cele mai mari salarii din tara hotule,nu te iert ba nenorocitule ca ai fost singurul prim ministru din romania care ai taiat salariile si pensiile!!…crucea ma-tii de oligofren..!!!..tu cu hotii din pdl,basescu,udrea,bica,videanu,blaga,hava,falca,berceanu,…ati distrus tara timp de 10 ani..ar trebui sa fiti inchisi pe viata..sau executati…ai sictir…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.