Cheile Bicazului rămân la județul Neamț. Tentativă eșuată a autorităților din Harghita de a le prelua

0
593

Cheile Bicazului rămân în județul Neamț, deși autoritățile din Harghita au cerut în instanță ca zona să fie administrată de municipiul Gheorgheni. Curtea de Apel Ploiești a respins contestația, iar decizia este definitivă. 

Din punct de vedere administrativ, Cheile Bicazului aparțin de județul Neamț. Este decizia anunțată în urmă cu 6 luni de Curtea de Apel Ploiești. Aceasta a fost contestată de autoritățile din Harghita, care susțin că municipiul Gheorgheni ar trebui să administreze Cheile Bicazului.

Decizia definitivă a fost pronunțată miercuri de Curtea de Apel Ploiești, care a respins contestația harghitenilor.

„Curtea de Apel Ploiești admite excepția imposibilității contestațiilor. Respinge contestațiile în anulare, ca inadmisibile. Obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8.000 de lei, câte 4.000 de lei fiecare. Irevocabilă. Sentința pronunțată în ședința publică, azi, 13.01.2021”, scrie în decizia instanței, citată de Mediafax.

Miza procesului a constituit-o granița administrativă dintre județele Neamț și Harghita. În prima instanță, Tribunalul Prahova a decis să anuleze procesul-verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar și să stabilească o altă graniță, cu 4 kilometri înspre județul Neamț, ceea ce implica trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în județul Harghita. Astfel, Cheile Bicazului ar fi aparținut municipiului Gheorgheni din Harghita, şi nu comunei Bicaz-Chei din județul Neamţ.

Dar instanța a lămurit problema: Cheile Bicazului rămân în administrarea comunei Bicaz-Chei din județul Neamț.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.