Cine e noua șefă peste școlile din Călărași. Roxana Pațurcă în 2019: „Iohannis nu e uman. Vrea să ne extermine!”

1
1171
Roxana Pațurcă și Liviu Dragnea pe vremea când cei doi luptau împreună împotriva "nazistului Iohannis" și a "dictaturii UE". FOTO: G4Media.ro

Roxana Pațurcă (41 de ani), fostă senatoare PSD apropiată de Liviu Dragnea și luptătoare neobosită împotriva lui Klaus Iohannis, a justiției și statului de drept, a fost numită șefă a Inspectoratului Școlar Județean Călărași de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, scrie Edupedu.ro.

Până în toamna lui 2020, Roxana Pațurcă a fost șefa PSD Călărași. A fost dată afară pe 1 septembrie, după ce nu s-a prezentat la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. A doua zi s-a înscris în PNL.

Pațurcă a fost pusă la șefia ISJ Călărași în locul Cameliei Croitoru, vicepreședinta PNL Călărași, care fusese numită acolo de Monica Anisie, precedentul ministru al Educației.

Roxana Pațurcă s-a remarcat, în mandatul 2016-2020, când a fost senatoare PSD de Călărași, prin atacurile violente la adresa președintelui Iohannis și prin suportul necondiționat dat lui Dragnea în asaltul asupra legilor justiției și a democrației din România.

Până să treacă în tabăra PNL, PSD-ista lui Dragnea îi creiona lui Iohannis portret de nazist care vrea „să extermine PSD-iștii” într-un “stat totalitar”

Nu mai departe de noiembrie 2019, Roxana Pațurcă explica în cotidianul local Arena, înaintea alegerilor prezidențiale: “În primul rând, Iohannis este AROGANT. A încălcat cu nepăsare Constituția țării, a pretins și a trăit în cel mai mare lux, a ignorat sistematic problemele reale ale societății – protocoale secrete, abuzuri procurori –, n-a dat niciun interviu real, veritabil în 5 ani de mandat, refuză să se întâlnească cu oamenii, sfidează regulile de comportament democratic și refuză să dea socoteală în fața oamenilor într-o dezbatere publică în fața contracandidatului său. În al doilea rând, este UN PENAL cu imunitate absolută. Știți prea bine că a obținut case prin fals și uz de fals – fapt stabilit definitiv de Justiție. Are zeci de dosare penale (48) deschise pe numele său și suspendate pe durata mandatului. A mințit că renunță la imunitatea prezidențială. (…) Insistă să păstreze controlul Justiției. NU a făcut NIMIC în 5 ani de mandat. Singurul așa-zis proiect, «România educată», este doar un titlu, fără nicio acțiune în plan concret. Este un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe. La fel cum spune în sloganul lui că vine el să facă România normală, ca și cum cetățenii ar fi anormali“.

În ton cu linia generală a discursului PSD, Pațurcă strecura în discurs apropouri la originea germană a lui Iohannis, sugerând analogii cu naziștii: „Klaus Werner Iohannis a dovedit în dese rânduri că NU E UMAN, nu-i pasă de oameni. Rămâne rece și insensibil. Nu are compasiune. (…) Klaus Iohannis a spus în repetate rânduri că vrea o Românie fără PSD-iști. Este o declarație care instigă la exterminarea membrilor sau simpatizanților PSD. Este de asemenea o discriminare a unei categorii de cetățeni pentru că nu împărtășesc opiniile politice ale președintelui. Discursul lui Iohannis îndeamnă la ostracizarea celor care simpatizează, votează sau activează în cadrul PSD. Ca în orice regim totalitar, Iohannis vrea ca pe scena publică să fie doar PNL. L-a înlăturat din cursă pe Dan Barna, iar acum vrea să-i extermine pe PSD-iști. Iohannis vrea o PNL-izare a României și să-i extermine pe ceilalți care au alte opinii sau opțiuni politice“.

“De fiecare dată când deschide Cîțu gura, cresc dobânzile la împrumuturi. Guvernul Orban face declarații iresponsabile

În același interviu, Roxana Pațurcă își exprima și părerea despre Guvernul Orban, despre actualul premier Florin Cîțu și despre PNL, în general – acuzând că nenorocesc țara și o îngroapă în datorii, fiind incompetenți și rău-voitori.

“Acesta este barometrul prostiilor spuse de Florin Cîţu. De fiecare dată când ministrul Finanţelor deschide gura, cresc dobânzile la împrumuturile Guvernului, dobânzi care sunt plătite din buzunarul cetăţenilor, că nu vine Cîţu cu bani de acasă să plătească diferenţa. Mai mult, Cîţu se încurcă în propriile declaraţii. Dacă ar fi adevărat că deficitul va ajunge la 4%, atunci Ministerul Finanţelor ar trebuie să se împrumute în ultimele două luni cu peste 20 de miliarde lei, ceea ce devine din ce în ce mai improbabil de realizat cu fiecare zi care trece. (…) Declaraţiile iresponsabile ale Guvernului Orban, începând de la închipuita gaură în buget, la bugetele duble sau de la măsurile de austeritate şi creşterea facturilor la utilităţi, creează un spectru îngrijorător asupra economiei naţionale. În final, ca urmare a deteriorării încrederii în economie şi a încetinirii circuitului economic, băncile şi firmele multinaţionale îşi reduc activitatea pe piaţa românească pentru a plasa resursele financiare pe alte pieţe mai active“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.