Trumpiștii ar pregăti „un protest macabru”, „cel mai mare protest armat din istoria SUA”, pentru a-i executa pe congresmenii democrați și „câțiva republicani”

0
2253

Noii șefi ai Poliţiei Capitoliului, numiți după violențele din 6 ianuarie, au atras atenţia asupra unor comploturi şi proteste armate de-a dreptul „macabre” care ar putea avea loc în zilele următoare, la Washington, cu ocazia instalării oficiale – pe 20 ianuarie – a noului preşedinte al SUA, Joe Biden.

Complotul ar presupune înconjurarea clădirii Capitoliului SUA de către insurecţionişti şi asasinarea congresmenilor democraţi, precum şi „a câtorva republicani”, informează una dintre cele mai credibile publicații americane, Huffington Post.

Într-o discuţie privată ţinută luni seara cu congresmeni democraţi, noii şefi ai Poliţiei Capitoliului au precizat că monitorizează în prezent trei comploturi considerate drept „ameninţări serioase” la adresa membrilor Congresului american.

Cele trei comploturi

1. Organizarea unei demonstranţii catalogate drept „cel mai mare protest armat care a avut loc vreodată pe pământ american”.

2. Organizarea unei demonstrații comemorative, în memoria lui Ashli Babbit, femeia de 33 de ani (fost ofițer de aviație în Armata SUA) împuşcată în clădirea Capitoliului pe 6 ianuarie.

3. Un protest la care demonstranţii şi-au propus să creeze un perimetru în jurul Capitoliului, Casei Albe şi Curţii Supreme de Justiţie, cu scopul de a-i bloca – şi chiar ucide – pe membrii democraţi ai Congresului care vor să intre în Capitoliu, astfel încât republicanii să preia controlul Congresului.

Complotul nr. 3 stâtnește cea mai mare îngrijorare la Washington. Conform „Huffington Post”, scopul pentru care demonstranţii insurecţionişti ar înconjura cele trei instituții capitale ale democrației americane ar fi:

  • Casa Albă – pentru protejarea lui Donald Trump;
  • Curtea Supremă – pentru blocarea activităţii acestei instanţe;
  • Capitoliul – pentru capturarea și uciderea congresmenilor democrați și a câtorva republicani considerați „trădători”.

Poliţia şi Garda Naţională se pregătesc ca de război, cu glonţ pe ţeavă, în aşteptarea protestatarilor înarmaţi

Democraţii au fost informaţi că Poliţia Capitoliului şi Garda Naţională se pregătesc pentru un scenariu în care zeci de mii de protestatari înarmaţi ar putea sosi la Washington pe 20 ianuarie sau în zilele premergătoare.

În aceste condiţii, atât Poliţia Capitoliului, cât şi Garda Naţională au stabilit reguli de angajare a focului specifice zonelor de război.

De asemenea, Poliţia Capitoliului se gândeşte la posibilitatea ca fiecare membru al Congresului SUA să treacă, la intrare, printr-un detector de metale, pentru a-i împiedica astfel pe congresmeni, în special „cei aflaţi în aceeaşi ligă cu insurecţioniştii pro-arme”, să intre cu arme în clădire.

Zilele trecute, FBI a avertizat că susținătorii lui Donald Trump pun la cale „proteste armate” la Capitoliul SUA și la toate celelalte Capitolii din țară.

Protestele „sunt planificate în toate cele 50 de capitale de stat, din 16 ianuarie până cel puțin pe 20 ianuarie, iar la Capitoliul SUA – din 17 ianuarie până în 20 ianuarie”, se arată într-un buletin emis de FBI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.