Moartea unei ziariste admirabile, la 41 de ani

0
5257
Iuliana Roibu (1979-2021)

Iuliana Roibu, jurnalistă specializată pe domeniul economic, a decedat la vârsta de 41 de ani, anunță Paginademedia.ro. Vestea a fost dată duminică, 10 ianuarie, de familia Iulianei pe pagina de Facebook a acesteia. Marți, jurnalista a fost înmormântată la Cimitirul Bellu.

Anunțul dramatic de pe pe pagina Iulianei Roibu

„«Sunt fericită că am fost mamă, fiică, soră, soție și prietenă.

Vă mulțumesc că ați fost familia mea. Vă iubesc!»

Cu demnitatea și discreția pe care i le știu toți cei care o cunosc, Iuliana a plecat dintre noi.

Cei care vor să o conducă pe ultimul drum o pot face marți, 12 ianuarie, la ora 12, la Cimitirul Bellu. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească!”

Publicitate

Iuliana Roibu a lucrat pe domeniul economic la „Evenimentul zilei”, „Bussines Magazin”, Pro TV și „Financial Times”.

La un moment dat a renunțat la presă, alegând să fie antreprenor și consultant pe probleme de comunicare. A lucrat în domenii precum branding, content management, strategie de PR, inovare și sustenabilitate.

Iuliana Roibu conducea și Asociația Română pentru Intoleranța la Gluten (ARIG). Pe pagina de Facebook a organizației a apărut și un mesaj cu vestea cumplită.

„Dragii noștri,

Cu mare durere în suflet vă anunțăm că președinta Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten, un om deosebit, un lider extraordinar și o prietenă minunată, doamna Iuliana Roibu Bonoiu, a pierdut lupta cu o boală nemiloasă.

Rămânem cu un imens gol în suflet pentru că am pierdut un om extraordinar de puternic, o vizionară, omul care a avut un imens impact în viețile noastre, care ne-a adus împreună și care ne-a dat încrederea că putem schimba lumea pentru copiii noștri, dar și pentru alții ca ei.

Iuliana a fost mereu cea care ne-a provocat să ne depășim limitele, ne-a încurajat și motivat să facem planuri și proiecte care ne tăiau respirația. Iuliana a condus zi de zi activitatea noastră și ne-a făcut să dăm ce puteam mai bun în munca pe care am desfășurat-o la Asociație.

Iuliana și-a dorit ca fiecare actiune a noastră să aducă un zâmbet pe chipul unui copil sau al unui adult. Noi rămânem în urmă să continuăm misiunea ei.

Astăzi, inimile noastre sunt grele, pierderea este imensă. Suntem alături de familie și de cei dragi, într-o zi atât de tristă.

Drum lin, om minunat! Îți mulțumim că ne-ai atins viețile.”

Mărturia mea despre Iuliana

Am fost coleg cu Iuliana Roibu la „Evenimentul zilei”, într-o echipă extraordinară, în perioada 2005-2008 (nu mai rețin exact cât a stat Iuliana, pentru că la un moment dat a plecat la „Bussines Magazin”, în trustul Mediapro al lui Adrian Sârbu).

Eu eram prim redactor-șef adjunct, ea reporter în Departamentul Economic al ziarului. În acest context, interacționam zilnic cu Iuliana, care deseori își reprezenta departamentul la ședința de redacție.

Depun mărturie, cu lacrimi în ochi, depre o jurnalistă excepționallă și un om minunat, cu un caracter atât de frumos!… Iuliana era tipul de om care-și făcea treaba cu o ambiție, disciplină și abnegație greu de găsit, toate, la un singur om. Nimeni nu avea nimic a-i reproșa, toți colegii se puteau baza pe sprijinul ei.

Avea o excelentă pregătire pe domeniul economic, dar și o cultură generală de excepție. Aveai ce povesti cu ea, în scurtele pauze din iureșul redacțional sau în metrou, când mergeai spre casă.

Stăpânea limba română impecabil până la perfecțiune, ceea ce e mare lucru în jurnalism.

Dar peste toate, era o ființă atât de pozitivă!… Zâmbetul ei larg și frumos o făcea să radieze lumină și optimism în jurul ei. Într-o meserie a oamenilor grăbiți și nervoși, Iuliana era excepția admirată de toată redacția.

E atât de dureros să aflu, la mulți ani de când n-am mai văzut-o, că Iuliana ne-a părăsit, atât de tânără! A suferit mult, o boală nemiloasă a chinuit-o cumplit. Un om atât de bun să plece atât de repede… E nedrept!

Drum lin, Iuliana! Lumina pe care ai radiat-o aici, pe pământ, nu va pieri niciodată.

Grigore Cartianu

Luna trecută au murit trei jurnaliști

Moartea Iulianei Roibu (41 de ani) vine la scurtă vreme după ce alți trei jurnaliști au plecat dintre noi. Toți au decedat în luna decembrie 2020, unul dintre ei de asemenea foarte tânăr.

  • Pe 11 decembrie a murit Octavian Andronic (74 de ani), în urma unui atac de cord. Andronic a fost unul dintre baronii presei FSN-iste a anilor ’90. A fost directorul cotidianului „Libertatea”, iar caricaturile și le semna cu numele scurt, Ando.
  • Pe 28 decembrie ne-a părăsit Liviu Iancu (45 de ani), un jurnalist excepțional și un foarte bun scriitor. El a făcut infarct. Lucra la Profit.ro și publicase un volum devenit best-seller, „Xanax”.
  • Pe 30 decembrie a murit Adrian Ionescu (64 de ani). Era angajat al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) din 1997, multă vreme ca purtător de cuvânt. În ultima vreme activa ca referent de specialitate în Departamentul de Competiţii al LPF. Până în 1997 a lucrat ca reporter la Agerpres, pe domeniul sport.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trumpiștii ar pregăti „un protest macabru”, „cel mai mare protest armat din istoria SUA”, pentru a-i executa pe congresmenii democrați și „câțiva republicani”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.