Victor Rebengiuc despre răposatul Stanoevici: „El a căutat chestia asta. Nu-i mai ascultați pe foştii securişti care vin şi spun că nu e bine să fie stare de alertă!”

1
45278
Victor Rebengiuc

Celebrul actor român Victor Rebengiuc (87 de ani) a avut o reacție aspră la moartea unui alt actor – de calibru mult inferior -, Bogdan Stanoevici (aproape 63 de ani), unul dintre cei mai vehemenți agitatori „anti-botniță”.

„El (Bogdan Stanoevici – n. red.) a căutat chestia asta. Cred că este o ştire falsă că a murit din cauza nosocomialelor. Că ar trebui să moară toţi cei care se infectează cu aşa ceva în spitale”, a declarat, cu o intuiție perfectă și cu o logică de fier, Victor Rebengiuc, marți, într-o intervenție telefonică la emisiunea de marți moderată de Cristina Șincai, la România TV.

Maestrul Rebengiuc s-a referit și la perioada în care s-a pricopsit cu parșiva maladie Covid-19. „Multă lume a trecut prin asta  asta e exprimarea bună, nu a rămas acolo. E o boală pe care o cauţi. Dacă nu o cauţi, nu o găseşti. Ea te găseşte chiar dacă te protejezi. Eu am stat liniştit acasă, nu m-am băgat în mulţimi şi virusul tot a dat de mine, deşi m-am ascuns cât am putut. Am avut două săptămâni de carantinare la domiciliu şi asta a fost. Cu medicaţia care mi s-a dat, am trecut peste”. 

Acesta n-a scăpat prilejul să-l ia peste picior pe Daniel Savu, fost ofițer de Securitate și apoi SRI, apropiat al fugarului Sebastian Ghiță. Savu se afla în acel moment în direct.

„Trăim o pandemie, este peste tot, în toată lumea, planeta e bolnavă în momentul de faţă şi toţi trebuie să luptăm pentru a scăpa de această nenorocire. De ce să nu ascultăm nişte oameni care au posibilitatea să ne dea nişte sfaturi bune, pentru că sunt specialişti în domeniu? În schimb, ascultăm fel de fel de foşti securişti care vin şi spun că nu e bine să fie stare de alertă. Cum vine treaba asta?”, a punctat Victor Rebengiuc.

Nimeni dintre invitați n-a îndrăznit să-i dea vreo replică maestrului Rebengiuc. Nici măcar umilitul securist Daniel Savu, fost senator PSD, secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și un contestatar al măsurilor anti-Covid adoptate de autorități.

Bogdan Stanoevici, fost ministru al Românilor de pretutindeni în guvernarea Ponta (în 2014), a decedat în cursul dimineții de marți, 12 ianuarie 2021, în Institutul „C. C. Iliescu” de la Spitalul Fundeni, din București, în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2. Stanoevici mai avea câteva zile până să împlinească 63 de ani.

Moartea lui Stanoevici a fost însoțită de multe minciuni și teorii conspiraționiste. Pentru a îndepărta responsabilitatea proprie a actorului, care s-a expus premeditat infectării cu SARS-CoV-2, unii au aruncat pe piață teorii aberante. Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă (AUR), în mod iresponsabil, a vorbit despre o crimă și a aruncat vina pe medici și pe infecțiile nosocomiale – minciuni menite să acopere adevărul că Stanoevici s-a dus singur spre moarte, ca un sinucigaș lipsit de rațiune.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.