Procurori, Tăriceanu e al vostru! Klaus Iohannis l-a lăsat fără imunitate, ca să i se vadă mai bine șpaga de 800.000 $

3
3658

Cererea ministrului Justiției, de a fi încuviințată urmărirea penală pentru fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a primit undă verde de la președintele Klaus Iohannis, care miercuri dimineață a dat aprobare în scris.

Este a doua decizie de acest fel luată de Klaus Iohannis în 2021, după ce pe 5 ianuarie a semnat ridicarea imunității ministeriale a lui Costel Alexe (PNL), fost ministru al mediului și actual președinte al Consiliului Județean Iași.

Cererea DNA de a permite anchetarea lui Tăriceanu, pentru luare de mită, a parcurs un traseu sinuos: trimisă la Parchetul General, a ajuns pe masa lui Stelian Ion, ministrul Justiției, care a trimis-o mai departe către președintele României. Acesta și-a dat avizul, astfel că alunecosul politician va trebui să dea, totuși, socoteală pentru faptele sale.

Tăriceanu este acuzat de procurorii anticorupție că a luat mită 800.000 de dolari într-un caz petrecut în perioada 2007-2008 – ultimii doi ani ai mandatului său de premier.

DNA a mai încercat în trecut să-l aducă în fața Justiției pe Tăriceanu în acest dosar, dar acesta s-a ascuns atunci după imunitatea parlamentară și după majoritatea toxică PSD-ALDE din legislatura 2016-2020. Senatul a respins la acel moment cererea DNA, iar Tăriceanu le-a râs în nas procurorilor, spunând că a verificat el dosarul de 17.000 de pagini și acuzațiile nu i s-au părut plauzibile.

Acum, despre acuzațiile DNA își vor da cu părerea judecătorii. Sentința lor nu va ține cont de smiorcăielile liderului ALDE, care zice că e victima unui „dosar politic”.

Comunicatul Administrației Prezidențiale

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 13 ianuarie a.c., ministrului justiției, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, în calitate de fost prim-ministru în perioada 29 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, sub aspectul săvârșirii de către acesta a unei infracțiuni de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 6 și art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri֧.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Și-așa se pare că până șiii… „INIMĂ-ZBURDALNICĂ” (Băselu dixit, pe vremea când se îmbujora și el după Lenuța…), ajuns și dânsu’ așaaa…, maiii… „la-o-(ANUMITĂ-)vârstă”, NU mai poate să „înmrejească” (sentimental vorbind, că ceva „marafeți” i-or fi mai rămas, LA CÂT A FURAT!) o nouă („fără-număr-,-fără-număr”) soție, aici, în libertate…

    Și-atunci…, o soluție pentru acest flăcău-trecut(-BINE!) ar fi săăă… devină el însuși un (că „o” nu putem spune)… SOȚIE-în-…PUȘCĂRIE („n-am găsit altă rimă”)!
    Las’ că lu’ „Adelu”/”Adiță” (Năstase-„Bombonel”) i-a plăcut „studenția” acolo (așa de mult încât a și… repetat anu’!)…
    Credem/SPERĂM că, deja, nici Livache (Dragnea), după 500 de zile „la-facultate”, nu mai stă mereu lipit cu spatele/fundu’ de perete, la dușuri se apleacă fără fițe după săpun și nu-l mai deranjează că doarme cu gura deschisă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.