Un pensionar special, magistrat, câștigă 16.000 de euro pe lună, deși ar fi avut dreptul la 1.000! Într-un an, “specialul” primește de la stat 192.000 de euro

2
4764
Banci

Cea mai mare pensie din România este a unei persoane, fost magistrat, care primește lunar 78.634 de lei (mai bine de 16.000 de euro). Este vorba de o pensie specială, pentru că respectivul om ar fi avut dreptul, conform cu contribuția sa la sistemul de pensii de-a lungul carierei, la o pensie de 5.205 lei pe lună (puțin peste 1.000 de euro).

La un calcul simplu, vedem că respectivul pensionar special primește 192.000 de euro net pe an de la stat, în loc de 12.000, cum ar fi trebuit într-o lume normală. 180.000 de euro pe an sunt bani furați de la români, printr-o lege abominabilă!

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a relatat marți seara, la Digi 24, că e vorba despre o “pensie de serviciu”, adică specială.

Din cei 78.634 de lei încasați lunar de persoana respectivă, 5.205 lei reprezintă contributivitatea, iar 73.429 de lei sunt criteriile favorizante cumulate prin mai multe legi.

Ministrul Muncii a făcut o promisiune: „Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva“.

Raluca Turcan spune că aceasta este cea mai mare pensie din România, dar multe alte pensii speciale sunt de 50.000 de lei, de 41.000 de lei, de 18.000 de lei lunar. Asta, în timp ce 900.000 de români “nespeciali” trăiesc cu o pensie de 800 de lei pe lună.

De-a lungul anilor, prin lobby și înțelegeri oculte cu diversele majorități politice, numeroase categorii profesionale din România au obținut legi care le privilegiază. Astăzi există pensii speciale ale magistraților, polițiștilor, militarilor, politicienilor etc.

Încercările de a reveni la normal și de a reforma legislația astfel încât să se limiteze aceste privilegii s-au lovit de opoziția furibundă a respectivelor categorii profesionale. Judecătorii CCR, printre primii privilegiați ai acestor legi sfidătoare, au blocat sistematic toate inițiativele, declarându-le neconstituționale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Da de unde… In ultimele 6 luni de salariu i s-au băgat specialului tot felul de sume, sporuri, bonusuri ca sa fie mare cifra de baza a calculului de pensie, nu pe sumele real contribuite.
    Turcan minte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.