Teribila agonie a lui Stanoevici, relatată de prietenul său ziarist. „S-a prezentat târziu la spital. Afectarea pulmonară era catastrofală”

3
19506
Cu doar câteva zile înainte să ajungă la spital în stare gravă, Stanoevici explicase, într-o conferință de presă, că nu poartă mască pentru că masca infectează "și chiar n-am nevoie de o infecție în acest moment" / Foto: Inquam Photos

Instrumentarea propagandistică a morții lui Bogdan Stanoevici, folosită de conspiraționiștii de la AUR pentru a propaga teorii demente, a provocat reacția dură a unui prieten al actorului, editorialistul Mirel Curea, de la EVZ. Ziaristul a publicat un text în care a explicat cu lux de amănunte evoluția infecției Covid la Stanoevici și motivele decesului acestuia.

Artist și fost ministru, Stanoevici se remarcase anul trecut printre cei mai vehemenți contestatari ai existenței pandemiei. Refuza să poarte mască, susținea toate teoriile conspiraționiste și argumentele pseudoștiințifice (masca te îmbolnăvește, nu protejează de virus, epidemia e inventată, Oculta vrea dictatura medicală etc).

S-a infectat însă cu coronavirus în campania electorală și, după aproape două luni de luptă cu boala și consecințele ei, a decedat marți, 12 ianuarie. Șoșoacă și alți membri AUR au speculat decesul lui Stanoevici pentru un nou val de fake news și de teorii conspiraționiste: medicii sunt asasini, omul s-ar fi făcut bine, dar a fost ucis deliberat, “nu ne puteți omorî pe toți”, „criminalilor!” etc.

“A ajuns la spital în a 8-a zi după infectare, în stare gravă. Fusese în campanie electorală. A trebuit să i se dea imediat oxigen. Pe 23 decembrie, afectarea pulmonară era deja catastrofală, 90%“

Mirel Curea, prieten cu Stanoevici, n-a suportat această explozie de cinism a corbilor AUR, năpustiți asupra cadavrului pentru a mai ciuguli puțină notorietate, și a reacționat.

Pe Facebook, Curea – care altfel este un vehement contestatar al partidelor aflate acum la guvernare și al președintelui Iohannis – a scris: „Nu se poate, totuși, să se bată câmpii în halul ăsta! Pe Bogdan Stanoevici nu l-au omorât nici doctorii, nici nozocomialele! Prezentarea târzie la spital, a 8-a zi, și trei comorbitități serioase i-au fost fatale“.

Pe site-ul Evz.ro, el a prezentat în detaliu întreaga situație.

Poveste sfârșitului lui Bogdan Stanoevici, spusă de Mirel Curea

Nu aș fi scris niciodată cele de mai jos dacă, potrivit unui obicei românesc sau nu, habar nu am, pe subiect nu s-ar fi bătut câmpii crâncen, și nu s-ar ajuns cu stabilirea vinovățiilor până în zone care țin strict de patologiile psihiatrice.

Este despre moartea unui actor, Bogdan Stanoevici. Dumnezeu să-l odihnească!

Bogdan Stanoevici a ajuns la Spitalul Sf. Pantelimon, în data de 24 noiembrie, în stare gravă. Era deja în a 8-a zi de la debutul Covid-19, mai precis a simptomatologiei. Cele 8 zile întârziate le petrecuse în campania electorală.

Din primele ore de la internare, a fost necesară administrarea de oxigen, pentru că afectarea pulmonară era enormă, de 80% și a fost trecut imediat pe tratament, conform protocolului pentru stadiul bolii, Bronhopneumonie SARS-Cov2.

Starea generală a actorului a continuat să se degradeze până când, în noaptea de 16/17 decembrie a fost necesară intubarea. A început ventilarea mecanică și totodată a fost pornită tehnica de dializă complexă, pentru că rinichii nu mai funcționau decât în proporție de 50%.

În 23 decembrie, în momentul în care CT-ul pulmonar a evidențiat o afectare pulmonară catastrofală, de 90%, s-a luat legătura cu Prof. Dr. Șerban Bubenek, șef secție ATI, Spital Fundeni, în vederea transferării pacientului și inițierii procedurii ECMO (extracorporeal membrane oxygenation), mai pe înțeles, «plămân artificial», ceea ce s-a și întâmplat în 24 decembrie. În ciuda tuturor eforturilor depuse, starea actorului a continuat să se deprecieze până la deces.

Forma gravă de Covid-19 dezvoltată de Bogdan Stanoevici a fost determinată de comorbiditățile pe care le avea: astm bronșic din copilărie, fost fumător cu fibroză pulmonară și hipertensiune arterială stadiul 1.

Așa-zisa infecție nozocomială a fost de fapt o enterocolită cu Clostridium difficilae, provocată de o bacterie localizată în intestin și care poate deveni patogenă în anumite condiții. Cu tratamentul administrat conform antibiogramelor efectuate actorul fusese vindecat“.

Monica Pop:Bogdan s-a stins din cauza complicațiilor produse de forma foarte gravă de Covid! Nu de altceva!“

Același punct de vedere l-a avut chiar și doctorița Monica Pop, directoarea Spitalului de Oftalmologie și una dintre persoanele care militează împotriva vaccinării anti-Covid: „Bogdan s-a stins din cauza complicațiilor produse de forma foarte gravă de Covid! Nu de altceva! Greșesc cei care spun, din rea-voință, că Bogdan s-a stins în urma unei infecții de spital! Nici vorbă! A avut una digestivă la început, dar s-a vindecat! Spun așa cei care neagă boala și metodele profilactice! Se negativase și la Covid de o lună dar boala a produs sechele pulmonare grave. Medicii anesteziști și nu numai au făcut imposibilul pentru a-l salva! Însă, nu e posibil întotdeauna, din păcate!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. A mai murit un imbecil, Stanoevici PSD-istul! Nicio pagubă. Să-l ierte bunul Dumnezeu dar sper că în lumea de dincolo va fi mai bun. Urmează cât de repede Şoşoacă şi gaşca ei de coloraţi din hAUR toţi având comorbidităţi grave la creier. Covidul stă la pândă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.