Grave nereguli comise de Adina Florea în dosarele Kovesi și Savu! „Exercitarea funcției cu rea-credință” la infama Secție Specială. CSM sesizează Inspecția Judiciară

2
7030
Adina Florea, "bâta lui Dragnea"

Secția pentru procurori a CSM a decis, în unanimitate, să sesizeze Inspecția Judiciară față de procurorul Adina Florea de la Secția Specială, privind conduita ei de anchetă în dosarele „Laura Codruța Kovesi” și „Alfred Savu”. Potrivit acestora, sesizarea a fost decisă în unanimitate în secția de procurori a CSM.

Adina Florea este acuzată de procurorii din CSM de exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat, printr-un comunicat de presă, sesizarea Inspecției Judiciare în cazul Adina Florea – feblețea lui Tudorel Toader, cel mai longev ministru al Justiției din „era Dragnea” (2017-2018).

De altfel, Adina Florea a fost prima opțiune a lui Tudorel Toader pentru a-i succeda Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA (intenție zădărnicită la timp de președintele Klaus Iohannis).

Procurorul Cristian Mihai Ban a spus în ședința de miercuri a CSM: „Din punctul meu de vedere, dacă se confirmă aceste susțineri clare ale Instanței Supreme, este mai mult decât clar că trebuie să verifice dacă sunt întrunite elementele constitutive ale abaterii. Este obligația CSM să semnaleze astfel de elemente și să ceară Inspecției Judiciare să constate dacă sunt sau nu întrunite elementele constitutive acestei abateri”.

Cristian Ban se referă la motivările Înaltei Curţi privind ridicarea controlului judiciar faţă de Laura Codruţa Kovesi (fosta şefă a DNA) şi de Alfred Savu (fost procuror la DNA Ploieşti).

În aceste motivări, judecătorii Francesa Vasile şi Ionuţ Matei, de la Înalta Curte de Casație și Justție KÎCCJ), au criticat dur conduita de anchetă a Adinei Florea. Ea nu ar fi respectat dreptul la apărare al procurorilor anchetaţi şi alte norme elementare de anchetă. În plus, Adina Florea ar fi pus la dispoziţia persoanelor cercetate documente confidenţiale din anchete DNA împotriva lor. (Foto: InquamPhotos / Octav Ganea)

Comunicatul CSM

„Biroul de Informare Publică şi Relații cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

În ședința din data de 12 ianuarie 2021, Secția pentru procurori, în unanimitate, în urma suplimentării ordinii de zi, a dispus în temeiul art. 45, alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări conform competențelor legale, cu privire la posibila săvârșire de către doamna procuror Adina Florea, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, a abaterii disciplinare prevăzută de dispozițiile art. 99, alin. 1, lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, constând în exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, în ceea ce privește respectarea dispozițiilor de drept material și procesual în procedura luării măsurii preventive a controlului judiciar față de procurorii Laura Codruţa Kovesi şi Alfred Savu.

Măsura a fost dispusă în urma publicării în mass-media, prin intermediul mai multor articole de presă, a considerentelor reținute în cuprinsul hotărârilor judecătorești pronunțate de către Înalta Curte de Casație şi Justiție, prin care au fost admise, în anul 2019 şi anul 2020, contestațiile formulate împotriva măsurii preventive a controlului judiciar dispus față de doamna procuror Laura Codruţa Kovesi şi de domnul procuror Alfred Savu.

Biroul de Informare Publică şi Relații cu Mass Media”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here