sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMainA fugit din țară și fostul europarlamentar Marian Zlotea (PDL), condamnat astăzi...

A fugit din țară și fostul europarlamentar Marian Zlotea (PDL), condamnat astăzi la 8 ani și 6 luni de închisoare!

-

Marian Zlotea (49 de ani), fost europarlamentar PDL și fost președinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a anunțat miercuri pe Facebook că a părăsit România și a cerut statut de refugiat politic în altă țară, fără a preciza care e țara respectivă.

Anunțul lui Marian Zlotea a venit la câteva ore după ce acesta a fost condamnat de Curtea de Apel București la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru mai multe fapte de corupție. Sentința este definitivă și nu mai poate fi atacată.

„În acest moment, știind de această înscenare de sentință care urma să mi se pregatească, am părăsit Romania și, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă țară. Cu probele și dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăția, îmi voi căuta dreptatea la CEDO”, a scris Zlotea pe Facebook.

Fostul europarlamentar, acum corupt dovedit, pozează în victimă politică și lansează teorii caraghioase. De exemplu:

- Advertisement -
 • Consider că această sentință este o plată politică pentru simplul fapt că nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva să preia PDL.
 • „În acest moment, noul PNL, format în urma fuziunii cu PDL, nu face altceva decât să arunce peste bord toți liderii vechiului PDL, care s-au trezit, în urma acestei fuziuni, cu tot felul de probleme penale.”
 • „Ultimele alegeri parlamentare și tot ce s-a întâmplat cu acestea sunt dovada clară că democrația a fost confiscată în această țară.”
 • „Plătesc acum exclusiv pentru simplul fapt că nu am plecat capul în fața deținătorilor puterii absolute.”

Zlotea a fost condamnat pentru:

 • trafic de influență;
 • luare de mită;
 • constituire de grup infracțional organizat;
 • instigarea la luare de mită.

Marian Zlotea a fost acuzat de procurori că îi obliga pe salariații Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să cotizeze lunar la PDL.

Zlotea fusese condamnat în primă instanța de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată pe vremea când era președinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor.

Minuta instanței

„Inculpatul ZLOTEA MARIAN să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, sporită la 8 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C. pen. (1968).

- Advertisement -

În baza art. 71 C.pen. (1968) aplică alăturat pedepsei rezultante principale pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C. pen. (1968) de la data pronunţării prezentei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni închisoare se va executa în regim de detenţie. Dispune confiscarea sumei de 263.000 de lei de la inculpatul Zlotea Marian.”

Zlotea și tovărășica

Postarea lui Marian Zlotea

„Sunt nevinovat, iar aceasta este o sentință nedreaptă, dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunțuri neîntemeiate, date sub presiune de doi inculpați arestați care, ulterior denunțurilor, au fost eliberați.

Toată povestea s-a creionat în jurul acțiunilor sociale organizate pe lângă biserici în campania electorală din 2009. Faptele au fost catalogate de DNA ca fapte de corupție și trafic de influență, fără nicio probă în acest sens.

Instanța de fond a Tribunalului București a dispus, în ceea ce mă privește, o pedeapsa de 2 ani cu suspendare, pe care bineînțeles că am considerat-o nedreaptă și am atacat-o.

Instanța de apel nu a respectat niciun drept la apărare pe tot parcursul procesului, schimbând în penultimul termen al pronunțării încadrarea în trafic de influență, fără ca acest lucru să se fi solicitat de vreuna dintre părțile implicate.

Consider că această sentință este nedreaptă și este o plată politică pentru simplul fapt că nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva să preia PDL.

În acest moment, noul PNL, format în urma fuziunii cu PDL, nu face altceva decât să arunce peste bord toți liderii vechiului PDL, care s-au trezit, în urma acestei fuziuni, cu tot felul de probleme penale. La fel au procedat și cei dinainte, cei de care am încercat să protejez partidul, care au condus țara cu ajutorul instituțiilor de forță care acum s-au pus în slujba noii puteri.

Voi ataca acestă decizie la ÎCCJ, la CEDO, la toate instituțiile europene abilitate care mă pot ajuta să-mi dovedesc nevinovăția. Oricine va avea curiozitatea de a citi acest dosar va vedea că nu există nicio probă care să mă incrimineze. Plătesc acum exclusiv pentru simplul fapt că nu am plecat capul în fața deținătorilor puterii absolute.

Ultimele alegeri parlamentare și tot ce s-a întâmplat cu acestea sunt dovada clară că democrația a fost confiscată în această țară.

În 4 decembrie 2020 am fost amenințat că dacă nu voi renunța la monitorizarea procesului electoral din 6 decembrie, voi primi o condamnare cu executare în acest dosar. Motiv pentru care nu am mai participat și am plecat din țară și nu am asistat la monitorizarea electorală pe care o desfășuram în calitate de președinte al ATRNU!

În acest moment, știind de această înscenare de sentință care urma să mi se pregatească, am părăsit România și, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă țară. Cu probele și dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăția, îmi voi căuta dreptatea la CEDO.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Numa’ așaaaa…, la o primă privire/vizionare (chiar nu ne amintim NICI de acest „fruntaș” al partidelor dâmbovițean-mioritice, P.D.L.-ist acesta, așa cum NU ne amintim de MULȚI-ALȚII, sute, de fapt MII de alți GOLANI de TEAPA lui, care au NENOROCIT România, din… ” planul-doi”, în ultimii 31 de ani!), „după-vorbă…, după port…”, plusss… ochișori-cearcăne, freză-de-corb-briantinat și buricele-degetelor, constatăm că și DERBEDEUL ăsta TOOOOOOT (!!!!!!!) unnn… „SUEDEZO-FINLANDEZO-NORVEGIAN” fost-a, „mânca’ț’așșș”, nuuuuuuu?!

  Apropo, că veni vorba nu d’alta…, ieri am primit cu o sinceră bucurie vestea că un alt… „danezo-islandez” (dupăăă… ten, daaa’… NU NUMAI!), veselul-…LUCIOS „Stamule-de-la-teve”, a fost îndepărtat din „back-ground”-ul Guvernului României, de premierul Câțu! (Tooot… „mânca’ț’așșș’io’țîieee”, daaaaaaaaaaa?!!!!!!)

 2. Hotii si golanii de rang inalt fura pana le crapa dintii si cand ii prinde se vaita ca este razbunare politica . Se comporta ca ultimii oameni , pentru ca asta si sunt ca daca nu erau asa nu faceau golaniile astea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -