CTP despre planul lui Dragnea – „Am candidat, m-au arestat”. Duminică seara face anunțul, luni vine sentința

0
2729

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu e sigur că Liviu Dragnea își va lansa candidatura la alegerile prezidențiale duminică seară, după anunțarea rezultatelor la europarlamentare.

Liderul PSD este legat de alegerile din 26 mai și de sentința de a doua zi, crede CTP. Jurnalistul a spus, la Digi24.ro, că speranțele lui Dragnea la un rezultat bun se bazează și pe ajutorul care poate veni de la Ministerul de Interne (MAI) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Pe 27 mai, un complet de 5 judecători de la Înalta Curte va pronunța sentința în dosarul angajărilor fictive din Teleorman, în care Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Analiza lui Cristian Tudor Popescu

  • „Este aproape indiscutabil că își va lansa candidatura domnul Liviu Dragnea duminică seară. Alte posibilități nu sunt de luat în considerare, gen Călin Popescu Tăriceanu, Dăncilă sau ce-am mai auzit – Firea, Ecaterina Andronescu. E simplu de demontat fiecare din aceste variante.”
  • „Dragnea scontează pe un rezultat convenabil pentru el, peste 30%, și pentru asta speră în ajutorul Autorității Electorale Permanente, care a demonstrat cât de devotată îi este atunci când a încercat în ultima clipă să mărească cvorumul pentru referendum și să-l împiedice pe Klaus Iohannis să facă campanie pentru referendum. Nu că ar fi făcut prea multă campanie de felul acesta domnul Iohannis…”
  • „Apoi, se bazează pe ajutorul Ministerului Afacerilor Interne, condus de Carmen Dan, care demonstrat cât de devotată îi este domnului Dragnea pe 10 august, anul trecut, în Piața Victoriei, a demonstrat-o la Topoloveni, când i-a ridicat pe cei 11 oameni care protestau pașnic împotriva PSD, și cu ocazia parolării orașului Târgoviște, ca să nu-l deranjeze nimeni pe domnul Dragnea. Deci, ne putem aștepta la orice din partea MAI. Vor avea de dus o luptă dură voluntarii, observatorii, cei de la celelalte partide, pentru ca aceste alegeri să se desfășoare corect. Cea mai eficientă modalitate pentru a preveni frauda este prezența masivă la vot.”
  • „Liviu Dragnea este mult sub procentajul partidului, așa că și-a făcut socoteala: rezultatul alegerilor este o rachetă de propulsie pentru el în candidatura la președinție.”
  • „Indiferent de rezultatul real, duminică seară nu vom avea decât exit poll-uri. Acolo, institutele sondajiste amice domnului Dragnea vor produce niște cifre, asa cum s-a întâmplat și în 2009, care să-i permită să afișeze o atitudine triumfală și să-și lanseze candidatura. Dacă se vor dovedi nereale cifrele, a doua zi dimineața, atunci din postura de candidat la președinție poate să strige că, în cursul nopții, Iohannis, împreună cu statul paralel, cu Kovesi, cu Timmermans au furat alegerile. Poate chiar să ceară renumărarea voturilor sau reluarea alegerilor, așa cum a făcut Erdogan la Istanbul. Asta din postura de candidat la președinție.”
  • „Dacă va fi achitat, e minunat! Încă o rachetă de propulsie pentru candidatura la președinție. Dacă va fi condamnat, atunci domnul Dragnea va lansa sloganul: «Am candidat, m-au condamnat» sau «m-au arestat». Cum a și spus într-o convorbire la partid, acum câteva luni: «Dacă o să candidez, mă arestează». Acum e foarte simplu să strige: «Am candidat, m-au arestat»”.
  • „Și să vedem cum va fi arestat domnul Dragnea în cazul în care se va pune problema. Hai să ne imaginăm cum acest Minister de Interne, sub Carmen Dan, va trimite polițiștii să pună în operă decizia instanței. Greu de imaginat! Mult mai greu decât în cazul lui Adrian Năstase, care știm cu ce s-a soldat atunci.”
  • „Dincolo de toate aceste calcule, domnul Dragnea nu poate să facă pasul înapoi acum. Cum ar arăta, a fost cel mai activ membru PSD în această campanie așa-zis pentru europarlamentare. N-a avut nicio treabă cu candidații. Domnul Dragnea a făcut campanie prezidențială împotriva lui Iohannis, împotriva UE, pentru dezotrăvirea roșiilor și a peștilor. Cum să vină acum și să anunțe că va candida nu știu cine din partea PSD? În ultimă instanță, așa cum domnul Dragnea a spus lucrul esențial în legătură cu sine, pe care trebuie să ni-l amintim întotdeauna: «Nu vreau să ies din funcție și din viață ca un prost». Deci, în mod clar va candida.”
  • „Dacă rezultatul va fi mult mai slab pentru PSD la alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea va striga că e vorba de furt, chiar dacă alegerile sunt organizate de ministerul lui Carmen Dan. Credeți că va avea vreo ezitare să spună că e o lucrătură a statului paralel? Credeți că mai are vreo ezitare să arunce încă o conspirație universală în noaptea alegerilor?”
  • „A pomenit Dragnea ceva, pe unde s-a dus, pe la Târgoviște, în Moldova, a pomenit vreodată de candidații de pe lista PSD-ului, să-i prezinte? Nici vorbă! Toate textele au fost despre cum are el de gând să reformeze roșiile și castraveții din România, să facă autostrăzi, el, Dragnea, și să dea legea dublului standard, el, Dragnea, prin care vor fi terminate companiile străine. Evident că a fost o campanie prezidențială, care își are climaxul în seara de duminică. Indiferent de rezultatul acestor alegeri, Dragnea oricum își anunță candidatura.”

CITIȚI ȘI:

Sentinţa lui Dragnea va veni ca o ghilotină a doua zi după alegeri. Mai sunt 7 zile!

Dragnea sperie judecătorii de la Înalta Curte cu candidatura sa la prezidenţiale: „Da, duminică seara anunţăm”. Vor rămâne judecători „orbi” faţă de această ultimă presiune?

Semn bun: Chirieac e îngrozit de soarta lui Dragnea. „Îmi e teamă că se folosește bomba de la Înalta Curte”

* VIDEO. Toanta toantelor: a confundat și Suceava cu Hunedoara! Precedente: Galați/Iași, Podgorica/Priștina

Carmen Dan testează tot mai des DICTATURA. În două zile, sluga lui Dragnea a compromis și Jandarmeria (la Topoloveni), și Poliția (la Târgoviște)

Revoltător! După 24 de ore de gardă, o doctoriță n-a putut ajunge acasă pentru că mitingul PSD a închis orașul Târgoviște

A apărut parola cerută de poliţişti la „barajul” prin care PSD a blocat intrarea în Târgovişte!

„Vă rog din suflet să mergeți la vot!” – „ultima dorință” a lui Victor Rebengiuc, la 86 de ani, în fața a zeci de mii de oameni, în Piața Victoriei

Ciuliți urechea, să auziți bunăstarea adusă de PSD! Dragnea: „Este zornăitul banilor în buzunarele românilor”

* Colonelul-dottore, după „isprava” de la Topoloveni: „Ne înjură lumea, suntem denigrați. Jandarmii și-au făcut datoria”

Colonele, ai dat-o-n bară! Parchetul Militar a deschis dosar penal pentru „Jandarmeriada” de la Topoloveni

Chirieac a văzut în „evadarea” lui Mazăre „o palmă dată statului subteran”. Dar s-a bucurat ca prostu’

Radu Mazăre forțează azilul politic în Franța, ca să nu ajungă în România! I-a amenințat pe polițiști, în avion, că va cere azil pe aeroportul din Paris

Mazăre face circ în aeroportul din Paris, după ce i-a fost respins azilul! Se tăvălește pe jos, refuză să urce în avionul de București

Ponta zice că Dragnea „l-a dat în primire” pe Mazăre. „O să urmeze Vâlcov în curând”

FOTO. Radu Mazăre încătușat, la coborârea din avion, la Otopeni

Prima fotografie cu Radu Mazăre în avionul care-l aduce la București

Blestemul lui Alexandru Mazăre pentru cei ce se bucură de „repatrierea” fratelui său, Radu Mazăre

Gâdea încearcă să transforme aducerea lui Mazăre în voturi pentru PSD. Lacrimi și minciuni la Antena 3

Votați PSD ca să ne căcăm românește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here