Dragnea sperie judecătorii de la Înalta Curte cu candidatura sa la prezidenţiale: „Da, duminică seara anunţăm”. Vor rămâne judecători „orbi” faţă de această ultimă presiune?

1
7832

Luni, 27 mai, a doua zi după alegerile europarlamentare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va anunţa sentinţa în procesul în care Liviu Dragnea a fost deja condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

E foarte probabil ca sentinţa să fie similară cu a completului de 3 judecători, care l-a condamnat pe liderul PSD, mai ales că în apel nu se administrează probe noi (ceea ce unul dintre avocaţii lui Dragnea, plătiţi gras probabil, habar n-avea ieri).

Practic, lui Dragnea i-au mai rămas două variante: merge la închisoare sau fuge din ţară. Însă azi a lăsat de înţeles că mai are o carte în mânecă: PSD va anunţa duminică seara decizia ca el să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din iarnă.

„Da, după alegeri. Chiar duminică seara o să anunţăm. PSD se va pronunta duminică seara. Dacă mă întreba cineva acum un an, spuneam că nu, că este o funcţie de unde trebuie să izvorască pacea, stabilitatea, medierea în societate. Dar starea indusă în naţiune de către Iohannis îmi dă convingerea că bătălia pentru functia prezidenţiala devine foarte importantă. Eu nu-s Cassandra, dar dacă mai rămâne acolo Iohannis, în 5 ani se va alege praful de tot ce s-a făcut bun în România”, a declarat Dragnea într-un interviu pentru Adevărul.

Vor rămâne judecătorii „orbi” la această cacealma?

Care e scopul anunţului? Să sperie judecătorii cu acest tip de presiune mediatică, astfel încât să nu-l condamne de frică, nu pe probele de la dosar. Care e presiunea? Discursul de după condamnare, dacă ea va exista. El va fi cam aşa (probabil că e pregătit deja şi va fi utilizat ulterior condamnării de urmaşii lui Dragnea, inclusiv de Tăriceanu, care speră să fie candidatul puterii la prezidenţiale): „Pe Liviu Dragnea l-au băgat la puşcărie ca să nu ajungă preşedinte! Statul paralel face legea, trebuie să-l dovedim”.

Judecătorii însă au obligaţia şi datoria morală şi profesională faţă de societate să nu ţină cont de nicio presiune, ci doar de probele de la dosar. Dacă ele confirmă vinovăţia lui Dragnea, să-l condamne, dacă nu, nu. Potrivit principiul „justiţia e oarbă”. Adică nu are ochi să vadă nicio influenţă în afara probatoriului. Vor fi judecătorii de la Înalta Curte suficient de puternici?

1 COMENTARIU

  1. Liviu Zdragnea poate sa-și anunțe candidatura cu surle și trâmbițe ca mai mult de 1518% tot nu ia la prezidențiale – este un politician nefrecventabil in Europa , ceea ce înseamnă circa 3,2 milioane de voturi și nu intra nici in turul 2 așa ca se agita de pomana!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here