Caracatiţa Licu. 300.000 de euro împrumut de la naşul Mircea, cu afaceri grele pe banii statului şi dosar la DNA. „Mâncăm împreună, bem, vorbim despre femei”

0
3590

E clar că Bogdan Licu este produsul „sistemului”. Aveţi mai jos doar unul dintre motivele pentru care procurorul general interimar a preferat să „joace cum îi cântă” Antena 3 în cazul Sorina, în loc să fie de partea legii: omul este parte dintr-o reţea de combinaţii care trec pe la SRI, DNA, afaceri cu banii statului, plagiat&co., toate făcându-l fragil în funcţie şi chiar şantajabil.

Cu alte cuvinte, omul are multe schelete în dulap, motiv pentru care nu poate fi niciodată în stare să stea pe picioarele lui în faţa unor televiziuni de linşaj cum a stat Kovesi de exemplu. Ca să poţi să joci împotriva curentului populist, în cazul adopţiei respective, chiar trebuie să fii precum Kovesi, să nu te aibă nimeni la mână cu ceva. Doar aşa poţi să aperi legea, justiţia, colegii, instituţii-cheie, când alţii vor să le distrugă. Dar nu e cazul lui Bogdan Licu.

Practic, toate combinaţiile de mai jos arată un procuror general vulnerabil, parte a unei caracatiţe de interese şi afaceri de familie care încep să iasă la iveală.

A avut nevasta la SRI, iar naşul lui (de la care a împrumutat 300.000 de euro) a pus mâna pe contracte grele cu statul român, unele fiind anchetate de procurorii anticorupţie. Naşul Mircea Tudor a avut un dosar penal pentru fapte de corupție la DNA, care, aţi ghicit!, a fost clasat anul trecut.

MB Telecom Ltd, compania lui Mircea Tudor a câştigat un contract de 1.661.656 de euro pentru dotarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, potrivit TED (portalul european de transparenţă în achiziţii publice).

Contractul a fost adjudecat în urma unei licitaţii publice şi a fost încheiat pe 28 iunie, însă abia pe 3 iulie a fost publicat pe TED.

Acuzat că a dat şpagă 1,5 milioane de euro!

Mircea Tudor

În iunie 2016, DNA l-a inculpat pe omul de afaceri Mircea Tudor pentru evaziune fiscală şi cumpărare de influenţă. În plus, Tudor a fost nevoit să achite o cauţiune de 1 milion de lei ca să fie anchetat în stare de libertate.

Potrivit DNA, între 2010 și 2011, patronul firmei MB Telecom Mircea Tudor i-ar fi dat 1,5 milioane de euro unui avocat din Alexandria, Liviu Ardeiaş, pentru ca acesta să intervină pe lângă funcţionari de la Autoritatea Vămilor astfel încât firma lui să obţină contacte de securizare a frontierelor. Compania lui Mircea Tudor a încheiat în acea perioadă contracte cu Autoritatea Vămilor în valoare de 79 de milioane de lei.

Clasarea a fost dispusă doi ani mai târziu de procurorul George Adrian Matei, anchetatorul din dosarul angajărilor fictive al lui Liviu Dragnea, potrivit G4Media.ro.

Cine e omul de afaceri Mircea Tudor. Este bun prieten, vecin şi naşul procurorului general interimar al României, Bogdan Licu, potrivit declaraţiilor lui Mircea Tudor pentru jurnalistul Daniel Befu. Mai mult, omul de afaceri l-a împrumutat pe procurorul Licu cu 300.000 de euro, potrivit declaraţiilor de avere ale magistratului. Cu aceşti bani, Licu şi-a cumpărat un apartament în ansamblul rezidenţial Central Park de lângă Circ (dezvoltat de Niro Investment), pe care îl închiria cu 18.000 de euro pe an, potrivit declaraţiilor de avere.

„Bogdan Licu e cel mai bun prieten al meu”

În martie 2016, jurnalistul Daniel Befu a reuşit să stea de vorbă cu omul de afaceri, care a admis că este prieten, vecin şi naşul actualului procuror general interimar Bogdan Licu. Mircea Tudor a explicat şi de ce l-a împrumutat pe Licu cu 300.000 de euro.

„S-au strâns relaţiile (e vorba de relaţiile cu Bogdan Licu – n.r.) între noi până când am devenit foarte buni prieteni. După aia i-am propus să se mute lângă mine. Eu eram deja în Baloteşti şi s-a mutat. A fost un teren de vânzare. I-am zis: «Bogdan, e un teren de vânzare aproape, la două case de mine». Şi când şi-a făcut casa în Baloteşti, el a vândut prin Bucureşti ceva şi i-au ajuns banii doar să-şi cumpere teren, nu să-şi facă şi casă. Şi i-am zis «Ok, te ajut». E cel mai bun prieten al meu. Acum suntem vecini la 3 case distanţă. Ne vizităm în fiecare săptămână. Mâncăm împreună, bem împreună, vorbim despre femei, despre proiectele mele. Eu n-am apartament în Central Park. Bogdan a zis: «Eu vreau să-mi iau apartament în Central Park şi nu satisfac condiţiile de creditare». Şi am zis: «Ok, te susţin eu» Şi cu asta-basta”, a explicat Mircea Tudor sprijinul financiar acordat procurorului general interimar al României, Bogdan Licu.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, din 2018, Licu mai are să îi dea lui Mircea Tudor 150.000 de euro până în 2025.

Şantajabil şi pentru acuzaţia de plagiat

Emilia Șercan

Actualul procuror general interimar a fost acuzat de jurnalista Emilia Şercan că şi-a plagiat teza de doctorat. A fost deschis un dosar penal chiar la Parchetul General, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică, serviciul Drepturi de proprietate intelectuală. Potrivit unor surse judiciare, procurorul de caz, Alexandra Mihai, a clasat dosarul sub motivul intervenirii prescripţiei. Soluţia a fost confirmată, apoi infirmată de şeful de secţie, Romulus Varga, şi ulterior s-a dispus clasare pe motiv că fapta nu există. În paralel, Bogdan Licu a făcut cerere de renunţare la titlul academic.

Soţia lui Licu a fost psiholog la SRI, potrivit declaraţiilor de avere ale procurorului Licu.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Domnule Iohannis, l-aţi mai pune pe acest „tată” procuror general?

* Cazul Sorina: victorie definitivă a familiei adoptive! Gâdea, Licu şi SS-Gestapo n-au reuşit să omoare justiţia şi dreptatea. Curtea de Apel Craiova respinge acţiunea abuzivă a procurorului general, care cerea anularea adopţiei

EXCLUSIV. Trei poze noi cu Sorina. Ținută departe de scandal, fetița pare fericită. În schimb, părinții adoptivi trăiesc un coșmar

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Pregătiri pentru mitingul din 10 august. Diaspora cheamă la protest pașnic, deși se așteaptă la diversiunii din partea Puterii PSD-ALDE

„România este în CRIZĂ. Gaura la buget e imensă. Ne împrumutăm deja mai scump decât Grecia! Теодорович este DISPERAT”

Primarul care a renunțat la pensia specială prin declarație notarială: „Este un furt din buzunarele românilor”

Șmen à la Oprișan: 20.000 de euro pe fotografia unui spital din Chicago! Așa „construiește” spitale baronul de Vrancea

A furat 3 miliarde $ din bănci şi a fugit din ţară! Gigi Becali nu-şi va putea întâlni rivalul

* Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Cazul Sorina. Abuz incredibil al „SS-Gestapo”, girat de procurorul general Bogdan Licu!

IPOCRITUL. Bogdan Licu se leapădă voalat de „SS-Gestapo”, dar girează acest monstru anti-justiţie în cazul Sorina

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here