Aberațiile generate de regimul distopic al lui Putin merg până într-acolo încât mamele și soțiile militarilor ruși sunt nevoite să sune la inamicii pe care Rusia i-a invadat, ucrainenii, pentru a cerși informații despre copiii și soții lor dispăruți în luptă. Autoritățile de la Moscova refuză să furnizeze detalii despre situația militarilor lor deoarece, oficial, Rusia nu recunoaște că ar fi implicată în vreun război.
Totul seamănă cu o nebunie inspirată din Orwell sau din stilul lui Kafka. Regimul Putin elimină orice sursă de informare care vorbește despre războiul început acum aproape două săptămâni în Ucraina. Populația e bombardată cu propagandă în care i se spune că naziștii ucraineni fac genocid în Donbass și, drept urmare, armata rusă execută o „operațiune specială” în estul Ucrainei.
În Rusia iei până la 15 ani de pușcărie dacă vorbești despre invadarea Ucrainei
S-au introdus legi care pedepsesc cu pușcărie până la 15 ani persoanele care propagă informații despre situația reală din Ucraina. Posturile de televiziune și site-urile străine sunt blocate sau bruiate.
În acest context, miile de familii care au militari pe front în Ucraina și care n-au mai primit vești de la aceștia nu au unde să verifice dacă sunt bine sau au căzut în luptă. Autoritățile ruse au fost silite să recunoască, acum aproape o săptămână, că au aproape 500 de morți, iar de atunci tac. Pentru că, oficial, nu există niciun război, în mod implicit nu li se spune nici familiilor când soldații ruși cad în luptă.
Așa că femeile care au rude pe front ajung să sune la linia verde a autorităților ucrainene, pentru a afla dacă se știe ceva de soții sau copiii lor. Corespondenții CNN din Kiev au fost la call center și au asistat la discuții cutremurătoare, cu rusoaice întrebând disperate: „Aveți vreo informație despre soțul meu?”, „Aici este locul unde pot afla dacă o persoană este în viață?”, „Scuzați-mă dacă vă deranjez, v-am sunat în legătură cu fratele meu”.
În spatele trupelor ruse vin crematorii mobile care incinerează soldații căzuți. Sunt ascunse astfel dovezile pierderilor reale
Înregistrările convorbirilor din call center relevă încă o dată că mulți soldați ruși nu au părut să știe ce planuri avea conducerea armatei și unde aveau să fie trimiși. Acestea sunt dovezi care vin să susțină afirmațiile celor capturați. Pentru ca populația de acasă să nu afle adevărul, militarilor li se interzice să ia legătura cu familiile.
Loved ones of Russian soldiers desperate for information on their fate have turned to an unlikely source for help – a Ukrainian hotline. CNN’s @MarquardtA reports. pic.twitter.com/ry8QpmlMAU
— CNN (@CNN) March 8, 2022
Într-una din convorbiri, o soție îi spune operatorului că ultima oară când a luat contact cu soțul ei a fost pe 23 februarie, „când a trecut frontiera”. Operatorul întreabă: „V-a spus unde se duce?”. Rusoaica răspunde: „Mi-a spus că spre Kiev. Nu mi-a spus de ce. N-a mai spus nimic altceva”.
Armata ucraineană pretinde că până marți, 8 martie, au fost uciși circa 12.000 de militari ruși. Experți independenți estimează că pierderile rușilor nu sunt chiar atât de mari, dar oricum sunt de ordinul miilor.
Există toate indiciile că regimul de la Moscova acționează exact după metodele folosite de Kremlin în perioada comunistă: sunt șterse toate urmele și se pregătește o vastă operațiune de ascundere a adevărului atât față de propriul popor, cât și în fața posterității. După trupele Moscovei vin crematorii mobile unde sunt incinerați militarii ruși morți. Li se șterge astfel orice urmă, pentru ca ulterior să se poată manipula după dorință bilanțul acestui război pornit de Putin.
Asa stiu unii sa-si construiasca o tara mareata…victimele sunt doar colaterale….nesemnificative….