VIDEO. Într-o contraofensivă-fulger, armata ucraineană a distrus complet un regiment de tancuri și o brigadă de puști motorizate ale invadatorilor ruși. „Doi kilometri de înfrângere deplină, colosală”

0
12101
S-a ales peaful de "Z"-ul rusesc!

În regiunea Harkov, armata ucraineană din Brigada 92 mecanizată și detașamentele de voluntari au înregistrat una dintre cele mai mari victorii de când au pornit contraofensiva. Invadatorii ruși au fost spulberați pe o distanță de 2 kilometri. Au pierdut în decurs de numai două zile cel puțin 11 tancuri, 12 transportoare multifuncționale și 4 tunuri remorcate. Brigada 138 puști motorizate și regimentul 59 tancuri nu mai există!

Peste 60 de „putiniști”, inclusiv ofițeri superiori și comandanți ai batalionului de grup tactic, au ajuns în captivitate. Supraviețuitorii operațiunii declanșate de luptătorii lui Zelenski și-au salvat pielea fugind care încotro pe câmpuri.

Prezent la fața locului, jurnalistul ucrainean Iuri Butusov, editorul-șef al site-ului Censor.net, a realizat un reportaj video uluitor.

VIDEO: Reportaj cu rămășițele armatei ruse

„Putiniștii” își aleseseră bine punctul strategic. De-acolo bombardau zonele rezidențiale din Harkov și controlau două tronsoane de autostradă

Jurnalistul Iuri Butusov a străbătut în 21 de minute întreaga zonă cucerită de ucraineni. Din filmare se desprinde clar că rușii își aleseseră foarte bine punctul strategic. Era situat pe un deal din împrejurimile satului Malaia Rohan (Micul Rohan). Această localitate este amplasată între orașele Harkov și Ciuguev, intense bombardate de armata Moscovei. Malaia Rohan se află la doar 24 de kilometri de al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei, Harkov.

S-au descoperit lansatoare de rachetă tip GRAD, montate pe camioane de proveniență sovietică. Prin intermediul acestora, cotropitorii au reușit să provoace distrugeri mari în zonele rezidențiale ale Harkov-ului. Locul lor de refugiu fusese mascat de un teren deluros, parțial împădurit, unde și-au creat adevărate adăposturi. Acolo, inamicii și-au plasat discret tancurile și alte vehicule de luptă. Timp de o lună, au controlat și două tronsoane de autostradă: Harkov – Ciuguev și Kiev – Harkov – Dovjanski.

Iuri Butusov de la Censor.net descrie dezastrul armatei ruse după contraofensiva ucraineană, la Malaia Rohan.

„Așa ceva n-ați mai văzut niciodată. Acesta este locul unei mari victorii a luptătorilor ucraineni”

Rușii ocupaseră zona la două zile de la invazie. „Astăzi veți urmări un video sugestiv din locul înfrângerii batalionului de grup tactic rusesc care controla dealul așezării Rohan de lângă autostrada Kiev – Harkov. Din acest loc, luptătorii ucraineni i-au făcut praf pe ruși. Unitățile de luptă rusești ocupaseră din data de 26-27 februarie această zonă deluroasă de o importanță strategică.”

Măcelăriți pe o distanță de 2 kilometri. „Așa ceva n-ați mai văzut niciodată. Acesta este locul unei mari victorii a luptătorilor ucraineni. Armata rusă a intrat aici pe 26-27 februarie și pentru o lună de zile a deținut controlul asupra acestor poziții. Doi kilometri de înfrîngere deplină, colosală.”

Au omorât civili nevinovați. „De menționat că soldații Brigăzii 138 de puști motorizate a Forțelor Armate ale Federației Ruse, imediat după capturarea dealului, au tras asupra a peste 20 de vehicule civile cu cetățeni din Ucraina pe tronsonul autostrăzii Harkov – Ciuguev și pe drumul Rohan – Malaia Rohan. Am găsit cadavrul unuia dintre civilii morți lângă aceste mașini, nu avuseseră încă timp să-l îngroape.”

Jurnalistul Iuri Butusov în mijlocul dezastrului

„60 de oameni s-au predat, inclusiv locotenent-colonelul Anikin și căpitanul Denisov”

Invadatorii știau planul dinainte. „Trebuie remarcat că trupele ruse au rezistat cu încăpățânare. În niciun caz, privind înfățișarea jalnică a prizonierilor ruși, nu ar trebui să se creadă că aceștia erau doar băieți pentru biciuit. Armata rusă a desfășurat o lungă pregătire pentru atac. Inamicul a săpat în pământ, iar în locul morților și al răniților au fost trimise întăriri. S-au agățat de înălțimi și au rezistat, în ciuda pierderilor mari constante și a unei pierderi mari de personal.”

Au avut superioritate pe toate planurile, dar au pierdut. „După pierderi grele în transportul de trupe blindat al Brigăzii 138, aici a fost transferat grupul tactic de batalion al Regimentului 59 al Diviziei 144. Au avut superioritate în tehnică militară, în interesul lor a lucrat artileria, MLRS (sisteme de rachete cu lansare multiplă – n. red.), elicoptere, luptători, o dată inamicul a lovit cu o rachetă balistică formațiunile noastre de luptă.”

Peste 60 de ruși s-au predat. „În ciuda multor probleme, atacul a avut succes, rușii au fost doborâți, peste 60 de oameni s-au predat, inclusiv șeful de artilerie al regimentului 59, locotenent-colonelul Anikin, și șeful de comunicații al regimentului 59, căpitanul Denisov.”

„Rușii au fugit pe câmpuri, doar o parte dintre ei au reușit să scape cu ajutorul mașinilor”

Au fugit pe câmpuri. „Inamicul, judecând după documentele șefului unității medicale a regimentului 59, căpitanul Iaroșenko, precum și după mărturia prizonierilor, a scos răniții și morții în fiecare zi. Rușii au fugit pe câmpuri, doar o parte dintre ei au reușit să scape cu ajutorul mașinilor. Toate echipamentele lor militare au fost distruse sau capturate. Cartierul general, comunicațiile și documentele Brigăzii 138 și Regimentului 59 au fost capturate.”

Pierderi totale. „Doar în Malaia Rohan au fost distruse, între 25-27 martie, 11 tancuri T-72B3 și T-72B, 1 vehicul blindat BTR-82A, 12 transportoare multifuncționale MTLB, 3 transportoare de tractare TTM-4902PS-10, 1 KShM pe baza BTR – 80, 4 tunuri remorcate Nona-K de 120 mm, 1 camion KAMAZ din brigada 138 puști motorizate și regimentul 59 tancuri.”

Redută care părea invincibilă. „Acesta a fost punctul extrem al înaintării lor în sud-estul Harkovului și s-au străduit să țină linia. La început, grupul tactic de companie al BTGr al Brigăzii 138 a ajuns aici, iar apoi, când a suferit pierderi grele, a fost întărit de grupul combinat companie-tactic al BTGr al Regimentului 59 de tancuri puști motorizate Divizia 144. De aici, GRAD-urile Brigăzii 138 și bateriile de tunuri autopropulsate ale Brigăzii a 9-a de artilerie au lovit zonele rezidențiale din Harkov.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

* Analiză CNN: șah-mat magistral dat de serviciile secrete occidentale lui Putin cu propriile lui arme, în războiul psihologic pornit chiar de dictatorul rus

* Rușii au mințit din nou: nu se retrag din regiunea Kiev, ci atacă violent capitala Ucrainei. Lupte grele la Kiev și Cernihiv

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

* „În apropierea biroului președintelui Zelenski s-au tras 4 focuri de armă. Rușii nu încetează să încerce să-l asasineze”

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Radu Banciu, declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României: “În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări”

* Cîțu va fi schimbat cu Ciucă la șefia PNL pe 10 aprilie, la Congresul extraordinar. Actualul președinte refuză să-și dea demisia cerută foștii susținători

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here