sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaFost comandant NATO: "Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate...

Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

-

Nu va exista pace în Europa atât timp cât Putin va rămâne la putere în Rusia, avertizează generalul Sir Richard Shirreff, fostul comandant suprem adjunct al forțelor NATO în Europa, citat de BBC. Generalul în vârstă de 66 de ani spune că, „la fel ca majoritatea oamenilor”, are suspiciuni profunde cu privire la promisiunea Rusiei de a reduce atacurile asupra Kievului și Cernihivului.

Sir Richard Shirreff a fost unul dintre ofițerii superiori ai armatelor occidentale care au avertizat permanent asupra intențiilor criminale și agresive ale administrației Putin și este un excelent cunoscător al problemei rusești. În 2016, generalul britanic a publicat o carte intitulată: „2017 – Război cu Rusia. Un avertisment urgent de la un ofițer superior”. Cartea e doar parțial ficțiune, sugerând că Rusia ar putea foarte ușor invada țările baltice, ceea ce ar face posibil războiul între Rusia și NATO.

Acum, când războiul a izbucnit, fostul comandant adjunct al NATO e ascultat cu mai multă atenție. El are mari suspiciuni în privința așa-zisei dorințe de pace a lui Putin. Ceea ce se întâmplă acum, cu retragerea unor batalioane ale Rusiei din nordul Ucrainei, nu reprezintă decât o schimbare de strategie și, pe fond, renunțarea la vechiul plan pentru a încerca un altul, spune Sir Richard Shirreff: „Aceasta este aproape sigur o recunoaștere a faptului că încercarea de a avansa pe mai multe axe a eșuat și este foarte probabil să prevestească o concentrare de forțe într-o altă zonă”.

Generalul îl descrie pe Putin ca fiind “un autocrat pătat de sânge” în care nu trebuie investită niciun fel de încredere: „De asemenea, nu aș exclude nici o formă de înșelăciune. Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa”.

- Advertisement -

El spune că NATO trebuie să se asigure că războiul „rămâne un război rece și nu un război fierbinte” cu Rusia, iar acest lucru se poate întâmpla doar dacă NATO se pregătește pentru război din toate punctele de vedere. „Nu am văzut încă acea creștere a capacității NATO, care cred că va fi esențială pentru ca NATO să descurajeze orice altă agresiune.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Unitatea de elită a armatei lui Putin a fost îngropată și practic a încetat să mai existe”. Armata 1-a de tancuri fusese înființată de Stalin în 1943

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

VIDEO. Un batalion din Belarus a „dezertat” de la Lukașenko și luptă alături de ucraineni, împotriva invadatorilor ruși

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Germania va apăra și România cu scutul antirachetă pe care-l va cumpăra din Israel. Protejate vor fi și Polonia, şi ţările baltice

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

- Advertisement -

8 COMENTARII

  1. Dupa dictatorul Putin o sa urmeze alt dictator pentru ca toata natia lor e dusa cu capul. Spalare de creier dupa spalare de creier. Indoctrinate cit cuprinde. Nu au cunoscut democratia niciodata. Si nici nu o doresc. Tot ce isi doresc e sa aibe dictatorul potrivit, nu sa nu mai existe dictatura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -