300 de militari osetini și abhazi, din regiunile ocupate de ruși în Georgia, au refuzat să plece la război în Ucraina. Au făcut autostopul și s-au întors acasă! Dintre cei 1.700 care au ajuns în Ucraina, majoritatea au fost deja lichidați

0
8042

„Operațiunea specială” a Kremlinului de transferare în Ucraina a militarilor din pseudo-republicile nerecunoscute Osetiei de Sud și Abhazia (teritorii ale Georgiei, ocupate de ruși în 2008) s-a soldat cu eșec dezastruos. Dându-și seama de amploarea și pericolele războiului, 300 dintre cei 2.000 de luptători ruși, osetini și abhazi au refuzat să invadeze statul vecin.

Cei 300 de „dezertori” s-au dat jos, pur și simplu, din transportoarele blindate, au depus armele și s-au întors acasă, făcând autostopul. Dintre ceilalți 1.300, care au respectat planul tiranului Vladimir Putin, majoritatea au sfârșit prin a fi lichidați chiar în prima zi de bătălie!

Așadar, s-a ales praful și pulberea de cele cinci unități de batalion tactic din bazelor militare a 4-a (regiunea Ținvali, Osetia de Sud) și a 7-a (Abhazia), parte din Districtul Militar de Sud, deplasate în Ucraina. Din Osetia de Sud urmau să plece 1.200 de militari, iar din Abhazia – 800.

Informația de retragere din luptă a inamicilor a fost confirmată de „fostul președinte” al Osetiei de Sud, Eduard Kokoiti. El a scris pe canalul său Telegram că aceștia nu merită să fie condamnați pentru fapta lor, întrucât „este necesar să înțelegem cauzele fundamentale ale celor întâmplate”.

Apoi a adăugat, mult prea optimist: „Militarii cu organizarea corespunzătoare a participării lor vor putea să se întoarcă în zona de operațiuni speciale și să ajute la finalizarea eliberării Donbassului”. Practic însă, aceștia nici nu vor să audă de frontul ucrainean.

Canalul Telegram „Auzit în poliție” a publicat câteva fotografii cu militarii care n-au dorit să meargă pe frontul ucrainean, fiind preluate de site-ul Obozrevatel.com.

În completare, bloggerul osetian Alik Puhaev a scris pe Twitter: „Astăzi, aproximativ 300 de militari (în mare parte etnici oseți) de la baza militară rusă s-au întors în Osetia de Sud de bunăvoie, deoarece credeau că au fost trimiși să moară în timpul unei «operațiuni speciale» în Ucraina”.

Cele două regiuni ocupate de ruși în Georgia, din 2008: Abhazia (mai mult de jumătate din litoralul Georgiei) și Osetia de Sud (în Munții Caucaz).

„Colegii s-au dus la bătrân și i-au spus: «Să-l scoatem, a fost sfâșiat, măcar o să luăm câteva resturi, capul, ca să le trimitem acasă». Iar el a spus: «Trimite o cutie goală, ca să se știe că a murit»”

Cei mai mulți dintre militarii din Georgia care s-au deplasat în Ucraina au fost uciși. Iar conducerea de la Moscova nici n-a vrut să fie adunate cadavrele de pe câmpul de luptă, dezvăluie publicația „Mediazona”.

Unul dintre luptători mărturisește: „Acolo au murit mulți oameni. Un tip a fost minat în totalitate. A murit, iar grupul lui de infanterie s-a întors. Apoi colegii s-au dus la bătrân (comandantul unității – n. red.) și i-au spus: «Să-l scoatem, a fost sfâșiat, măcar o să luăm câteva resturi, capul, ca să le trimitem acasă». Iar el a spus: «Trimite o cutie goală, ca să se știe că a murit». Și băieții noștri au înnebunit. Au vrut să-l omoare acolo. Ne-au condus la moartea lui. Așa că vom veni să vorbim cu oamenii. Putem chiar să mergem în piață, să spunem că am fost duși la moarte sigură”.

Lichidarea unităților din baza a 4-a militară din regiunea Ținvali (Osetia de Sud) e confirmată de Comandamentul Operațional-Tactic „Vostok”: „În timpul bătăliilor de ieri (31 martie – n. red.), militarii ucraineni au distrus reprezentanți ai unităților din baza militară a 7-a staționată pe teritoriul autoproclamatei Republici Abhazia. Trupele fasciste ruse au mari probleme de personal. Mobilizarea cărnii de tun din rândul lor a eșuat. Așadar, un alt grup de adepți ai regimului fascist rus s-a alăturat hoardei de 17.000 de oameni pentru «divertisment infernal»”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Cîțu va fi schimbat cu Ciucă la șefia PNL pe 10 aprilie, la Congresul extraordinar. Actualul președinte refuză să-și dea demisia cerută foștii susținători

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Analiză CNN: șah-mat magistral dat de serviciile secrete occidentale lui Putin cu propriile lui arme, în războiul psihologic pornit chiar de dictatorul rus

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here