Rușii au mințit din nou: nu se retrag din regiunea Kiev, ci atacă violent capitala Ucrainei. Lupte grele la Kiev și Cernihiv

4
2321

Lupte grele se dau între armata ucraineană și invadatorii ruși în jurul capitalei Kiev, miercuri seara, în ciuda anunțului făcut de Rusia marți, că va reduce atacurile în zonele Kiev și Cernihiv.

Ca de obicei, rușii fac exat pe dos față de ce au spus. În februarie s-au jurat că nu atacă Ucraina, dar au atacat-o. Cu câteva zile înaintea invaziei, Moscova a anunțat că a încheiat exercițiile din apropierea graniței cu Ucraina, ba chiar a simulat și o retragere a trupelor, dar pe ascuns a adus mai multe trupe.

Acum, aceeași tactică e aplicată și în privința luptelor din regiunea Kiev. La o zi după ce au spus explicit că retrag trupele din apropierea capitalei ucrainene, pentru a se concentra pe frontul din est (Donbass), rușii atacă mai furios ca oricând. Pe lângă luptele terestre, armata lui Putin bombardează fără încetare orașele din regiunea Kiev, scrie CNN.

Ministerul Apărării din Ucraina a declarat că forțele ruse își continuă atacurile asupra orașului Cernihiv, din nordul Ucrainei, în ciuda afirmațiilor Kremlinului că va opri atacurile în acea regiune și în zona Kiev, pentru a facilita negocierile de pace, relatează The Guardian.

„Asediul Cernihivului continuă, alături de atacuri cu rachete și artilerie din partea forțelor ruse”, a scris pe Twitter un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Oleksandr Motuzianik.

Ucrainenii spun că au văzut unele mișcări de trupe din zonele Kiev și Cernihiv, dar nicio retragere în masă, a mai spus Motuzianik.

Departamentul Apărării din cadrul administrației SUA avertizează că doar numere reduse de militari ruși au fost retrase din zona Kiev în ultimele zile, în ciuda promisiunilor Rusiei.

În fața Consiliului de Securitate al ONU, Rusia a fost acuzată că a provocat o „criză alimentară mondială” şi că a generat riscul apariţiei „foametei” prin declanşarea unui război împotriva Ucrainei.

ONU: Rusia a lansat 24 de atacuri cu bombe cu dispersie în zone populate

Armata rusă a folosit bombe cu dispersie, interzise de legislația internațională, de cel puțin 24 de ori împotriva unor zone populate din Ucraina, a denunțat ONU miercuri, 30 martie.

De asemenea, au fost comise atacuri fără discernământ împotriva spitalelor, şcolilor şi altor infrastructuri, ceea ce „este interzis prin dreptul naţional umanitar şi ar putea constitui crime de război”, a afirmat Michelle Bachelet, înalt comisar ONU pentru drepturile omului, într-un discurs susţinut în faţa Consiliului pentru drepturile omului al Naţiunilor Unite.

Convenţia privind muniţiile cu dispersie, în vigoare din 2010, interzice utilizarea, dezvoltarea, fabricarea şi achiziţionarea acestui tip de armă din cauza impactului său nediscriminatoriu asupra civililor, deşi ţări precum Rusia, SUA și China nu au ratificat-o încă.

„Utilizarea în continuare a unor arme explozive cu impact extins în zonele populate ale Ucrainei provoacă o imensă îngrijorare”, a subliniat Bachelet. Aceasta a mai spus că biroul său a confirmat moartea a cel puţin 1.189 de civili în conflict, inclusiv 108 copii.

„Cifra reală este cu siguranţă mult mai mare, întrucât în locuri de confruntare intensă, precum Mariupol şi Volnovaha, este foarte greu să avem o imagine completă a situaţiei”, a adăugat ea.

„Populaţia ucraineană, pe ansamblu, trăieşte un coşmar în care milioane de oameni au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele, să se ascundă în subsoluri şi adăposturi antiaeriene, în timp ce oraşele lor sunt atacate şi distruse”, a explicat Michelle Bachelet.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

* „În apropierea biroului președintelui Zelenski s-au tras 4 focuri de armă. Rușii nu încetează să încerce să-l asasineze”

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Unitatea de elită a armatei lui Putin a fost îngropată și practic a încetat să mai existe”. Armata 1-a de tancuri fusese înființată de Stalin în 1943

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Radu Banciu, declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României: “În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări”

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here