Cîțu va fi schimbat cu Ciucă la șefia PNL pe 10 aprilie, la Congresul extraordinar. Actualul președinte refuză să-și dea demisia cerută foștii susținători

1
943
Premierul Ciucă îi va lua locul lui Cîțu în fruntea PNL pe 10 aprilie, conform calendarului stabilit de puciști

Florin Cîțu a primit joi după-amiază, din partea celor 4 prim-vicepreședinți din “echipa câștigătoare” a PNL, cererea de a demisiona din fruntea partidului, dar a refuzat acest lucru. În această situație, puciștii vor trece la planul B: vineri e organizat un Birou Executiv al PNL, duminică se va întruni Consiliul Național, iar pe 10 aprilie va avea loc Congresul extraordinar cu 1.500 de delegați care va vota destituirea lui Cîțu și numirea în loc a premierului Ciucă.

Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu au și o listă cu semnăturile majorității zdrobitoare a șefilor de organizații județene. Surse din tabăra Cîțu au declarat pentru G4Media că actualul președinte a cerut, la întâlnirea cu prim-vicepreședinții răsculați, lista semnăturilor, dar aceștia ar fi refuzat să i-o dea. Pe de altă parte, persoane din tabăra opusă pretind că lista i-ar fi fost dată lui Cîțu, care a cercetat-o să vadă dacă nu cumva sunt false semnăturile.

În acest moment, doar organizațiile județene PNL din Constanța, Gorj, Argeș, Timișoara și Sectorul 3 București n-au semnat pentru destituirea președintelui ales cu surle și trâmbițe anul trecut, pe 25 septembrie.

Puciștii își au sediul general la Guvern, unde se întrunesc să ia toate deciziile, în timp ce Cîțu a rămas aproape singur în sediul PNL din Modrogan. Calendarul „loviturii de stat” din partid a fost pus la punct în Palatul Victoria, într-o întâlnire la care a participat Nicolae Ciucă și unde au venit prim-vicepreședinții liberali.

Cîțu mizează în continuare pe procedura destul de greoaie și relativ dificil de realizat într-un interval atât de scurt. Ca să fie legal întrunit, Biroul Executiv al PNL de vineri trebuie să strângă duminică o treime din numărul total al membrilor. Apoi, duminică – adică 48 de ore mai târziu – trebuie să vină, la Consiliul Național, 600 de delegați. În sfârșit, la Congresul extraordinar de duminica viitoare ar trebui să se prezinte 1.500 de delegați.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

* Rușii au mințit din nou: nu se retrag din regiunea Kiev, ci atacă violent capitala Ucrainei. Lupte grele la Kiev și Cernihiv

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

* „În apropierea biroului președintelui Zelenski s-au tras 4 focuri de armă. Rușii nu încetează să încerce să-l asasineze”

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Radu Banciu, declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României: “În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări”

* 40 de filiale PNL (din 49) vor să-l schimbe pe Cîțu cu premierul Ciucă la șefia partidului, după numai 6 luni de când a fost ales

1 COMENTARIU

  1. Alaturi de Catu sa-si dea demisia intreaga #echipa castigatoare. PNL in frunte cu #echipa castigatoare, ne-au dovedit ca intre ei si pesedisti nu exista nicio diferenta. De asemenea Rares Bogan si-a aratat valoarea sa egala cu cea a lui Ciordache-alta-intrebare. Felicitari PNL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here