luni, martie 4, 2024
AcasăNewsTrompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit...

Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

-

Rusia pare că se pregătește de o „operațiune specială” la București. Temerile pentru premeditarea unui scandal de proporții în Parlament la discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, programat săptămâna viitoare, au crescut după ce patru dintre agitatorii Moscovei ajunși în legislativul român au fost chemați la raport de ambasadorul Kuzmin, iar AUR a început să agite iar tema drepturilor românilor din Ucraina.

Patru parlamentari români s-au prezentat joi la Ambasada Rusiei, pentru „o întâlnire cu Ambasadorul Federației Ruse, Valeri Kuzmin”, pe o temă de-a dreptul ridicolă: așa-zisa „Pace de la București”, un “memoriu” privind neutralitatea României.

Deputatul PSD-ist Dumitru Coarnă, fost lider al Sindicatului polițiștilor, printre cei care s-au prezentat la ușa Ambasadei Ruse, să „propună” neutralitatea României!

Compoziția „delegației” de parlamentari era previzibilă. S-au dus la convocarea făcută de ruși senatoarea Diana Șoșoacă, deputații Mihai Lasca și Francisc Tobă (toți trei, băgați în Parlament de AUR, acum neafiliați) și deputatul Dumitru Coarnă (PSD), fost șef al Sindicatului polițiștilor, devenit pensionar special la 45 de ani.

Apariția lui Coarnă la ușa Rusiei este o confirmare a suspiciunilor privind legăturile subterane ale PSD – sau, cel puțin, ale unora dintre liderii săi – cu serviciile și propaganda Moscovei.

- Advertisement -

Dumitru Coarnă este unul dintre inițatorii dubiosului proiect de Lege a Suveranității, în fapt o altă petardă a Rusiei aruncată pentru a agita așa-zisul naționalism în România.
Șoșoacă a publicat pe contul său de Facebook un comunicat în care anunță că „partea română” – adică tocmai cei patru parlamentari care s-au prezentat la apelul Rusiei – „a prezentat poziția de neutralitate, în sensul neimplicării României în războiul dintre cele două state beligerante: Federația Rusă și Ucraina, astfel cum o solicită majoritatea românilor, precum și propunerea de începere a tratativelor de pace în cadrul neutru al României, în Casa Poporului, în vederea încheierii Păcii de la București“.

Șoșoacă a ținut să dea asigurări că „întâlnirea a avut loc la solicitarea părții române, adresată prin Memoriul menționat, Memoriu și solicitare de întâlniri care au fost transmise tuturor statelor implicate și vecine statelor beligerante, prima Ambasadă care a acceptat discuții fiind cea a Federației Ruse“.

La o zi după anunțului privind discursul lui Zelenski în Parlamentul României, AUR dă comunicat în care vorbește despre „problemele cu care se confruntă românii în Ucraina” și-l somează pe președintele ucrainean „să facă referire la acest lucru”

În aceeași zi, pe contul de Facebook al lui George Simion a apărut un comunicat în care AUR „cere încheierea unui Acord privind protejarea limbii române în Ucraina”.

- Advertisement -

Cu doar câteva zile înaintea discursului ținut în Parlamentul României de președintele țării atacate de Rusia, partidul extremist crescut pe narativele conspiraționiste ale Moscovei se trezește să acuze: „Problemele cu care se confruntă minoritatea română din Ucraina sunt multe – accesul la învăţământul în limba maternă, hărțuirea liderilor comunității românești, utilizarea oficială a limbii române în administrație și în justiţie, finanţarea activităţilor asociaţiilor minorităţii române, mass-media în limba română, păstrarea identităţii religioase, limba română ca limbă de cult etc. – însă cea care poate fi soluționată imediat privește dreptul de a învăța în limba maternă. În intervenția video pe care președintele Zelenski o va avea în Parlamentul României, trebuie să facă referire la acest lucru“.

Pentru a păstra aparențele, în finalul comunicatului AUR se menționează că „Alianța pentru Unirea Românilor reiterează poziția sa de condamnare a agresiunii militare a Rusiei asupra Ucrainei și pledează pentru căutarea energică a unei soluții pe calea pașnică a dialogului și negocierilor între părți“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rușii au mințit din nou: nu se retrag din regiunea Kiev, ci atacă violent capitala Ucrainei. Lupte grele la Kiev și Cernihiv

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

* „În apropierea biroului președintelui Zelenski s-au tras 4 focuri de armă. Rușii nu încetează să încerce să-l asasineze”

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Radu Banciu, declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României: “În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări”

- Advertisement -

10 COMENTARII

 1. Da, astia sunt tradatorii Romaniei. Ei vor pune Romania pe tava rusilor, daca tavarasul criminal de razboi Putin va indrazni sa ne atace.
  Pe o parte este bine ca s-au dat de gol. Acum doar orb, mut si surd sa fii ca sa nu realizezi cine-s ei. Pe de alta parte ma minunez cum de tavarasul Kuzmin nu se considera jignit in propris sa inteligenta cand niste neica nimeni, fara nici un madat, vorbesc in numele Romaniei despre pupatul in cur al rusilor si neutralitatea Romaniei. AdiCA, CAt de tampit sa fii, ca sa primesti in calitatea de ambasador pe unii de pe strada care-ti spun ei ei vor sa linga rusi la cur?! Si te mint in fata ca vorbesc in numele Romaniei!

  • Vezi ca in partea de sus a articolului, langa numarul de vizite, exista mentionat si numarul de comentarii. Dai click pe el si te duce rapid in partea de jos. Sa nu fim absurzi mai ales pe mobil unde derularea se face rapid prin glisarea degetului. Restul nu comentez pentru ca ar trebui ca instatitutiile statului sa ne spuna cine sunt acesti indivizi, pentru ca sunt platiti regeste sa o faca pentru noi.

 2. In primul rand va rog sa terminati cu formatul acesta idiot.
  Din ce in ce mai putine comentarii pe aici. Te plictisesti si renunti pana ajungi la comentarii.
  Publicitatea se poate face si in alt format.
  Referitor la aceste patru „accidente genetice” asteptam sa vad o analiza la ceea ce ar insemna neutralitatea (iesirea din NATO) si in numele cui negocieaza ei.
  De unii stiam ca sunt agenti rusi dar Coarna ala e prea prost sa fie si portar la ambasada. Nici macar rusii nu se incurca cu asa ceva.

  • Vezi ca in partea de sus a articolului, langa numarul de vizite, exista mentionat si numarul de comentarii. Dai click pe el si te duce rapid in partea de jos. Sa nu fim absurzi mai ales pe mobil unde derularea se face rapid prin glisarea degetului. Restul nu comentez pentru ca ar trebui ca instatitutiile statului sa ne spuna cine sunt acesti indivizi, pentru ca sunt platiti regeste sa o faca pentru noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -