Ungaria „umflă” numărul real de refugiați ucraineni pentru a lua mai mulți bani de la Uniunea Europeană!

0
1245
Numărul de refugiați din Ucraina raportat oficial de ONU pe 30 martie. Cei ajunși în Ungaria sunt cu 200.000 mai puțini decât cifrele trimise de Budapesta la Uniunea Europeană

Guvernul Viktor Orban ar fi “umflat” numărul real de refugiați raportați de Ungaria la Bruxelles în încercarea de a păcăli Uniunea Europeană și de a lua mai mulți bani, scrie „The Guardian”. Orban, cel mai apropiat aliat al lui Putin din UE, se pregătește de niște alegeri parlamentare cruciale, în care pentru prima oară este posibil să piardă majoritatea.

De mai mulți ani, Administrația Orban merge pe retorica și narativele de la Moscova, manifestând o ostilitate explicită față de refugiați – inclusiv cei veniți din Ucraina. Actualul Guvern de la Budapeste „luptă” cu Soros, cu „dictatura Bruxelles-ului” și cu multinaționalele, în timp ce a pus la pământ presa independentă și justiția, subjugându-le.

De când a început războiul în Ucraina, Ungaria s-a plâns că primește prea mulți refugiați. Au fost numeroase rapoarte despre abuzuri și obstrucții ale vameșilor maghiari, care-i împiedică pe ucraineni să intre sau să tranziteze țara.

În acest context, Guvernul de la Budapesta s-a plâns că e sufocat de refugiați și a pretins că ar fi primit cei mai mulți fugari din Ucraina raportat la populația totală a propriei țări. Zoltan Kovacs, purtător de cuvânt al Executivului, a spus că Ungaria ar fi primit până acum 540.000 de persoane.

În realitate, Comitetul Helsinki din Ungaria, un ONG care activează în zona drepturilor omului și este implicat în sprijinirea refugiaților, spune că aceste statistici sunt „înșelătoare”, pentru că majoritatea celor intrați în țară au plecat apoi în alte state.
Numărul real al refugiaților ucraineni din Ungaria este cu mult mai mic, spune ONG-ul. Informația se suprapune și cu statisticile publicate de alte organizații și cifrele pe care le are Uniunea Europeană. Ar fi vorba de puțin peste 360.000 de persoane, de fapt, și nu peste 540.000.

Scopul acestei scamatorii stastistice este înșelarea Comisiei Europene, pentru ca Guvernul Orban să primească mai mulți bani pentru refugiați.

Comitetul Helsinki adaugă că, de fapt, Guvernul maghiar nici măcar n-a făcut mari eforturi față de cei care au ales să rămână în Ungaria. Acestora nu li se spune ce drepturi și facilități au la dispoziție. Oamenii, neinformați că au posibilitatea să ceară protecția statului și, astfel, să primească ajutor, rămân la voia sorții. Doar 7.749 de persoane din sutele de mii intrate în Ungaria ceruseră, până la 27 martie, protecția temporară a statului maghiar, care le dă dreptul la asistență socială, inclusiv locuință, muncă și educație. Guvernul Orban le ascunde acest lucru, prin omisiune, ucrainenilor refugiați.

Marta Pardavi, copreședintă a Comitetului Helsinki, a explicat: ”În încercarea de a obține fonduri suplimentare de la UE, guvernul ungar folosește cel mai impresionant număr pe care îl poate găsi. Cu toate acestea, trebuie să prevadă un număr mult mai mic în realitate, deoarece un număr mare de refugiați ucraineni se deplasează în alte țări. Este ca și cum ai număra persoanele care intră într-un magazin de haine și apoi i-ai spune proprietarului companiei că acesta este numărul clienților tăi – dar există o mare diferență între numărul celor care intră și cei care cumpără efectiv lucruri. De fapt, obținerea statutului protejat nu este facilitată, trebuie să stai la coadă la biroul de imigrație și nimeni nu l-a primit încă“.

În acest timp, Viktor Orban proclamă că „toți cei care fug din Ucraina vor găsi un prieten în statul ungar” și s-a grăbit să scrie Comisiei Europene, încă din 18 martie, pentru a cere finanțare ca să ajute la gestionarea fluxului de refugiați, despre care spunea încă de pe atunci că ar fi de 450.000.

Potrivit datelor oficiale comunicate de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), până la 30 martie ieșiseră din Ucraina 4.341.000 de persoane, după cum urmează:

  • spre Polonia – 2.337.000
  • spre România – 609.000
  • spre Moldova – 387.000
  • spre Ungaria – 365.000
  • spre Rusia – 351.000
  • spre Slovacia – 281.000
  • spre Belarus – 11.000.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

* Rușii au mințit din nou: nu se retrag din regiunea Kiev, ci atacă violent capitala Ucrainei. Lupte grele la Kiev și Cernihiv

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

* „În apropierea biroului președintelui Zelenski s-au tras 4 focuri de armă. Rușii nu încetează să încerce să-l asasineze”

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Radu Banciu, declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României: “În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări”

* 40 de filiale PNL (din 49) vor să-l schimbe pe Cîțu cu premierul Ciucă la șefia partidului, după numai 6 luni de când a fost ales

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here