VIDEO. Colonel rus capturat de ucraineni: „Generalul Makovețki a dat ordinul să fie bombardate orașele pașnice din Ucraina”

0
12750
Lt. col. Maksim Kriștop - Gen. mr. Oleg Makovețki

Duminică, 6 martie, armata ucraineană l-a capturat pe pilotul rus al unui bombardier Su-34 doborât deasupra Harkov-ului, al doilea oraș ca mărime din Ucraina (peste 1,4 milioane de locuitori). Avionul bombarda clădiri rezidențiale.

Lt. col. Maksim Serghiovici Kriștop

În urma interogatoriului, desfășurat la Poliția Națională din Harkov și postat sub formă de videoclip pe un canal Telegram de Anton Gherașcenko, consilierul ministrului Afacerilor Interne, s-a aflat că teroristul este locotenent-colonelul Maksim Serghiovici Kriștop, care a acționat la comanda directă a generalului-maior Oleg Vladimirovici Makovețki. „El a dat ordinul să fie bombardate orașele pașnice”, a dezvăluit aviatorul capturat.

Filmulețul a fost preluat și de site-ul Censor.net. Pilotul luat prizonier, locotenent-colonelul Maksim Serghiovici Kriștop, era comandant adjunct al Regimentului 47 Grup Aerian dislocat la Voronej. El provine din această regiune, situată în sud-estul Rusiei. Locuiește în orașul Buturlinovka, la 362 de kilometri de Moscova.

„Transmite tuturor alor noștri să nu lucreze deasupra orașelor pașnice! Să încheie războiul!”

Ziaristii.com vă prezintă desfășurătorul interogatoriului de la Poliția Națională din Harkov.

(Un militar ucrainean o apelează pe soția colonelului captiv)

Militar ucrainean: Bună dimineața în casa voastră! Îi dau telefonul soțului dumneavoastră. (Către colonelul captiv:) Spune!

Colonelul captiv: Alo! Salut!

Soția lui: Ce faci?

Colonelul captiv: Sunt teafăr. Mă aflu în captivitate.

Soția lui: Prin experiență?

Colonelul captiv: Nu știu, al doilea nu este. (Se referă la colegul său dispărut.)

Soția lui: Ce-i de făcut?

Colonelul captiv: Sun-o pe mama și calmeaz-o! Eu sunt viu.

(Militarii îi transmit să-i spună soției sale să iasă în stradă și să protesteze împotriva războiului.)

Soția lui: Vei fi lăsat afară?

Colonelul captiv: Nu știu.

Soția lui: Cine vorbește acolo?

Colonelul captiv: Transmite tuturor alor noștri să nu lucreze deasupra orașelor pașnice, a obiectivelor pașnice, să încheie războiul.

Soția lui: Bine. O să transmit.

(Militarii îi spun din nou colonelului captiv să-i transmită soției sale să iasă afară cu o pancartă și să protesteze împotriva războiului, ca să fie văzută de concetățenii ei ruși.)

Colonelul captiv: Mi-au spus să ieși cu o pancartă în stradă și să protestezi împotriva războiului.

Soția lui: Bine.

VIDEO: Dialogul dintre lt. col. captiv Maksim Kriștop și soția sa

„Dacă aveți copii, de ce-i distrugeți pe copiii ucraineni? Cu ce v-au rănit? Aștept un răspuns”

Anchetator ucrainean: Prezintă-te în fața camerei! Numele de familie și locul de proveniență.

Colonelul captiv: Kriștop Maksim Serghiovici din Voronej.

Anchetator ucrainean: Gradul și locul dislocării?

Colonelul captiv: Locotenent-colonel, comandant adjunct al Regimentului 47 Grup Aerian, dislocarea Voronej.

Anchetator ucrainean: Cine e comandantul vostru?

Colonelul captiv: Colonelul Loboda.

Anchetator ucrainean: Cine a dat ordinul să bombardați orașele pașnice?

Colonelul captiv: Comandantul nostru, generalul Makovețki.

Anchetator ucrainean: Care-i numele complet al generalului vostru?

Colonelul captiv: Oleg Vladimirovici Makovețki.

Anchetator ucrainean: El v-a trimis direct coordonatele?

Colonelul captiv: Da.

Anchetator ucrainean: Deci generalul Makovețki v-a dat coordonatele directe pentru bombardamente. Câte avioane dislocate aveți în total?

Colonelul captiv: 24.

Anchetator ucrainean: Câte sunt în serviciu?

Colonelul captiv: În funcție de împrejurări, plus-minus 15.

Anchetator ucrainean: Câte au efectuat raiduri?

Colonelul captiv: Trei.

Anchetator ucrainean: Adresa de plecare.

Colonelul captiv: Între Izium și Balakleia, apoi, ceva a fost bombardat la 15 kilometri nord de Harkov.

Anchetator ucrainean: Ați avut contact vizual?

Colonelul captiv: Nu. Am văzut doar câmpii curate. În urma ultimelor raiduri au fost distruse ferestre.

Anchetator ucrainean: Erați conștienți că acolo puteau fi oameni pașnici.

Colonelul captiv: Eu lucrez după coordonatele care îmi sunt date în urma ordinului.

Anchetator ucrainean: Astfel de coordonate vi le-a dat Makovețki?

Colonelul captiv: Da. El le-a trimis.

Anchetator ucrainean: Componența familiei?

Colonelul captiv: Soția Natalia, doi fii – Mihail și Aleksandr.

Anchetator ucrainean: Spuneți-mi, vă rog, dacă aveți copii, de ce-i distrugeți pe copiii ucraineni? Cu ce v-au rănit? Aștept un răspuns.

Colonelul captiv: Eu n-am distrus, am îndeplinit ordinul după coordonate.

VIDEO: Dialogul dintre lt. col. captiv Maksim Kriștop și anchetator

„Ei trăiesc din banii însângerați pe care tatăl lor îi primește pentru bombardarea după coordonate și uciderea copiilor ucraineni, în teritoriile ucrainene”

Iuri Butusov, editorul-șef al site-ului Censor.net, a scris un text emoționant despre masacrul făcut de colonelul rus în Harkov.

„Fiecare pilot este foarte conștient de faptul că o lovitură dată după coordonate, într-un oraș dens populat, este o înfrângere garantată a obiectivelor civile și a oamenilor pașnici. Și aseară (6 martie – n. red.), aviația rusă și avionul lui Kriștop au bombardat 21 de case în Harkov, inclusiv un spital și o grădiniță. Ordinul de a bombarda zone rezidențiale i l-a dat comandantul Forțelor Aeriene ale Armatei de Vest, generalul-maior Oleg Makovețki. El (lt. col. Maksim Serghiovici Kriștop – n. red.) a recunoscut crima, a recunoscut masacrele. Surprinzător este că un astfel de mizerabil încă mai e captiv, el ar trebui să fie predat rudelor locuitorilor uciși în Harkov, în casele bombardate.

Kriștop are o soție – Kriștop (Pospelova) Oleksandrivna, doi copii în Voronej – Mihailo Kriștop, născut în 2005, și Oleksandr Kriștop, născut în 2010. Ei trăiesc din banii însângerați pe care tatăl lor îi primește pentru bombardarea după coordonate și uciderea copiilor ucraineni din teritoriile ucrainene.

Lasă să devină celebri și să-și amintească toată viața câtă durere au adus la Harkov tatăl lor și regimentul lui aerian. Sper că Kriștop nu va fi schimbat, ci va fi pus într-o cușcă la Harkov pentru ca regimentul său aerian să se ocupe de el. Astfel de non-oameni nu au dreptul la viață!”

Generalul rus care a îndoliat Ucraina s-a născut chiar lângă Harkov, oraș intens bombardat la ordinul acestuia

Generalul-maior Oleg Vladimirovici Makovețki, cel care a dat ordinul criminal de a fi bombardate orașele și satele din Ucraina, s-a născut la 6 octombrie 1966 chiar pe teritoriul acestei țări: la Ciuguiev, regiunea Harkov. Adică, acolo unde aviația rusă a omorât populația civilă în urma deciziei sale monstruoase!

Deține funcția de comandant al Armatei a 6-a din Sankt Petersburg a Forțelor Aeriene și Apărării Aeriene. Este absolvent al Școlii Superioare de Aviație Militară.

După absolvirea Academiei Militare a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Makovețki, pe atunci colonel, a fost numit comandant al bazei aeriene 6971 din orașul Budennovsk, unde a slujit până la 24 decembrie 2010, scrie Kliker.com.ua.

Gen. mr. Oleg Vladimirovici Makovețki

Prin Decretul semnat pe 7 iulie 2015 de președintele Rusiei, Vladimir Putin – „Cu privire la atribuirea gradelor militare de ofițeri superiori personalului militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse” -, colonelul Oleg Makovețki a primit gradul militar de general-maior. Iar mai târziu a ocupat funcția de șef în Comandamentul principal al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cea mai frumoasă poveste de război. Un puști de 11 ani a parcurs singur 1.300 km prin Ucraina, până la granița cu Slovacia, cu un rucsac în spate și un număr de telefon scris pe mână

* VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

* VIDEO. Putin și-a măsluit întâlnirea cu stewardesele de la Aeroflot, pentru a arăta că stă aproape de oameni, nu ascuns într-un buncăr! Propaganda Kremlinului a suprapus filmări diferite

* DOCUMENT. Militarii ruși morți în Ucraina trebuie aruncați în gropi comune din Belarus! Semnat: adjunctul ministrului Apărării din Rusia

* Șeful Statului Major General al Armatei din Belarus și-a dat demisia, refuzând să-și trimită trupele să lupte în Ucraina

* Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov despre fostul său prieten: „Putin e criminal de război, Rusia e țară agresoare!”

* „Militarii ruși dorm 2-3 ore pe zi. Le e frică, știu că vor fi împușcați de la fiecare fereastră”. Telefoanele invadatorilor sunt ascultate de ucraineni

* Lovitură de teatru: bancherul ucrainean infiltrat la negocierile cu rușii nu e trădător, ci erou! El n-a fost executat de serviciile secrete de la Kiev, ci a murit în timpul unei misiuni speciale pentru Ucraina

* Trei tentative eșuate ale lui Putin de a-l asasina pe Zelenski, prin grupul Wagner, cecenii lui Kadârov și armata Rusiei

* VIDEO. Deputatul ucrainean pro-rus bătut de un jurnalist în direct, la TV, a fost arestat pentru trădare. El le-ar fi divulgat rușilor pozițiile militarilor ucraineni

* „WANTED: MORT SAU VIU”. Recompense pe capul sceleratului Putin, de la un rus exilat în SUA și un ucrainean fugit din Donbass

* “Nu-i adevărat! Nu e niciun război, Rusia salvează Ucraina de naziști!” Părinții care se uită la televiziunile lui Putin refuză să-și creadă copiii, care le spun că armata lor face masacru în Ucraina

* Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Cum vrea Germania să scape de dependența gazelor rusești. Ce plan au pregătit nemții

* Declarații oribile ale lui Daniel Pancu, mare admirator al lui Kadârov: „În Cecenia poți să omori femeile oricând! Ei își păstrează niște tradiții, pe care noi le-am pierdut”

* Abuz grav al Guvernului: a închis „din greșeală”, timp de 18 ore, un site pro-occidental, pe motiv că ar fi pro-rus! Concluzia: nimeni nu e vinovat

* AGENȚII HAOSULUI (7). Grupul parlamentar Ro-Exit, aripa PSD. Susținătorii proiectului legislativ inițiat de sputnik-ul Dan Chitic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here