Trump îl face „mârțoagă politică” pe liderul senatorilor republicani, care l-a ajutat să scape de condamnare

2
1014
Mitch McConnell pr\ivește îngrijorat profilul politic al lui Donald Trump

Donald Trump (74 de ani) dă cu bâta și în propriul parid. El îl jignește pe liderul republicanilor din Congres, senatorul Mitch McConnell (78 de ani), care de curând a votat pentru achitarea fostului președinte, în cadrul procedurii de impeachment.

Atacul lui Trump poate fi semnalul că, odată ce a scăpat de condamnare, este gata să revină în arena politică și să încerce să facă jocurile în Partidul Republican. Fostul președinte le-a transmis colegilor de partid că nu au nicio șansă să mai câștige alegerile dacă rămân alături de McConnell.

”Mitch este o mârțoagă politică, aspru, morocănos și mereu încruntat. Dacă senatorii republicani vor rămâne alături de el, nu vor mai câștiga (alegerile – n. red.). Nu va face niciodată ceea ce trebuie făcut sau ceea ce este bine pentru țara noastră. Atunci când va fi necesar și potrivit, voi susține în alegerile primare acei contracandidați care adoptă politica «Să facem America măreață din nou» sau «America, pe primul loc». Vrem un leadership sclipitor, puternic, plin de compasiune”, a spus Trump într-o declarație politică.

McConnell a votat pentru achitarea lui Donald Trump, pe 13 februarie, în votul decisiv dat de Senatul SUA, după ce fostul președinte fusese pus sub acuzare de Camera Reprezentanților (232-197). Și votul din Senat i-a fost defavorabil lui Trump (57-43), dar pentru condamnare era nevoie de două treimi (67 de voturi).

McConnell și-a justificat votul invocând chestiuni de procedură constituțională: „Nu poți judeca și condamna un președinte care și-a încheiat deja mandatul”.

Senatorul republican a ținut însă un discurs extrem de acid la adresa lui Trump, după încheierea votului din Senat. Liderul minorității republicane a spus atunci că nu există niciun dubiu că Trump este ”autorul moral” al violențelor de la Capitoliu, din 6 ianuarie.

De altfel, notează Washington Post, relația dintre cei doi era deja tensionată în ultima parte a mandatului lui Trump.

Fostul președinte s-a dezlănțuit împotriva lui Mitch McConnell într-o declarație de presă, acuzându-l de lipsă de înțelepciune și de slăbiciune. Intervenția sa arată că Trump intenționează să aibă un rol activ în lupta internă din Partidul Republican, care trebuie să ia decizii strategice în privința direcției în care se va îndrepta în lunile și anii următori, precizează „Washington Post”.

Donald Trump şi-a încheiat mandatul de preşedinte la 20 ianuarie 2021, după ce a pierdut alegerile din 3 noiembrie 2020 în faţa lui Joe Biden.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Ca simpatizanți (DINTOTDEAUNA și ÎNTOTDEAUNA!) ai REPUBLICANILOR americani, NU o să obosim s-o spunem/REPETĂM: UNICA salvare (din… gaura în care l-a băgat Trump!) a Partidului Republican din S.U.A. este să… SCAPE (CÂT MAI REPEDE!) de… NEBUN!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.