marți, martie 5, 2024
AcasăNewsPrimul bilanț după vaccinare: cazurile Covid la medici au scăzut cu 87,7%....

Primul bilanț după vaccinare: cazurile Covid la medici au scăzut cu 87,7%. Estimarea – pe 250.000 de persoane

-

Incidența cazurilor de Covid la medicii vaccinați a scăzut cu aproape 90%, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, doctorul militar care coordonează campania națională de imunizare a populației. România se numără printre primele țări din UE la eficiența campaniei de vaccinare, dar este totuși foarte mult în urma Israelului, Marii Britanii și SUA.

Potrivit acestuia, în prima fază a campaniei au fost vaccinate 250.000 de persoane eligibile. Numărul îmbolnăvirilor, comparativ cu perioada de dinaintea vaccinării, a scăzut la personalul medical vaccinat cu 87,7%.

Valeriu Gheorghiță spune că numărul cazurilor săptămânale de Covid printre lucrătorii din sistemul medical și social s-a redus de 10 ori: „În urma analizei datelor de eficiență a campaniei de vaccinare în etapa I, adresată lucrătorilor din sistemul medical și social, din cele aproximativ 250.000 de persoane eligibile pentru această etapă, la data de 14 februarie, sunt în evidențele noastre, ca vaccinate cu două doze, 89,96% dintre acestea, și respectiv 98,4% cu o singură doză. În ceea ce privește impactul vaccinării în cadrul acestui grup populațional, poate fi observată în ultimele patru săptămâni o scădere substanțială a ratei de incidență a cazurilor de Covid cu peste 87,7%. Ceea ce înseamnă beneficii substanțiale în reducerea infecției cu Sars-CoV-2 în rândul lucrătorilor din sistemul medical și social, asta în condițiile în care au fost respectate aceleași măsuri de prevenție. Practic, s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal“.

Numărul de îmbolnăviri s-a redus masiv și în căminele de bătrâni: cu peste 65%. Acesta este primul bilanț concret anunțat de autoritățile române al efectelor observate după demararea campaniei de vaccinare.

- Advertisement -

Rezultatele sunt ușor sub cele date publicității de Israel, care după evaluări făcute pe 600.000 de persoane vaccinate a concluzionat că eficiența vaccinului BioNTech/Pfizer e de 94%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -