Toni Grecu: „Din păcate, o parte din plămânii mei a dispărut. Am avut o formă gravă de Covid”

2
7697
Toni Grecu

Actorul Toni Grecu (61 de ani) a povestit, în emisiunea „Vorbeşte lumea” de la Pro TV, care sunt ravagiile pe care i le-a provocat infectarea cu Covid-19. Fondatorul grupului umoristic Divertis a fost spitalizat la „Matei Balș” și, după incendiul din 29 ianuarie, la „Sfântul Pantelimon”.

După trei săptămâni de spitalizare, Toni Grecu s-a vindecat de Covid-19. El a mai stat o săptămână acasă, apoi și-a povestit experiența în cadrul emisiunii „Vorbește lumea” de la Pro TV.

Mărturia lui Toni Grecu

  • „După o săptămână de stat acasă, pot să spun că sunt OK. Încerc să recuperez ce mi-a luat Covidul, ca să zic așa. Din păcate, o parte din plămânii mei a dispărut!”

  • „Acum sunt OK, lucrurile merg spre bine. N-am fost intubat, n-am fost la Terapie Intensivă. Am avut o formă gravă, dar nu chiar atât de gravă.”

  • „La un moment dat, ca să pot să respir, am avut nevoie de 10 litri de oxigen. Din fericire, am depășit repede momentul, apoi lucrurile au evoluat spre bine și am fost externat. La ieșirea din spital nu am mai avut nevoie de oxigen.”

  • „Boala a evoluat din start foarte violent. În primele trei zile am avut frisoane foarte puternice, transpirații masive și temperatură. Am zis că așa e boala și mă tratez cum se tratează omul bolnav de Covid, acasă. Am urmat toate indicațiile medicului, numai că în ziua a patra de boală am făcut temperatură 39 și am plecat la spital.”

  • „Când am ajuns la spital, deja plămânii erau afectați în proporție de 50%. Practic, în trei zile, boala a avut o forță atât de mare, încât m-a destabilizat complet. Nu puteam sta în picioare niciun minut, atât de devastatoare este această boală!”

„O cursă sufocantă, extenuantă, fără aer, de 150 de metri, prin faţa unui spital arzând”

După incendiul de la parterul spitalului Matei Balș, Toni Grecu (care era internat în același pavilion, dar la etajul 2) a povestit clipele de coșmar pe care le-a trăit la evacuarea precipitată din zorii zilei de 29 ianuarie, puțin după ora 5.00. El a comunicat cu Pro TV prin SMS-uri.

„Povestea de azi pentru mine a fost de fapt o cursă sufocantă, extenuantă, fără aer, de 150 de metri, prin faţa unui spital arzând, cursă terminată la uşa Salvării în faţa căreia m-am prăbuşit inconştient, dar fericit. Participasem la cel mai mic şi mai extenuant maraton din lume. Şi am alergat şi singur. În urma Salvării, spitalul ardea. Sistemul sanitar din România ardea.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.