sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăSportDacă Țiriac ar avea puțină decență, i-ar prezenta scuze Serenei Williams! Și...

Dacă Țiriac ar avea puțină decență, i-ar prezenta scuze Serenei Williams! Și tenismena, și soțul ei l-au ridiculizat

-

Victoria convingătoare a Serenei Williams (39 de ani și 5 luni) în fața Simonei Halep, 6-3, 6-3 în „sferturi” la Australian Open, l-a aruncat în ridicol pe Ion Țiriac (81 de ani). Acestuia i-a explodat în nas declarația tembelă făcută la începutul acestui an.

„Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage. Din toate punctele de vedere”, a spus Țiriac imediat după Anul Nou, la TVR. Pentru această grosolănie, nu a prezentat scuze nici până în ziua de azi.

Din acel moment, Țiriac a devenit țintă pentru Alexis Ohaian (37 de ani), soțul Serenei Williams. Omul de afaceri american l-a „mitraliat” pe cel român cu mesaje pe Twitter. Au fost trei atunci, a venit cel de-al patrulea acum. Devastator și binemeritat!

Imediat după victoria Serenei Williams în faţa Simonei Halep, Alexis Ohaian a scris tăios pe Twitter: „E bine că nimeni nu-l bagă în seamă pe rasistul, sexistul şi clovnul Ion Ţiriac”. Era revanșa pe care o așteptase 6 săptămâni.

Nu înfrângerea Simonei Halep era miza lui Ohaian, ci victoria Serenei Williams. O victorie care a demonstrat stupiditatea declarației lui Țiriac: „Dacă ar avea puțină decență, s-ar retrage”. Iar la primul turneu important care urmează declarației, tenismena „indecentă” joacă senzațional, o anesteziază pe cea de pe locul 2 mondial și ajunge în semifinale la Australian Open! Cine e indecent, în cazul ăsta?!

- Advertisement -

Da, Serena Williams are aproape 40 de ani, dar continuă să facă față jucătoarelor mai tinere, ba le mai și bate pe cele de top mondial. La Melbourne, pe drumul spre semifinale, Serena a pierdut un singur set: 10-1! Și asta, deși a întâlnit deja două tenismene de Top 10, Sabalenka (7) și Halep (2).

Poți să-i spui unui asemenea monument al sportului, care se pregătește la 39 de ani ca la 19 ani, că-i lipsește decența dacă nu se retrage?! Singur indecent în această situație e Țiriac. Și nu doar indecent, ci de-a dreptul mitocan!

O prostie și patru replici

1. Ion Țiriac (4 ianuarie, TVR 1): „La vârsta asta şi la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de uşor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage. Din toate punctele de vedere”.

- Advertisement -

2. Alexis Ohanian (4 ianuarie, Twitter): „Pot să spun că nimeni nu dă doi bani pe ce crede Ţiriac”.

3. Alexis Ohanian (5 ianuarie, Twitter): „A trebuit să caut pe Google… se pare că fata mea de trei ani ani are mai multe victorii de Grand Slam decât aceast clovn”.

4. Alexis Ohanian (6 ianuarie, Twitter): „2021 şi nicio reţinere când un clovn rasist/sexist, care se exprimă public, se ia de familia mea”.

5. Alexis Ohanian (16 februarie, Twitter): „E bine că nimeni nu-l bagă în seamă pe rasistul, sexistul şi clovnul Ion Ţiriac”.

Scrisoarea ridicolă a lui Țiriac jr. către soțul Serenei

Ridiculizat atât de Serena Williams (prin tenisul de mare clasă de la Australian Open), cât și de soțul acesteia (prin tweet-ul tăios, postat chiar din loja de la Melbourne), Ion Țiriac a băgat capul în nisip.

În schimb, a ieșit la rampă Alexandru Ion Țiriac, fiul lui Ion Țiriac. Acesta i-a adresat lui Alexis Ohaian un fel de scrisoare, prin intermediul Twitter. O scrisoare în care se simte o doză din grosolănia tatălui.

Scrisoarea lui Țiriac jr. se vrea înțeleaptă, dar e ridicolă. „Să mergi tot înainte și să scrii istorie în cariera ta minunată!”, zice acesta, fără a prezenta scuze – nici el, nici miliardarul său tată – pentru fraza aceea care se dovedește tot mai idioată: „Dacă ar avea puţină decenţă, Serena s-ar retrage”.

Păi, ori „s-ar retrage”, ori „să meargă tot înainte și să scrie istorie”!

„Acest om bun, căruia dumnevoastră îi aruncați cuvinte grele…” / „Ar fi o adevărată rușine să periclitați imaginea unei legende”

„Către soțul doamnei Williams, 

Am citit mesajul postat de dumnevoastră pe Twitter, cu un mix de neîncredere și dezgust. Numele Țiriac are o tradiție de 70 de ani în lumea sportului și Gentleman-ul la care faceți dumnevoastră referire a scris câteva capitole importante în cartea tenisului mondial, în ultimele decenii. Acest om bun, fost jucător, antrenor, manager sau organizator de turnee, căruia dumnevoastră îi aruncați cuvinte grele, a fost unul dintre cei mai puternici avocați ai acestui sport și încă este, la vârsta de 82 de ani. 

Respectul pe care noi i-l purtăm doamnei Williams este unul imens. Așa și trebuie să fie. Ea va rămâne în istorie drept una dintre cele 20-25 de persoane care au contribuit la dezvoltarea acestui sport. Are o personalitate care deschide uși pentru generațiile mai tinere de atleți, din toate sporturile. Din toate aceste motive, noi îi suntem recunoscători. 

Domnule Williams, singurul motiv pentru care voi răspunde mesajului dumnevoastră total deplasat este acela că vorbele sunt ușor interpretate în ziua de azi, prin intermediul multitudinii de platforme existente. Discursul liber nu trebuie să fie greșit înlocuit cu defăimarea gratuită. În umila mea opinie, și voi folosi un citat foarte bine cunoscut, «odată cu puterea vin și marile responsabilități».

Ca soț al doamnei Willims, dumnevoastră nu reprezentați numai propria opinie când vorbiți despre sport, ci și vocea unui simbol. Ar fi o adevărată rușine să periclitați imaginea unei legende, din cauza unor mesaje emoționale postate pe Twitter. 

Sper ca prin intermediul acestor câtorva propoziții să aduc o urmă de înțelepciune în viitoarele dumnevoastră declarații publice. Poate și ceva respect pentru un om independent, un adevărat iubitor și care a contribuit la ridicarea acestui sport.

Felicitări Serenei, o victorie meritată. Să mergi tot înainte și să scrii istorie în cariera ta minunată!”

Hop și Năstase, într-o pauză de bătut nevasta!

S-a băgat în seamă, din nou, și Ilie Năstase, cu mintea lui puțină: „Cred că sexist e el. Nu ştiu, habar nu am. Nu mă interesează, nu vreau să fac comentariu. Am făcut un comentariu, m-am trezit că sunt rasist. Presa de acolo te face rasist în două secunde dacă vrea, chiar dacă nu eşti. Aţi văzut ce s-a întâmplat cu Colţescu? E român. Dacă era american, nu se întâmpla aşa ceva”.

Năstase reacționase similar și luna trecută, sărind în ajutorul lui Țiriac, deși el, cu educația lui precară, nu poate ajuta pe nimeni.

Dacă nici ceea ce spune domnul Ţiriac despre tenis nu mai contează, înseamnă că am luat-o razna cu toţii. Serena, până la urmă, se poate retrage când vrea ea, este strict problema ei. Dar eu cred că domnul Ţiriac cam are mare dreptate. În ultima vreme, cam multă lume susţine că Serena ar trebui să se retragă. Iar postarea soţului ei nu mi se pare normală. De fapt, cred că ei au o problemă cu românii, altfel nu-mi explic”, a spus Ilie Năstase, incapabil să se scuture de damful xenofobiei râncede.

Între cele două declarații inepte, fostul mare tenismen și-a bătut strașnic nevasta, care, înspăimântată, a sunat la 112 și a fugit de acasă. În pustietatea lui neuronală, Năstase a uitat că el a fost campion la tenis, nu la box.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. In disputa asta domnul Williams e mai nesimtit ca ticalosul de Tiriac. Domnul Williamsa nici nu ar trebui sa caste gura cita vreme contributia lui in tenis e ca-i face frectii unei tenismene. Valabil si pentru Tiriac jr.
  Daca nu ati avea asa multe inclinatii spre politica corecta americana, dle Cartianu, ati putea remarca faptul ca Serena chiar e grasa si batrina. Si deci nesimtitul de Tiriac avea dreptate. Desigur ca e urit sa spui asta insa e adevarat.
  Chiar mai urit e ce a facut Serena, sa apeleze la arma rasiala. Adica cineva te face grasa si il acuzi ca e rasist. Unde e legatura? Nu e nici-o legatura insa multi negrii agreseaza la modul asta. Vezi scandalul Coltescu.
  Nu stiu daca stiti, ca pe aici jumatate din stiri apar la 2-3 zile dupa ce s-au intimplat, insa Serena a pierdut cu Osaka. Si Halep putea sa o bata insa a pierdut psihologic inainte de meci din cauza armei rasiale a Serenei. Cind am vazut cum isi induce Halep un complex de inferioritate fata de Serena am stiut ca o sa piarda. Nu te apuci inainte de partida sa declari cit de mult o idolatrizezi pe Serena si ce mare jucatoare e Serena. Daca o vezi ca pe ceva de netrecut atunci nu o sa poti trece de ea. Psihologia chiar cere sa te sugestionezi ca esti mai buna si ca o vei bate mar.
  Insa daca ar fi declarat asta ar fi fost acuzata de rasism. Si de frica, Halep s-a apucat sa o ridice in slavi. Cu alte cuvinte Serena a cistigat murdar. Cu Osaka nu a mai putut folosi arma rasiala.
  Nu stiu cine o pregateste psihologic pe Halep insa a facut o treaba proasta. Trebuia sa-i induca lui Halep imaginea Serenei asa cum e ea acum, adica grasa si batrina nu mare tenismena. Ar fi fost alta soarta partidei. Nu trebuia sa o spuna public insa asta trebuia sa creada despre Serena daca voia sa o bata.

 2. De unde decență de la un ofițier de miliție și probabil turnător la secu, în afară de interesul personal și imagine nu a făcut nimic pentru țară, tot ce a făcut a fost pentru câștig !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -