Beizadeaua primarului PSD din Cornu hăcuiește Parcul Herăstrău: cârciumă ilegală construită în pandemie! Firea i-a dat contracte grase, Nicușor Dan îl dă pe mâna procurorilor

1
2728
Beizadeaua Ștefan Nanu și construcția sa ilegală din Parcul Herăstrău

O investigație realizată de Hotnews.ro dezvăluie o situație scandaloasă în Parcul Herăstrău, cel mai vestit parc al Capitalei. Deși acesta este monument istoric, pe suprafața sa, chiar lângă ecluză, pe Șoseaua Nordului, au fost ridicate în ultimele luni două construcții noi, parter și etaj, cel mai probabil cârciumi.

Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei, clădirile noi /extinderi au fost făcute fără autorizație. Beneficiare sunt două firme, Tuya Restaurant și MHZT Investiții.

Tuya Restaurant îl are printre acționari, alături de o firmă din Emiratele Arabe, pe Ștefan Nanu, fiul primarului din Cornu (județul Prahova), Cornel Nanu (PSD). În Cornu dețin proprietăți mai mulți foști demnitari PSD-iști, printre care Adrian Năstase.

Inclusiv beizadeaua Ștefan Nanu are implicare în PSD: a fost vicepreședinte la Tineretul Social-Democrat (TSD) Prahova. În plus, Nanu-junior este un apropiat al lui Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, foști deputați PSD.

Ștefan Nanu este și unul dintre patronii clubului de fițe Nuba.

MHZT Investiții este deținută de un offshore din Cipru.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că proprietarii au fost somați să demoleze construcțiile, dar nu s-au conformat, de aceea Primăria a sesizat Parchetul.

O parte din terenul pe care s-a construit aparține municipalității, prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).

Cornel Nanu, tatăl afaceristului tupeist Ștefan Nanu, este cel mai longeviv primar din județul Prahova și din țară. Conduce Primăria Cornu din 22 decembrie 1989, iar primul mandat de primar ales l-a obținut în 1992. La alegerile locale din 27 septembrie 2020 a câștigat cel de-al 8-lea mandat de primar, cu 78,6% (1.513 voturi din cele 1.923 valabil exprimate).

Precizările Primăriei Capitalei (la solicitarea HotNews.ro)

”În urma controlului efectuat de către agenții constatatori la imobilul situat în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), Șos. Nordului nr. 1, sector 1, compus din teren în suprafață totală de 4.829 mp și 4 construcții identificate C1 în suprafață de 760 mp, C2 în suprafață de 9 mp, C3 în suprafață de 96 mp și C4 în suprafață de 135 mp, proprietatea Municipiului București, aflat în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, s-a constatat că S.C. DON INSTAL IMOB S.R.L., în calitate de executant conform contractelor de prestări servicii încheiate cu S.C. TUYA RESTAURANT S.R.L. și cu S.C. MHZT INVESTIȚII S.R.L., a executat fără autorizație de construire lucrări de construire/desființare atât pe terenul aparținând domeniului public al Municipiului București, cât și la construcția C1, cu regim de înălțime P+M”.

Cel două construcții noi apărute în parc

Parcul e monument istoric. Primăria a sesizat Parchetul

„Întrucât Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) figurează cu regim de monument istoric, regăsindu-se în Lista Monumentelor Istorice a Municipiului București din anul 2015, iar în conformitate cu prevederile art. 24 lit. a din legea nr. 50/1991 – republicată, cu modificările și completările ulterioare, executarea fără autorizație de construire sau de desființare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum și orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege – monumente, ansambluri, situri – inclusiv la anexele acestora, identificate în același imobil – teren și/sau construcții, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la construcții cu valoare arhitecturală sau istorică deosebită, stabilite prin documentații de urbanism aprobate, constituie infracțiune, această faptă fiind sancționată cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, au fost sesizate organele de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureșt”.

„Menționăm faptul că executantului lucrărilor de construire i s-a dispus desființarea construcțiilor executate ilegal pe domeniul public al Municipiului București și aducerea imobilului la starea inițială în termen de 72 de ore, iar întrucât acesta nu s-a conformat, a fost întocmit Proiectul de Dispoziție de Primar General în vederea desființării construcțiilor pe cale administrativă”.

Rămâne însă de văzut dacă va avea loc și demolarea, fiindcă fiecare primar general a promis până acum că va desființa construcțiile ilegale ridicate în Parcul Herăstrău, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Nanu-junior și-a făcut cuib în Voluntari și a luat contracte grase de la primărița Firea

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Tuya Restaurant S.R.L. a fost înființată pe 14 mai 2019. Societatea are 3 acționari:

– DEINDE CONSULTING DWC LLC – o firmă cu sediul în Emiratele Arabe Unite – 65% din acțiuni;

– NANU ȘTEFAN ALEXANDRU – 17,5% din acțiuni;

– NEGULESCU EMILIAN – 17,5% din acțiuni.

Ștefan Nanu duce o viață de lux, întreținută cu bani publici

Nanu Ștefan Alexandru controlează și firma S.C. Euromedia Group S.A., o firmă de publicitate cu sediul în Voluntari. Primăria Capitalei a încheiat un acord-cadru de până la 81.632.920 lei (circa 18 milioane de euro) cu firma Euromedia Grup pentru a achiziționa între 500 și 2.000 de adăposturi pentru stațiile de troleibuz și autobuz, cu montaj inclus. Licitația pentru atribuirea acordului-cadru a fost lansată pe 3 octombrie 2019, iar contractul a fost încheiat pe 30 martie 2020. Valoarea unui adăpost este de circa 8.000 de euro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here