Biden 306 – Trump 232! Rezultatul final confirmă 100% previziunea Ziaristii.com din 7 noiembrie

1
1621
"Fotografia" din 7 noiembrie

Democratul Joe Biden a câștigat în cele din urmă 306 electori, iar republicanul Donald Trump doar 232 de electori, din totalul de 538. Este cea mai recentă proiecție a presei (CNN și NBC), făcută vineri, 13 noiembrie. Evident, nu este rezultatul oficial, de care ne mai despart câteva renumărări și multe contestații în justiție.

Noua proiecție, care pare a fi cea finală, îl dă câștigător pe Joe Biden în Georgia (16 mari electori), iar pe Donald Trump în Carolina de Nord (15).

Cifrele avansate de CNN și NBC sunt identice cu cele prognozate de Ziaristii.com în urmă cu 6 zile, când situația era mult mai neclară. Sâmbătă, 7 noiembrie, la scorul de 253-214 în favoarea lui Joe Biden, în discuție mai erau 6 state, inclusiv Georgia și Carolina de Nord.

ABC News a prognozat un rezultat final de 278-260. Ziaristii.com a indicat (AICI) o diferență mult mai mare: 306-232. Proiecția CNN-NBC de azi confirmă 100% calculele publicației noastre.

DOCUMENT: Cifrele publicate de Ziaristii.com pe 7 noiembrie

Raportul de forțe din Colegiul Electoral va fi acelaşi ca în 2016, când Donald Trump a învins-o pe Hillary Clinton exact cu scorul cu care același Trump pierde acum: 306-232.

Joe Biden este primul democrat care câştigă votul din Georgia în ultimii 28 de ani.

În Georgia, voturile se renumără manual, iar în prezent există o diferenţă de 14.000 de voturi în favoarea lui Joe Biden, de aceea se consideră că democratul va câştiga.

Trump își retrage contestația în Arizona

Echipa preşedintelui în funcţie al SUA, Donald Trump, a renunţat la acţiunea judiciară de contestare a rezultatului scrutinului prezidenţial în statul Arizona, informează „Wall Street Journal”.

Avocaţii echipei lui Donald Trump şi reprezentanţi ai Partidului Republican intentaseră o acţiune judiciară în Arizona săptămâna trecută, contestând aplicarea procedurilor electorale în districtul Maricopa.

Potrivit datelor centralizate de agenţia Associated Press, Joe Biden are un avans de 11.000 de voturi în Arizona, după numărarea a 99% din buletinele de vot.

Echipa lui Donald Trump menţine acţiunile judiciare de contestare a rezultatelor scrutinului în statele Wisconsin şi Pennsylvania, conform site-ului de ştiri Axios.com. Trump nu a recunoscut încă victoria lui Biden în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie.

Casa Albă se pregătește pentru un al doilea mandat al lui Donald Trump, a afirmat vineri un consilier pe probleme economice al miliardarului republican, care refuză să accepte victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, scrie France Presse. „La Casa Albă, noi continuăm să lucrăm considerând că Trump va avea un al doilea mandat”, a declarat Peter Navarro pentru Fox Business.

Donald Trump nu acceptă înfrângerea, la 6 zile după ce presa americană, pe baza proiecțiilor legate de numărarea buletinelor de vot în majoritatea statelor, a anunțat victoria democratului Joe Biden.

Președintele Trump, care a apărut foarte rar în public de atunci, a lansat o adevărată gherilă judiciară pentru a contesta rezultatele în mai multe state. Agențiile americane însărcinate cu securitatea alegerilor au afirmat joi că nu au „nicio dovadă” legată de fraudarea alegerilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here