Tragedia de la Constanța a pornit de la un altar cu lumânări aprinse. Soții Stoica își comemorau fiul decedat luna trecută

4
5526

Tragedia de la Constanţa, soldată cu moartea unei femei de 56 de ani, capătă dimensiuni homerice. Simona Stoica și soțul ei, Mitică, ridicaseră în apartamentul lor, de la etajul 6, un mic altar, pe care au aprins lumânări în memoria fiului lor, mort în urmă cu o lună, în Olanda, la vârsta de 28 de ani.

De la acele lumânări a pornit incendiul. Comemorarea unei morți a dus la încă o moarte. Mama și-a urmat fiul pe care-l pomenea cu durere în suflet.

După ce într-o lună și-a pierdut și fiul, și soția, Mitică Stoica a fost internat în spital. De înmormântarea Simonei Stoica se vor ocupa cele două fiice ale lor, care revin joi din Olanda (unde, până la sfârșitul tragic de luna trecută, locuia și fratele lor).

Prizonieră a flăcărilor în propriul apartament, situat la etajul 6 dintr-un bloc de pe pe Bd. Mamaia, Simona Stoica a încercat să scape ieșind pe balcon. Focul a urmat-o însă cu repeziciune. Femeia s-a atârnat în afara balconului, dar n-a putut rezista mai mult de câteva secunde. Mâinile i-au cedat, iar contabila de 56 de ani s-a prăbușit în gol, izbindu-se de caldarâm.

Pompierii aflați la fața locului au fost spectatori, n-au putut s-o ajute cu nimic pe Simona Stoica. Ei aşteptau să sosească mașina dotată cu autoscară.

Incendiul din apartamentul familiei Stoica s-a declanşat de la lumânările aprinse în apartament. Fiul soților Stoica a murit în urmă cu o lună, în Olanda, la vârsta de 28 de ani, din cauza unui atac de cord (așa li s-a transmis părinților săi din Constanța). Îndurerată, mama a amenajat un altar cu lumânări în memoria lui.

Simona și Mitică Stoica erau acasă când flacăra de la altar a aprins obiectele din jur. Cei doi au încercat să stingă incendiul cu apă. Dar cum flăcările s-au extins, bărbatul a cerut ajutorul vecinilor.

Unul dintre vecini şi-a amintit că există un extinctor la parter. Mitică Stoica a coborât să ia stingătorul, dar nu l-a găsit. Când s-a întors în apartament, incendiul mistuia încăperile. Bărbatul i-a cerut soţiei să părăsească apartamentul imediat.

Înainte de a cădea de la balcon, femeia a dat drumul laptopului

Speriați de flăcările enorme, soții Stoica au ieșit pe hol, cu intenția de a coborî pe scări. Femeia însă, contabilă de meserie, şi-a amintit că a lăsat în apartament un obiect de preț din punct de vedere profesional: laptopul pe care lucra și în care avea toate situațiile contabile. S-a întors după el, crezând că-l mai poate salva. N-a mai apucat să iasă pe holul de la lift nici cu laptop, nici fără laptop.

Mitică Stoica susţine că nu a realizat că soția sa s-a întors în apartament decât atunci când era prea târziu.

Aşa cum s-a stabilit ulterior, ea a reuşit să recupereze laptopul şi s-a refugiat pe balcon cu el cu tot. A fugit din calea flăcărilor şi a fumului, dar acestea au ajuns-o rapid.

A urmat scena dramatică a escaladării balconului, spre exterior, scenă privită cu groază de cei de jos, de lângă bloc. Printre aceștia: soțul ei și pompierii sosiți cu prima mașină de intervenție – cea căreia îi lipseau și autoscara, și salteaua…

În imaginile care au surprins tragedia în direct se vede că femeia, înainte de a se prăbuși de la etajul 6, dă drumul unui obiect – probabil, laptopul.

După întâmplările dramatice de marți, în care și-a pierdut soția, adăugate celei din urmă cu o lună, când și-a pierdut fiul, Mitică Stoica a suferit un şoc şi a fost internat în spital.

De înmormântarea soției sale se vor ocupa cele două fiice ale lor, care urmează să revină joi din Olanda, unde locuiesc de o vreme.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Felicitari pentru ca su teti singura publicatie ce detaliaza acest tragic caz la care a ajutat cu prisosinta neprofesionalismul pompierilor. Rusine incompetentilor, si fara scara si fara plasa. La ce au mai venit?

  2. Toată Constanța este, pur și simplu, RĂSCOLITĂ, de această nouă tragedie…

    Dar suntem MAI ALES… REVOLTAȚI (!!!), în fața… DEZORGANIZĂRII (HAOSULUI, chiar!) de la pompierii din I.S.U. „Dobrogea”: LIPSA… UNEI AMĂRÂTE DE SALTELE-PNEUMATICE (!), O… UNICĂ (!) SCARĂ FUNCȚIONALĂ pe un… ÎNTREG-JUDEȚ (!!!!!!), solicitarea… NEPERMIS-de-TÂRZIE a SINGUREI-scări (se vorbește despreee… CINCI –5! – MINUTE!!!!!!) de către Dispecerat (după preluarea apelui de la 112) și, nu în ultimul rând, ÎNCERCAREA DE A… MINȚI (CA… DE-OBICEI!) OPINIA-PUBLICĂ (în primele comunicate I.S.U.)!!!

  3. Propun înzestrarea pompierilor cu cizme de cauciuc, cazmale și stropitori din plastic pentru a uda panseluțele plantate de minerii evreilor bolșevici ion ilici iliescu, petre roman, gelu voican voiculescu, brucan, etc…
    Datorită lor și social-democrației s-a dus de râpă neamul românesc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.