VIDEO. Sindicaliștii, protest cu torțe și fumigene în fața Guvernului: vor noi majorări de salarii. Veniturile bugetarilor sunt deja cu 45% mai mari decât în sectorul privat

4
1813

Reprezentanți ai sindicatelor din aparatul bugetar au ieșit miercuri în fața Guvernului, cu torțe și fumigene, pentru a cere noi măriri de salarii și menținerea sporurilor. Majorate permanent în ultimii ani, veniturile din sectorul public sunt deja mai mari cu 45%, în medie, decât cele din economia privată. Constrâns de criză, Guvernul a anunțat că anul acesta nu mai poate mări încă o dată salariile bugetarilor.

Sindicaliștii au aprins torțe și fumigene în culorile naționale – roșii, galbene și albastre. E vorba de reprezentanți ai bugetarilor afiliați la Publisind – sindicaliști ai poliției, din ramura asistenței sociale, dar și angajați ai Ministerului Tineretului și Sportului, din sectorul Finanțelor și reprezentanți ai sindicatelor pensionarilor.

Se reclamă salariile prea mici, decizia Guvernului de a îngheța veniturile și sporurile bugetare pe 2021 și condițiile de muncă.

Protestatarii acuză Executivul că ar bloca salarizarea unitară: “Cîțu și Guvernu său ne-ajută s-o ducem rău!”, „Pentru ordonanță zero toleranță”, “Cu masca protestăm, salariu-l dezghețăm” etc.

Ultima veste, potrivit căreia pensionarii reangajați la stat nu mai pot cumula pensia cu salariul de bugetar, i-a îndârjit și mai tare mai ales pe sindicaliștii pensionarilor de la Interne, oameni care la 40 sau 45 de ani au deja pensii speciale și de obicei se reîncadrează în sistem, tot la stat.

Sindicatele bugetarilor își aduc aminte de nemulțumiri doar când cade PSD de la putere. Liderii sindicaliștilor devin frecvent deputați social-democrați

Vârf de lance al sindicaliștilor sunt reprezentanții polițiștilor. Sindicatul Europol a transmis în direct, pe Facebook, secvențe de la proteste: “Este a 6-a oară când ieșim în stradă în acest an ca urmare a bătăii de joc în formă continuată a guvernanților la adresa polițiștilor și rezerviștilor militari. Vom fi în stradă în fiecare săptămână până când acest guvern ticălos va înțelege că redresarea economiei nu se face prin furtul banilor din buzunarul oamenilor“.

Cele mai multe dintre sindicate sunt capturate, la vârf, de oamenii PSD. Cazurile sindicatului de la Metrou, condus de Ion Rădoi, fost deputat PSD, sau al sindicatului polițiștilor, condus până în decembrie de Dumitru Coarnă – care a candidat și a fost ales deputat pe listele PSD – sunt notorii.

Așa se și explică de ce în guvernările PSD nu există mișcări de protest ale sindicatelor, care au revelația că o duc prost imediat ce social-democrații pierd puterea.

În urma majorărilor succesive din ultimii ani, salariile din administrație au lăsat foarte mult în urmă sectorul privat. Anvelopa salarială pentru sectorul bugetar a depășit cu mult capacitatea statului de a plăti.

În mandatul PSD, România a suportat creșterile salariale din tăierea banilor de investiții și împrumuturi externe, după modelul Greciei până în 2009.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

 1. Imi este scarba de astia.
  Cand il vad pe seful Cartelului El Chapo-Hosu imi vine sa sparg televizorul.
  Cunosc familii care sot-sotie lucreaza pe salariul minim.
  Salariu+bonuri de masa+alocatiile a 2 copii se descurca cu 3800 lei pe luna.
  Nu protesteaza, nu ies in strada, stau toata ziua la munca si se roaga sa aiba si maine unde munci.
  In schimb ies in strada astia cu pensii si salarii peste 3 mii lei.
  Doar a spus paduchele ala de Simonis ca 3-4 mii pe luna este limita saraciei.
  1. In educatie un profesor debutant are salariu mai mare decat un profesor gr II maghiar, numai ca
  maghiarul are norma dubla.
  2. Cunosc un pensionar MAI, fost sef de post, pensionat la 46 de ani cu 4200 lei. Singurul de pe strada care
  plange ca nu-i ajung banii si care este pesedist inrait. Sau „pizdonezul” cum ii spunem noi.
  Ceilalti pensionari de pe strada fosti profesori, medici,lucratori in constructii, la caile ferate pensii intre 2
  si 3 mii lei.Nu se plange nimeni.
  3. Pensionarii militari, 80% din astia care ies in strada cu jegul rusofil Chelaru, sant pensionati cu
  Ordonanta.
  Au iesit la pensie la 38-40 de ani, Au primit 15-20 de salarii compensatorii, pensii atunci 2700-2800,acum
  peste 3500 lei.
  4. Cunosc o doamna medic primar oncolog. Are 12 mii lei salariu si este foarte multumita.
  Injura si blesteama pe astia care cer mai mult.
  5. CFR si Metrorex, sute de milioane pierderi, sute de milioane subventii dar ei vor mariri de salarii.
  Metrorex vrea subventii de un miliard (25% din bugetul Capitalei) cand au avut pierderi de 330 milioane
  anul trecut.
  Oamenii acestia sant atat de ghiftuiti incat nu mai cunosc valoarea banului in Romania.
  Eu sper ca Iohannis si Catu sa aiba sange in instalatie sa taie in carne vie.
  Trebuie sa-i sustinem si noi. Daca trebuie sa iesim in strada sa iesim, sa le aratam parazitilor pizdonaci de unde vin banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here