Simona Halep nu și-a dat nicio șansă. A avut două adversare necruțătoare: Serena și Simona

5
1446
Simona Halep

Simona Halep (29 de ani) a prins una dintre acele zile în care pur și simplu nu-și dă nicio șansă. A avut în față o adversară foarte bună, căreia i-a dat însă un ajutor consistent.

Serenei Williams (39 de ani) i-ar fi fost greu să învingă o Halep-metronom, cum a fost cea din finala Wimbledon 2019. Dar astăzi, în „sferturile” Australian Open, Simona a comis exasperant de multe greșeli neforțate.

Pe 26 septembrie, Serena Williams (nr. 11 WTA) va împlini 40 de ani. A doua zi, pe 27 septembrie, Simona Halep (nr. 2 WTA) va împlini 30 de ani. Diferența de 10 ani dintre cele două era un argument în favoarea româncei. Aceasta și-a refuzat însă victoria, greșind nepermis de mult pentru un meci de asemenea „magnitudine”.

Meciul n-a avut istoric: Serena Williams – Simona Halep 6-3, 6-3. Românca a fost în avantaj doar la începutul setului secund: 2-0 și 3-1. Din acel moment, ea a pierdut 5 ghemuri consecutive, dintre care 3 pe propriul serviciu. Serviciu care astăzi i-a fost dușman, nu aliat.

Prăbușirea mentală a Simonei s-a produs mai ales în ghemul 7, la scorul de 3-3. Românca a salvat 5 mingi de break (inclusiv de la 0-40), dar de fiecare dată i-a dat o șansă în plus americancei prin nesfârșitul șir de greșeli neforțate. Mereu și mereu în fileu, din poziții favorabile!

Serena Williams

Serena Williams, versiunea 2021, e mai bună decât cea din 2019-2020. Dar senzația e că Simona putea câștiga meciul… sau măcar un set. De la un punct încolo, s-a bătut singură. Ea și-a refuzat o nouă semifinală la Australian Open, prin care și-ar fi egalat performanța de anul trecut. Ieșită din turneu, Simona ar putea coborî pe locul 3 în clasamentul WTA, în caz că Naomi Osaka va triumfa la Melbourne. Pentru japoneză, prima condiție ar fi s-o învingă pe Serena în semifinale.

Sferturi de finală

 • Serena Williams (SUA, 11) – Simona Halep (România, 2) 6-3, 6-3
 • Naomi Osaka (Japonia, 3) – Su Wei Hsieh (Taiwan, 71) 6-2, 6-2
 • Ashleigh Barty (Australia, 1) – Karolina Muchova (Cehia, 27) / miercuri
 • Jennifer Brady (SUA, 24) – Jessica Pegula (SUA, 61) / miercuri

Prin calificarea în „sferturi”, Simona Halep va încasa un premiu de 403.463 de dolari și va primi 430 de puncte în clasamentul WTA.

Simona Halep (nr. 2 WTA) la Australian Open 2021

 • Turul 1: 6-2, 6-1 cu Lizette Cabrera (Australia, 140)
 • Turul 2: 4-6, 6-4, 4-6 cu Ajla Tomljanovici (Australia, 72)
 • Turul 3: 6-1, 6-3 cu Veronika Kudermețova (Rusia, 36)
 • Turul 4: 3-6, 6-1, 6-4 cu Iga Swiatek (Polonia, 17)
 • Turul 5: 3-6, 3-6 Serena Williams (SUA, 11).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. PĂCAT!!!

  „Doamna” (Sic!) Williams-Ohanian (CHIAR!) eraaa… „de-bătut” (!!!!!!), cel puțin AZI/în-această-perioadă!!!

  Nici Simona NU (!) a jucat cine-știe-ce…, darrr… nici NU s-au prea făcut teste… anti-DOPING (!), în această perioadă!!!!!!!!!!!

  • Nu este… „conspiraționism” (!): surorile Williams sunt ACUZATE, în media și… în (spațiul-)public-în-general, că au fost (de… mici!) și… sunt în continuare tratate/injectate (acum, laaa… SENECTUTE-sportivă!) cuuu… HORMONI-de…-MAIMUȚOI(-mascul) – ! –: Venus – de… URANGUTAN (!), Serena – de… GORILĂ!

   Priviți-le… FIZICUL-și-ALURA (!!!!!!): Venus (care are aproape… 41 de ani!) e cu… mâinile-până-la…genunchi și aplecată… într-un anumit fel (hm, hmmm!…), iar Serena (ce „merge” spre… 40 de ani!)… CE-SĂ-MAI-VORBIM, daaaaaaaaaaa?!!!!!

   • Oricum…, acumaaa… sincer…, la această ediție a A.O…. nici să ajungă în sferturi-de-finală NU ne așteptam, de la Halep: nu mai jucase din… octombrie-trecut (Roland-Garros) – că la Abu-Dhabi n-a vrut doamna – ! – să meargă, în ianuarie… –, iar la turneul-pregătitor de la Melbourne a arătat destul de rău!

 2. Mi-am dat seama ca o sa piarda fiindca a abordat meciul gresit dpdv psihologic. Inca de dinaintea partidei o ridica in slavi pe Serena si spunea cit de mult o idolatrizeaza. Cind iti creezi din adversar in minte un obstacol de netrecut ajungi sa nu-l poti trece. Psihologia irecomanda contrariul, sa te vezi mai tare decit adversarul. In nici-un caz sa nu-ti induci un complex de inferioritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here