Lovitură pentru „specialii” pensionați la 40 de ani și reangajați: se interzice cumularea pensiei cu salariul la stat

3
12164
Celebrul Nelu Lupu va trebui să opteze între pensia specială de fost angajat MAI și salariul de șef la ADP Sectorul 4

În perioada următoare e de așteptat să apară noi reacții violente, în special din partea sindicatelor foștilor militari și angajați MAI: ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat. Pensionarii care vor dori să se reangajeze în sistemul bugetar vor trebui să opteze între pensie și salariu.

Este o lovitură majoră pentru o întreagă categorie socială formată, în majoritate copleșitoare, din foști angajați în Armată, serviciile de informații și Ministerul de Interne, oameni pensionați la 40, 42 sau 45 de ani și reîncadrați imediat după aceea în sistem. Aceștia cumulează astfel, pe lângă pensia specială, obținută după 20 sau 25 de ani de serviciu, și salariul de bugetar.

Grav vor fi loviți și magistrații. Judecătorii CCR, în frunte cu Valer Dorneanu, cumulează veniturile din pensiile speciale și salarii ajungând la venituri fabuloase, de peste 13.000 de euro pe lună. Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, este un alt personaj care strânge din pensie și veniturile de la stat (acum e rector la Universitatea din Iași) sume lunare exorbitante. Pe când era ministru, adăuga la pensia de 27.000 de lei net și salariul de 15.000 de lei.

Dilemă pentru dom’ Lupu, milițianul care a îmbolnăvit zeci de oameni de Covid anul trecut: pensia specială sau veniturile grase de la ADP Sector 4?

Guvernul PSD a angajat masiv pensionari MAI după ce a dat legea prin care cadrele de la Interne și Armată s-au putut pensiona anticipat. Premierul Dăncilă a avut chiar un consilier de 39 de ani proaspăt pensionat de la Interne!

Celebrul domn Lupu, cel care a îmbolnăvit anul trecut zeci de persoane de coronavirus, este și el unul dintre cei afectați de decizia noului Guvern. Fost comisar-șef la Poliția Capitalei, pensionat și angajat apoi ca șef la ADP Sectorul 4, Nelu Lupu a devenit cunoscut în toată România după ce a luat coronavirus într-o excursie în Israel, apoi a îmbolnăvit pe toată lumea din jur – acasă, la serviciu, la spital – ascunzând că a fost plecat din țară. Foștii săi colegi de la Poliție l-au făcut scăpat și i-au clasat dosarul, scandalizând anul trecut întreaga opinie publică.

Ministrul Raluca Turcan a declarat marți, la România TV: “Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensie și salariu. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat. Dacă aleg salariul, le permitem să se pensioneze la vârsta pe care și-o aleg, maximum 70 de ani, ca să fie în continuare salariați. Pot cumula pensia cu salariul la privat, dar nu la stat. Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariul la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat“.

O măsură asemănătoare luase și Guvernul Boc acum un deceniu, dar PSD, venit la putere în 2012, a schimbat-o rapid, redeschizând această portiță pentru privilegiații sistemului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. BRAVO, MINUNAT!!!!!!!!!

    Acum trebuie să se continue cu:

    1. DESFIINȚAREA „pensiilor-SPECIALE” și INSTITUIREA-UNIVERSALĂ a PRINCIPIULUI-CONTRIBUTIVITĂȚII (DA: ȘI pentru… Armată, Poliție-Jandarmerie, „Servicii-secrete”!) !!!!!!!!!;

    2. Mărirea vârstei de pensionare (ȘI!) la militari (poate doar cu excepția unor anumite categorii-de-personal, cum ar fi aviatorii, de exemplu!), polițiști-și-jandarmi, cei din „Serviciile-secrete”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here